Çetintaş, Çerkezköy'ün sorunlarını Ankara'ya iletti

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, 23-26 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği Ankara ziyaretlerini değerlendirdi. Çerkezköy'ün başlıca ihtiyaçlarını bakanlı

Çerkezköy 29.08.2021 18:31:00 0
Çetintaş, Çerkezköy

 

AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Adem İçli ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Cumartesi günü saat 10.30’da Kafega Cafe’de gazetecilerle bir araya gelen İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan ve beraberindeki heyet ile birlikte gittiği Ankara’dan müjdelerle döndüğünü açıkladı.

 

“HIZLI BİR ŞEKİLDE KAPAKLI’YA DA YAPILACAK”

 

Bakanlık ziyaretlerine Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan başladıklarını belirten Çetintaş, “İlk durağımız Gençlik ve Spor Bakanlığı oldu. Sayın bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na bölgeyle ilgili taleplerimizi aktardık. Çerkezköy’de yapılacak olan Gençlik Merkezi ve Yarı olimpik Yüzme Havuzu ile futbol sahamızı görüştük. Olimpik havuzla ilgili ihaleler yapıldı, çok yakında temelleri atılacak. Diğerlerinin ihale çalışmaları devam ediyor. Futbol sahamız 500 kişi kapasiteli olacaktı, bizler bin 500’e çıkarmasını istedik. Sayın bakanımız konuyla ilgileneceğini söyledi” dedi.

 

“KAPAKLI’YA DA YAPILACAK”

 

Çerkezköy 1911 Spor Kulübü yöneticilerinin ekonomik destek talebini de Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu’na ilettiklerini belirten İlçe Başkanı Çetintaş, “Takımımıza destek olunacak. Tenis kortu ile ilgili kendisine bilgi verdik. Bununla ilgili de ilçemize tenis kortu kazandırılacak. Bakanımıza nüfusumuzun her yıl arttığını ve yapılacak hizmetlerin ne kadar önemli olduğunu aktardık. Portatif yüzme havuzu ile ilgili ilçemize hizmetleri için bakanımıza teşekkür ettik. Hızlı bir şekilde Kapaklı’ya da yapılacak” dedi.

 

“PLASTİK CERRAHI GEREKLİ”

 

Ankara’da Sağlık Bakanlığı’nı da ziyaret ederek Devlet Hastanesi’ndeki branş doktorlarıyla ilgili olan sıkıntıları ilettiklerini belirten Çetintaş, “İlçemizde Plastik Cerrahi bölümümüz yok. Bunu Sayın Bakan Yardımcımız Halil Erdemir beye aktardık. O da bizimle çok ilgilendi. Bölgeyle ilgili branş eksiklerini bildiklerini söylediler. Hastanemizde sağlık personeli olarak eksiklerimiz var, onları da ilettik. Ayrıca temizlik personelleri, sekreterya personelleri eksik, bunları da ilettik. Plastik Cerrahı gerekli çünkü bölgemizde 400-500 civarında fabrika var, her zaman iş kazası oluyor. Plastik Cerrahın ne kadar önemli olduğunu kendisine hatırlattık. O da inşallah önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgileneceğini söyledi. Bunun dışında emniyet binamız var, bizim eski trafik tescil binamız var. Bu trafik tescil binamıza devlet hastanemizin bir talebi oldu. Kurumlar arasında bunun görüşmeleri oldu. Kurumlar kendi birimleri olarak bunları kabul ettiler fakat bir sıkıntı var. Onu da kendisine ilettik. O konuda da yardımcı olacak. Bu valilik nezdinde şu an son aşaması. Bu binada da devlet hastanemizin bazı çalışmaları olacak. Onları da ileriki günlerde inşallah bu binayı devlet hastanemiz teslim aldığı zaman orada neler yapılacağını sizlerle paylaşırız” şeklinde konuştu.

 

“ÇENE CERRAHI İHTİYACINI İLETTİK”

 

Ağız ve Diş Hastanesi’nde Çene Cerrahı ihtiyacı olduğunu ve bunu da Sağlık Bakanlığı’na ilettiklerini kaydeden Çetintaş, “Bölgenin de çok ihtiyacı olduğunu söyledi bakanımız da. Bu konuda da gerekli yardımlarını yapacağını söyledi. Bu da Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemizin talebiydi. Ayrıca burayla ilgili bir Diş Hastanesi projemiz gündemde, bununla uğraşıyoruz. Yeriyle ilgili bazı sıkıntılar var, bunları çözüm aşamasına getirdik. Bunun da hizmet binasının yatırım planlarına alınmasını talep ettik. Bu konuyu da kendisine aktardık” şeklinde konuştu.

 

“KÜTÜPHANEMİZİ GEÇİCİ BİR YERE ALABİLİRİZ”

 

Ankara’da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile de görüştüklerini söyleyen Çetintaş, “Bakanlığımıza bağlı bir kurumumuz var. Bu kurum hem Kapaklı, hem Çerkezköy hem de Saray’a bakıyor. Kapaklı’ya bunun müjdesi verildi. Yakında oraya da bir hizmet binası yapılacak. Buraya da sosyolog, psikolog ve kontrol memuru eksiklerimiz vardı. Onu da ilettik. Yılsonunda eksiklerin tamamlanacağı müjdesini aldık” dedi. İlçeye yeni bir kütüphane kazandırmak için girişimlerinin olduğunu da sözlerine ekleyen Kamil Çetintaş, “Kültür Turizm Bakan Yardımcımız Ahmet Misbah Demircan’la da görüştük. Çerkezköy Kütüphanesi ile ilgili depreme dayanıksızlığı tespit edilmişti. Sayın bakan yardımcımızdan yeni bina istedik. Bu gerçekleşirse kütüphanemizi geçici bir yere alacağız. Konuyla ilgili sözlerimizi aldık” ifadelerini kullandı.

 

“YAKINDA MÜJDELER VERİLECEK”

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ziyareti hakkında da bilgi veren Çetintaş, “Ulaştırma Bakanlığımızda önemli konular konuştuk. TIR Parkımız Veliköy’e yapılmaya başlandı, yaklaşık 50 dönüm araziye TIR Parkı çalışması devam ediyor. Konuyla ilgili karayollarının çıkış talebi vardı, müsaade edildi ve Çerkezköy Belediyesi çalışmalarına başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcımız Enver İşkurt’a Veliköy Mahallesi’nde bir yol talebimiz vardı. Bilgilerinin olduğunu söyledi. Biz de yapılması için beklentilerimizi dile getirdik. Burada yapılınca TIR’lar gümrükte işlerini çözdüğünde yollarına devam edebilecek. Trafik azalacak. Bölgemizde 4 tane organize sanayi bölgesi var. Çok yoğun bir yerleşim var. Hızlı trenle ilgili görüşmelerimiz oldu. Projenin hızlı bir şekilde devam ettiği söylendi. Yakın zamanda kendisinin bölgeye geleceğini belirtti. Çerkezköy-Halkalı Hattı ile ilgili de uluslararası yatırımlarla görüşüldüğü belirtildi. Yakında da bununla ilgili müjdeler verilecek” dedi.

 

“ÇORLU DERESİ’NİN İHALELERİ YAPILDI”

 

Çorlu Deresi’nin temizliği için de görüşmelerde bulunduklarının söyleyen Çetintaş, “Tarım ve Orman Bakanı Yardımcımız Akif Özkaldı ile görüştük. Çorlu Deresi’nin ıslah çalışmaları vardı. Bununla ilgili eksiklerin olduğunu söyledik. Bakanımız inceleme yaptı. Çok hızlı bir şekilde yapılacağını ifade etti. Buradaki konu Büyükşehir’le sözleşme mütabakatı yapılmış. Devlet buradaki ıslah çalışmalarını yapılacak, büyükşehir de kamulaştırma yapacak. Pınarça Deresi’nin de temizlenmesini milletvekillerimizle bölge müdürlerimizle görüştük. Konuyla ilgili çalışmalar yapıldı. 2014 yılında büyükşehir olmuştuk. Büyükşehir olduktan sonra derelerin büyükşehre aktarılması gerekiyor. Aradan bunca zaman geçmesine rağmen Pınarça Deresi’ni büyükşehir teslim almadı. Burada çok kötü görüntüler vardı. Bunu da girişimlerimiz sonucu temizlettirdik. Karaağaç’taki dereyi büyükşehir temizliyordu. Ama Pınarça Deresi’ni temizlemedi. Burayı da bir an önce temizlemeli. Çorlu Deresi yatırıma alındı, ihaleleri yapıldı, inşallah yakında başlangıç yapılacak” ifadelerini kullandı.

 

“ÇİFTÇİMİZİN SORUNLARINI İLETTİK”

 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gübre üretimine başlanacağını söyleyen Çetintaş, “Sayın bakan yardımcımıza gübre fiyatlarıyla ilgili çiftçimizin sorunlarını ilettik. 2022 yılında gübre üretimi devletimiz tarafından yapılacak. 2022 yılı bakanlığımız açısından, ülkemiz açısından bir ‘Gübre Yılı’ olacak” şeklinde konuştu. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı da ziyaret ederek, taleplerini ilettiklerini belirten Kamil Çetintaş, “Hazine ve Maliye Bakan Yardımcımız Nurettin Nebati ile görüştük. Bununla ilgili Tekirdağ’da ve Çerkezköy’de personel açıklığımızı ilettik. Çerkezköy’de en az 10 personel gelmesi gerektiğini ilettik. Kapaklı’da vergi dairesi yeni açılmıştı. Orada da ciddi açıklar var. Bakan yardımcımız kadrolar açılacağının müjdesini verdi. Nüfusu yaklaşık 55 binleri aşan Kızılpınar’a kamu bankası açılması isteğinde bulunduk. Bununla ilgili bakan yardımcımız hızlı bir çalışma yapılacağını ve banka açılacağını iletti. Vergi dairesi ve tapu dairesinin bulunduğu binada deprem sıkıntısı var. Kaymakamlık binamız önümüzdeki ay yapımına başlanacak. Tapu ve Vergi Dairesi’nin aynı çatı altında bulunmasını biz talep edeceğiz. Kaymakamlığımız da 12 bin metrekare alanda hizmet verecek, 6 katlı bina olacak, tüm devlet kurumlarını kendi bünyesinde bulundurabilecek bir bina olacak. Vatandaşlarımız tüm işlemlerini aynı çatı altında yapabilecek. Tek çatı altında tüm birimlerimizi buluşturacağız” ifadelerini kullandı.

 

PINARÇA DERESİ’Nİ İNCELEDİLER

 

Kahvaltı programından sonra AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Adem İçli ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Pınarça Deresi’nde incelemelerde bulunan İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, “AK Parti Tekirdağ Milletvekilimiz Sayın Mustafa Yel'in girişimleriyle, Devlet Su İşleri'nin Pınarça Deresi’ndeki dere ıslah çalışmasında sona gelindi. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10