Valilik: Taş kaplama imalatına devam edilecek

Tekirdağ Valiliği, Tarihi Valilik Binası'nda İstinat ve Bahçe Duvarlarının Söktürülen Kaplama Taşları ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Tekirdağ 31.08.2021 13:37:00 0
Valilik: Taş kaplama imalatına devam edilecek

Valilikten yapılan açıklamada, Valilik Hizmet Binası Restorasyon İkmal İnşaatı Yapım İşinin, Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nce onaylanan ve yapımı da denetlenen restorasyon projeleri kapsamında, çevre ve bina içi imalatlar olarak devam ettiği belirtildi.

 

HERHANGİ BİR BEDEL ÖDENMEYECEK

 

Onaylı çevre düzenlemesi projesinde, kaldırım ve yolun genişletilmesi amacıyla tapuda belirlenmiş olan Valilik imar hattı sınırının içeriye çekildiği ve belirlenen bu sınırlarda duvar imalatlarının devam ettiği belirtilen açıklamada “Yine onaylanan projeye göre, istinat ve bahçe duvarlarında doğal taş kaplama imalatına da başlanmıştır. Ancak kaplanan taşlarda Denetim Komisyonu tarafından hassasiyetle yapılan denetimde, istenilenin dışında kaplama taşları tespit edildiğinden, yüklenici firmaya söktürülmüştür. Söz konusu sökülen taşlar için yükleniciye herhangi bir bedel ödenmeyecek olup, şartnamesine uygun olarak taş kaplama imalatına devam edilecektir” denildi.

 

Haber / Yunus BÜYÜKKABAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10