Zafer coşkusu, Haluk Levent konseriyle taçlandı

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu, ünlü sanatçı Haluk Levent'in konseriyle taçlandı. Kon

Çerkezköy 31.08.2021 14:02:00 0
Zafer coşkusu, Haluk Levent konseriyle taçlandı

Çerkezköy Belediyesi 3. Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri cumartesi günü saat 16.00’da Kentpark’ta düzenlenen Streetball Turnuvası ile başladı. 3 gün süren ve toplam 52 takımın katıldığı Streetball Turnuvası’nda kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri verildi.

 

GÖKYÜZÜ UÇURTMALARLA RENKLENDİ

 

Kültür ve Sanat Festivali’nin ikinci gün etkinlikleri ise saat 15.30’da Kentpark’ta düzenlenen Bisiklet Şenliği ile başladı. Saat 15.30’da Kentpark’ta toplanan bisiklet tutkunları saatler 16.00’da Kuşbahçe Mevkii’ne doğru pedal çevirmeye başlarken, Bisiklet Şenliğine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da katıldı. Bisiklet Şenliği’ne katılan bisiklet tutkunlarının Kuşbahçe Mevkii’ne ulaşmasının ardından saat 16.30’da da Uçurtma Şenliği düzenlendi. Uçurtma şenliğinde vatandaşlara belediye tarafından ücretsiz uçurtma dağıtılırken, Çerkezköy semaları, rengarenk uçurtmalarla renklendi.

 

 

CEYLAN ERTEM SAHNE ALDI

 

Festivalin ikinci günü akşam saat 21.00’da da sevilen sanatçı Ceylan Ertem sahne alarak birbirinden güzel eserlerini Çerkezköy halkı için seslendirdi. Sevilen sanatçı Ceylan Ertem’in seslendirdiği eserler ile coşan Çerkezköy halkı, şarkılara hep bir ağızdan eşlik ederken, konserin sonunda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, sanatçı Ceylan Ertem’e çiçek takdim etti.

 

 

“BİR RESİM YAP ÇOCUĞUM, ADI MUSTAFA KEMAL OLSUN”

 

Festivalin 3’üncü gününde de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu ünlü sanatçı Haluk Levent’in konseriyle taçlandı. Kentpark’ta düzenlenen konser öncesi konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bir resim yap çocuğum. Bir portre… Paletinde mavi olsun, deniz mavisi. Sonra bozkır sarısı, çay yeşili, gül pembesi, süt beyazı. Bir resim yap çocuğum. Koy gözlerine Kara Denizi, Marmara’yı, Ege’yi, Ak Denizi. Bir resim yap çocuğum. Kondur alnına Konya Ovası’nı savrulsun başaklar bereket bereket ve çatık kaşlı Toroslar bölsün ovayı bir baştan bir başa. Bir resim yap çocuğum. Pembe bir gülümseme, dudaklarında özgürlük türküleri söyler, aydınlık yarınları muştular gibi. Bir resim yap çocuğum. Tarlalar bir başka hazırlansın bahara, yeşile kessin Anadolu bozkırı. Davul zurna sesi gelsin harmanlardan, bir türkü tuttursun delikanlılar, kınalı parmaklarıyla halaylar çeksin kızlar. Bir resim yap çocuğum. Aydınlığı kovsun karanlıkları, tutup ellerimden beni götürsün yarınlara. İçim umutla, mutlulukla, övünçle dolsun. Bir resim yap çocuğum. Yol göstersin Afrika’ya, Asya’ya yol göstersin dünyaya. Yok etsin tutsaklığı, özgürlüğün sesi olsun. Bir resim yap çocuğum. Kilim dokur gibi motif motif, dal dal, çiçek çiçek, ilmik ilmik. Atkısı özgürlük, çözgüsü uygarlık olsun. Bir resim yap çocuğum. Bakmaya doyamadığım. Bir resim yap çocuğum, bir resim, adı Mustafa Kemal olsun” ifadelerini kullandı.

 

TÜRK TARİHİNİN DÖNÜM NOKTASI

 

30 Ağustos’un Türk tarihinin dönüm noktası olduğunu kaydeden Başkan Akay, “Karabasanla başlayan, 3 yıl, 3 ay, 22 gün süren, mucize ile biten bir rüya. 99. yıl dönümü bugün hepimize yeniden kutlu olsun. Bugün en büyük bayram, Zafer Bayramı. Bugün, bu bayramı unutanların, hafife alanların, yok sayanların değil coşku içinde haykıranların bayramı. Bugün tutsaklığa boyun eğenlerin değil, tutsaklığa başkaldıranların bayramı. Sevr’i imzalayan korkakların değil, onu yırtıp atanların Lozan’ı yazanların bayramı. Bugün bayrağını yere düşürmeyen kahramanların, toprak siperlerde korkmadan canını verenlerin bayramı. Bugün İnebolu’dan Ankara’ya karınca dizileri gibi cephane taşıyan anaların, bugün kağnıların izinde istiklal yolunda yürüyen gençlerin çocukların bayramı” dedi.

 

BUGÜN ‘YA İSTİKLAL YA ÖLÜM’ DİYE HAYKIRANLARIN BAYRAMI

 

Bugünün bir millete biçilen kadere isyan edenlerin, kafasına koyduğunu yapmak için korkmadan yola çıkanların, özgürlük ve bağımsızlığından vazgeçmeyenlerin bayramı olduğunu dile getiren Akay, “Korkup kaçarak boyunduruk altına giren korkakların değil ‘Türk Milleti hürdür’ diyenlerin, ‘Ya istiklal ya ölüm’ diye haykıranların bayramı bugün. Bizler; bu şanlı zafer gecesinde yeniden bu meydandayız. Yan yana, omuz omuza yürüdüğümüz yollarda kol kola, kardeşçe buluştuğumuz meydanlarda Ay Yıldızlı bayrağımıza, şanlı tarihimize, 99 yıllık mirasımıza sahip çıkmak için buradayız” diyerek konuşmasını sürdüren Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Yemyeşil dalına, ağacına, mas mavi engin denizlerine, bereket fışkıran topraklarına, yaylalarına, tarlalarına, ovalarına, bozkırına, başaklarına, buğdayına, kuzusuna, kuşuna, bu güzel topraklara, yanan canım ormanlarına, sahip çıkmak için buradayız” diye konuştu.

 

 

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜMÜZÜN TOPRAĞI

 

Akay, “İyi bak bu topraklara, 99 yıllık mirasına. Dumanı tüten Toroslara, Trakya’nın günebakanına, Karadeniz’in hırçın dalgalarına, Anadolu’nun uçsuz bucaksız yaylalarına iyi bak. İyi bak Sakarya’ya, Dumlupınar’a, top sesleriyle gürleyen Afyon Ovası’na, masmavi Ege’ye, güzel İzmir’e. İyi bak sarı zeybeğin hikayesine. Bozkırın kasabasından Cumhuriyet’in başkenti Ankara’ya iyi bak. İyi bak cesaretimizi arttıran, umutlarımızı yeşerten İstanbul’a iyi bak. İyi bak bu topraklara. Bu topraklar bu şanlı mirası bizlere bırakan Halide Ediplerin, Yörük Ali Efe’nin, Deli Halitlerin, Sütçü İmamların, Duru Çaylı Halime Çavuş’un toprakları. Ah bu topraklar, İsmet İnönü’nün, Kazım Karabekir’in, Mareşal Fevzi Çakmakların toprakları. Bu topraklar vatanın her karış toprağını kanları ile ıslatan kahraman Mehmetçiğin toprakları. Bu topraklar Trablusgarp’tan Balkanlara, Çanakkale’den Kafkaslara, Filistin’den Sakarya’ya, Dumlupınar’a cepheden cepheye koşan, Samsun’dan Anadolu’ya, Amasya’ya, Erzurum’a, Sivas’a milletini zincir gibi bağlayan kapkara ufukların arasından bir kurtuluş umudu gibi ışık saçan, geldikleri gibi giderler diyerek bu vatan toprağını kaderine terk etmeyen mavi gözlü sevdamızın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün toprağı” dedi.

 

ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı ateşin hiç sönmeyeceğini ve Türk Milleti’nin sevgisinin hiç bitmeyeceğini belirten Başkan Akay, “Bu toprakları vatan yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüz ve silah arkadaşlarına hasretle, özlemle, saygıyla. Zafer Bayramımız kutlu olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

 

SEVİLEN ŞARKILARINI ÇERKEZKÖYLÜLER İÇİN SESLENDİRDİ

 

Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yaptığı konuşmanın ardından sahneye çıkan ünlü sanatçı Haluk Levent, sevilen şarkılarını Çerkezköylüler için seslendirdi. Eski şarkılarının yanı sıra bu yıl piyasaya çıkardığı Vasiyet albümünde yer alan şarkıları da seslendiren Haluk Levent, beğeni toplarken, Çerkezköylüler de Haluk Levent’in şarkılarına hep bir ağızdan eşlik etti. Haluk Levent’e teşekkür eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, sanatçıya çiçek takdim etti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10