Aydın: 30 Ağustos bağımsızlığımızın simgesidir

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99'uncu yıldönümü dolayısıyla açıklama yapan Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Yusuf Aydın, "30 Ağustos bağımsızlığımızı

Çerkezköy 29.08.2021 18:25:00 0
Aydın: 30 Ağustos bağımsızlığımızın simgesidir

 

30 Ağustos 1922 tarihinde Yunan işgal kuvvetlerine karşı, şanlı ordumuz tarafından yapılan Büyük Taarruz neticesinde 9 Eylül 1922 tarihinde İzmir’in de düşman işgalinden kurtarılması ile batılı emperyalist zihniyetin topraklarımızdan kovulduğunu söyleyen Aydın, “Şanlı ordumuzun kıymetli ve kahraman mensupları olağanüstü bir gayret ve mücadele ile Dumlupınar’da düşman kuvvetlerini kuşatma altına alıp büyük bir yenilgiye uğratmıştır. Tarihi şanlı zaferlerle dolu olan ordumuzun kısıtlı imkanlarla, başarılması mümkün olmayan birçok zaferi inancından aldığı güç ile başardığını gördük ve kıyamete kadar göreceğimize de inancımız tamdır. Bir milletin asli gücünün tank, top veya tüfek değil; imanlı ve inançlı evlatlarının olduğunu şanlı ordumuz tarih boyunca defalarca ispatlamıştır. Dönemin en büyük teknolojik imkan ve silahlarının karşısına korkusuzca göğsünü siper eden, gözünü kırpmadan vatan için canını veren kahraman askerlerimiz, bağımsızlığımızın ne kadar önemli olduğunu anlamamız için bize örnek olmalıdır” dedi.

 

“BİZ TARİHİN EN ŞEREFLİ MİLLETİYİZ”

 

Aydın, “Biz tarihin en şerefli milletiyiz. Asla boyunduruk kabul edemeyiz. Batılı emperyalist ve kapitalist devletlerin bayrağı altında yaşamaktansa ölmeyi tercih eden bir milletiz. Şanlı bayrağımızın bu topraklarda ilelebet dalgalanması için şehit olmaya can atan bir milletiz. Türkiye’yi lider ülke yapmak, teknolojide, sanayi ve bilimde dünyanın en gelişmiş ülkesi olmak zorundayız. Bu da ancak çok gayretli bir çalışma ile mümkündür. İnsan hakları ve toplumsal hayatta da dünyaya örnek olmalıyız. Bize bırakılan bu büyük mirasın karşılığını ancak çok çalışarak verebiliriz. Aziz milletimizin kıymetli evlatlarının çok zeki ve çok çalışkan olduğunu unutmamalıyız. Aziz milletimizin ve yerel basınımızın kıymetli mensuplarının Zafer Bayramı’nı kutlar, hayırlı çalışmalar ve muvaffakiyetler temenni ederim” dedi.

 

Haber / Cengizhan KÜPELİOĞLU

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10