Tekirdağ'a ümitlerde ilk Avrupa madalyasını getirdi

Saray'da faaliyet gösteren ve antrenörlüğünü Saray Devlet Hastanesi Aile Sağlığı Başhekimi Uzman Dr. Oğuzhan Tokgöz'ün yaptığı Flipper Spor Kulübü, 24-27 Ağustos tarihleri arasında, Estonya'n?

Tekirdağ 29.08.2021 18:51:00 0
Tekirdağ

 

2021 Ümitler Avrupa Taekwondo Şampiyonası, 24-27 Ağustos tarihleri arasında Estonya'nın başkenti Tallinn'de yapıldı. 502 sporcunun mücadele ettiği turnuvada Flipper Spor Kulübü sporcusu Oğuz Tokgöz de +87 kg kategorisinde bronz madalya kazandı. Avrupa Şampiyonası'na katılmayı hak eden tüm sporcuları tebrik eden antrenör Oğuzhan Tokgöz, “Madalya alanların, başarılarının artarak daimi olmasını temenni ederim. Madalya alamayanların ise, şevklerini ve inançlarını yitirmeden, antrenmanlarına devam etmesini öneririm” dedi.

 

ABLASINA ÖZENEREK TAEKWONDO SPORUNA BAŞLADI

 

Oğuz Tokgöz’ün 3.5 yaşından bu yana, ablası Tuğçe Tokgöz’e özenerek taekwondo sporuna başladığını, o günden bugüne kadar taekwondo sporunun içerisinde yer aldığını söyleyen Oğuzhan Tokgöz, “Kendisi, aynı zamanda, 2019 Ümitler Taekwondo Türkiye Şampiyonası'nda, 80 kg kategorisinde 3. olarak, Tekirdağ'da, Ümit Erkekler bazında, ilk bronz madalyayı kazanan sporcu oldu. Bununla birlikte, kendisi, Ümit Erkekler bazında da, Tekirdağ'ın ilk milli sporcusu oldu. 2019 yılı Ümitler Taekwondo Türkiye Şampiyonası'nda 3. olmasına rağmen, Milli Takım Seçmesini 1. olarak tamamladı ve İsveç’te düzenlenen, 2019 Avrupa Ümitler Tekvando Şampiyonası kadrosunda yer aldı” dedi.

 

“GURURLU VE MUTLUYUZ”

 

Flipper Spor Kulübü olarak 24-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında, Estonya'nın başkenti Tallinn'de düzenlenen, toplamda 502 sporcunun mücadele ettiği 2021 Ümitler Avrupa Taekwondo Şampiyonası'nda, +87 kg kategorisinde yarışan Oğuz Tokgöz’ün Avrupa üçüncüsü olmasıyla Avrupa’da Türk bayrağını dalgalandırmaya devam ettiklerini ifade eden antrenör Oğuzhan Tokgöz, “Türk bayrağımızı dalgalandırmaktan, Milli Marşı’mızın okunmasına vesile olmaktan, Tekirdağ'ın adının uluslararası arenada duyulmasını sağlamaktan dolayı çok gururlu ve mutluyuz” dedi.

 

ŞAMPİYONAYI 3’ÜNCÜ OLARAK TAMAMLADI

 

1. turda güçlü Norveçli rakibini 14-3 yenen Oğuz Tokgöz’ün çeyrek finalde İsveçli rakibini de 13-6 ile geçerek yarı finale yükseldiğini, yarı finalde yine, milli takımımızdan diğer bir sporcuya yenilen Oğuz Tokgöz’ün şampiyonayı üçüncülükle tamamladığını söyleyen Oğuzhan Tokgöz, “Böylece Tekirdağ'a Ümitler Taekwondo tarihinde erkeklerdeki ilk madalyasını kazandırmış oldu. Benim de kafile doktoru olarak görev aldığım pandemi sonrası ilk Avrupa Şampiyonası'nda Oğuz Tokgöz'ün, yaşça büyük sporcular arasında kilosunun en kısası olmasına rağmen, akıllıca dövüşüp madalya alması beni çok gururlandırdı ve mutlu etti. Bu çok önemli bir başarı, Tekirdağ’ın ümitlerde erkeklerdeki ilk Avrupa madalyası. Ablasına özenip 3.5 Yaşında taekwondoya başlayan Oğuz, inşallah daha uzun yıllar Milli formayı giyecek” diye konuştu.

 

“BİZDE NE HEDEFLER BİTER, NE ŞAMPİYONLAR”

 

Flipper Spor Kulübü olarak, en büyük hedeflerinin olimpiyatlarda zirveye çıkmak olduğunu, o günün de bir gün geleceğini söyleyen Oğuzhan Tokgöz, “Bizde ne hedefler biter, ne şampiyonlar. Biz konuşmayı değil, icraat yapmayı severiz. Flipper Spor Kulübü'nde spor yapan herkesin en ufak hedefi Türkiye Şampiyonluğu’dur. Flipper Spor Kulübü, bilgi, birikim ve tecrübelerimizden faydalanmak isteyen, kendini geliştirmek isteyen herkese kapısını açar. Flipper Spor Kulübü'nün kapısından içeri, egolu olan, bencil tavırlı, dedikodudan hoşlanan hiç kimse giremez.  İşte, biz bu özelliklerimizden dolayı, başarı çıtamızı sürekli yükseltmeye devam ediyoruz” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10