Kazak Gölü Festivali'nde coşku seli

Kapaklı Belediyesi tarafından ilki 2019 yılında düzenlenen Kazak Gölü Festivali'nin 2'ncisi Cumartesi günü belediye önünden start alan bisiklet yarışı ile başladı. Festival heyecanı Kazak G?

Kapaklı 29.08.2021 18:44:00 0
Kazak Gölü Festivali

2. Kazak Gölü Festivali’nde ilk gün dolu dolu geçti.

 

“SPORUN HER BRANŞINDA ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

 

Kapaklı Belediye önünden başlayan bisiklet yarışının startını Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin verdi. Başkan Çetin, Pınar Bulvarı, Mithatpaşa Caddesi güzergahı üzerinden Kazak Gölü’nde sona eren yarışta dereceye girenleri giren ve katılan tüm sporcuları tebrik etti. “Kentimizde bir farkındalığı ortaya koymaya, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmaya çalışıyoruz” diyen Çetin, sporun her branşında önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, tüm sporculara teşekkür etti.

 

 

KİTAPLARINI OKURLARI İÇİN İMZALADI

 

Bisiklet yarışının ardından Kazak Gölü’nde Uçurtma Şenliği yapıldı. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in de katıldığı etkinlikte çocuklarla uçurtmalarını gökyüzüne bıraktı. El sanatları sergisinin gün boyu sürdüğü festival kapsamında yazar Ahmet Şerif İzgören söyleşi ve imza etkinliğinde okurlarıyla buluştu. İzgören’in konuşmasının ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İzgören’e katılımlarından dolayı teşekkür ederek şilt ve çiçek takdim etti. İzgören daha sonra kitaplarını imzalayarak okurları ile fotoğraf çektirdi.

 

 

ÇOCUKLARA ÖZEL ETKİNLİKLER

 

Çocuklar için düzenlenen Bubble Show ve Jonglör gösterisi ile eğlenceli saatler yaşandı. Birbirinden özel şovlara eşlik eden çocuklar gönüllerince eğlenip oyunlara oynadı. Kazak Gölü’nde gerçekleştirilen etkinliklerin ardından festival heyecanı Kapaklı Stadyumu’nda devam etti. Futbol, voleybol, basketbol, satranç, boks, güreş, tekvando, halk oyunları, spora başlama, jimnastik ve masa tenisi olmak üzere 12 branşta düzenlenen ve 2 bine yakın öğrencinin eğitim aldığı Yaz Spor Okulları’na katılan öğrencilere başarı belgeleri takdim edildi. Başkan Mustafa Çetin, başarı belgelerini takdim ettiği öğrenci ve aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirerek, öğrencilere sporla iç içe başarı bir hayat diledi.

 

“YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAYI AMAÇLADIK”

 

Daha sonra 2. Kazak Gölü Festivali’nin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mustafa Çetin,  Başkan Çetin, “Malumunuz üzere 2020 Mart ayından bu güne küresel bir salgın ile mücadele içerisindeyiz. Salgın tüm alışkanlıklarımızı değiştirdi. Ekonomiden siyasete, insan ilişkilerinden sosyal hayata kadar her şeyi etkiledi. Bu süreçte birlikteliğin, sarılmanın, bir arada olmanın kıymetini daha iyi anladık. Sohbete, muhabbete, morale hiç olmadığımız kadar ihtiyacımız oldu. Bu alışık olmadığımız süreçte önce sağlık diyerek, vatandaşlarımızın yanında olmaya, belediye hizmetlerimizde hiçbir aksama yaşanmamasına özel önem verdik. Yol çalışmalarından altyapıya, spor tesislerinden sosyal hizmetlere, kültürel, sanatsal, sportif ve mesleki kurslardan park alanları ve sosyal donatılara kadar geniş bir kapsamda gerçekleştirdiğimiz faaliyet ve projelerimiz ile halkımızın yaşam kalitesini artırmayı amaçladık” ifadelerini kullandı.

 

“HERKESE KEYİFLİ BİR FESTİVAL DİLİYORUM”

 

“Ülkelerin, şehirlerin, kentlerin kendine has, kendisiyle özdeşen değerleri, markaları, kültürel öğeleri, mekanları, etkinlikleri vardır” diyen Başkan Mustafa Çetin, “Sanayi ve emeğin kenti, bir Türkiye mozaiği olan kentimizin uzun yıllardır çözülmeyi bekleyen kronikleşmiş sorunlarını ortadan kaldırmak, sürdürülebilir bir hizmet anlayışını ortaya koyarak vatandaşlarımızın beklentilerini süresinde karşılamak ve kalıcı memnuniyet sağlamak, bu memnuniyeti de devamlı hale getirmek için çalışıyoruz.  “Değişen ve gelişen bir Kapaklı’’ için aşk ve azimle çalışırken, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle kentimizin adını duyurmaya, var olan potansiyeli ortaya çıkarmaya, kentimize marka değer kazandırmaya gayret ediyoruz” dedi.

 

“İŞİMİZ GÜCÜMÜZ KAPAKLI”

 

“2019 yılında ilkini düzenlediğimiz, pandemi sebebiyle 2020 yılında düzenleyemediğimiz Kazak Gölü Festivalimizin ikincisini 28-29-30 Ağustos tarihlerinde gerçekleştiriyoruz” diyen Çetin, “Pandemi tedbirlerine uyarak, sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek düzenlediğimiz ve 3 gün sürecek 2. Kazak Gölü Festivalimizde el sanatları sergisinden yazar söyleşilerine, animasyon gösterilerinden bisiklet ve 30 Ağustos Zafer Koşusuna kadar birçok farklı etkinliği bir arada gerçekleştiriyoruz. Festivalimiz kapsamında Anadolu Ateşi dans topluluğu, DJ Çağrı Baki, ünlü şarkıcılar Güliz Ayla, Ufuk Beydemir, Mustafa Ceceli ve Ziynet Sali sahne alacak. Tüm vatandaşlarımızı etkinlik ve konserlerimize bekliyor, herkese keyifli bir festival diliyorum. İşimiz Gücümüz Kapaklı” ifadelerini kullandı.

 

ANADOLU ATEŞİ DANS TOPLULUĞU SAHNE ALDI

 

Kazak Gölü Festivali’nin ilk akşamında Kapaklı Stadyumu’nda ABD, Rusya, Hollanda başta olmak üzere 110'dan fazla ülkede sergiledikleri gösterilerle Anadolu kültürünü tanıtan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu sahne aldı. Anadolu Ateşi Temel konsepti "medeniyetler buluşması" olan Anadolu Ateşi’nin halk danslarını bale, modern dans ve dansın diğer disiplinleriyle sentezleyerek dünyaya modern standartlarda bir kültürel şölen sunduğunu kaydeden yetkililer, “Anadolu'nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden kaynak alan Anadolu Ateşi, farklı yörelerden derlenmiş 3 bin halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındırıyor” ifadelerini kullandı. Anadolu Ateşi’nin eşsiz dans gösterisi stadı dolduran binlerce vatandaş tarafından dakikalarca alkışlandı. Gösteri sonunda Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Anadolu Ateşi ekibine çiçek ve şilt takdim etti.

 

UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI

 

Anadolu Ateşi gösterisinin ardından Dj Çağrı Baki’nin Dj performansı ile eğlenceli saatler yaşanırken, festivalin ilk günü tamamlandı. Dj Çağrı Baki’ye Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özden şilt ve çiçek takdim ederek teşekkür etti.

 

Haber / Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10