Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye dünyanın en ileri üç ülkesinden biri oldu

Çorlu Hava Meydan Komutanlığı Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde Baykar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) Teslimat ve Mezuniyet Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

Çerkezköy 29.08.2021 21:15:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye dünyanın en ileri üç ülkesinden biri oldu

Türkiye'nin son 19 yılda yazdığı başarı hikâyesinin en ön safında savunma sanayinin olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bilhassa İHA'larda ulaştığımız seviye savunma sanayindeki kabiliyetlerimizin tüm dünya tarafından kabul edilen başarısının ifadesidir. Bu başarıların arkasında yapamayız beceremeyiz' diyen mandacı kafalara inat 'en iyisini en ilerisini biz yaparız' diyen inanmış yürekler bulunuyor. Bu adanmışlığın meyvesini bugün sınıfında en gelişmiş iHA'lardan biri olan Akıncı'yı TSK envanterine katarak alıyoruz. TİHA ile birlikte Türkiye bu teknolojide dünyanın en ileri 3 ülkesinden biri olmuştur. Türkiye'nin savunma sanayi konusundaki hassasiyeti gözünü kan bürümesinden değil dünyadaki son bir asırdaki serencamından kaynaklanıyor” dedi.

 

 

“CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK BAŞARILARINDAN”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yüzde 20'lerde yerlilik oranına sahip savunma sanayini bu kadar kısa sürede yüzde 80 yerliliğe yaklaştırmak, Cumhuriyet tarihinin en büyük başarılarındandır. Kamu ve özel sektör vasıtasıyla elde ettiği kabiliyetler, savunma sanayisinde Türkiye'yi oyun kurucu yapmıştır. Ülkemizin gücü tüm dünyaya kabul ettirilmiştir. Milli teknoloji hamlesi vizyonumuzla ülkemizi kritik teknolojilerin satıldığı bir pazar olmaktan çıkararak bu ürünlerin üretildiği, geliştirildiği bir merkez yapmayı hedefliyoruz. Bugün tüm dünyada uyguladığımız yeni muharebe doktrinini konuşuyor. Ülkemizin sınırlarında kurulmak istenen terör koridorunu nasıl bertaraf ettiği, Karabağ'daki işgale nasıl son verdirdiği enine boyuna konuşuluyor. Binlerce tır silah, mühimmat yardımı yapılan terör örgütlerinin en gelişmiş SİHA'larla donatılan rejimlerin Türk SİHA'ları karşısında nasıl çaresiz duruma düştükleri araştırılıyor. Her gün uluslararası medya kuruluşlarında Türkiye'nin İHA teknolojilerindeki başarısını anlatan haberler makaleler röportajlar çıkıyor. Bu yakın alakanın sebebi, karşımızdakilerin sahada aldığımız neticelerin sebebini anlamaya çalışmalarıdır. AKINCI ile birlikte dünya çok daha farklı müzakerelerin içine girecek. Her ne şekilde olursa olsun şu gerçeği herkes görüyor, biliyor. Bölgemizde herhangi bir tasarrufta bulunmak isteyen önce Türkiye'ye bakacak. Bölgemizde bir taşı bile yerinden oynatmak isteyen önce Türkiye'nin rızasını arayacak. Bölgemizde operasyona niyetlenen önce Türkiye'nin barış ve istikrar esaslı yaklaşımını değerlendirecek" diye konuştu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10