Kaymakam Abban'a duygusal veda

5 yıldır Çerkezköy Kaymakamlığı görevini yürüten ve emekliliği öncesi geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile

Çerkezköy 31.08.2021 18:40:00 0
Kaymakam Abban

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından Kaymakam Abban için hazırlanan video gösterilirken, video gösterimi sırasında duygusal anlar yaşandı. Çerkezköy’de 30 yılı aşkındır görev yapan, görev süresince onlarca kaymakamın emekli, bir o kadar kaymakamın da tayin olduğu İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak veda programında yaptığı konuşmada, Kaymakam Abban ile 5 yıl birlikte görev yaptıklarını ve Abban’ın kendilerine her zaman yol gösterici olduğunu belirtti. Kaymakam Abban’ın kurumlarla koordineli bir şekilde, hayırseverlerle birlikte Çerkezköy’e büyük yatırımlar yaptığını kaydeden Palak, kendisine emeklilik yaşamında ailesi ve sevdikleriyle birlikte sağlıklı, huzurlu, mutlu, uzun ömürlü bir yaşam diledi.

 

“SİZİ UNUTMAYACAĞIZ”

 

ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler de yaklaşık 30 yılı aşkın süredir sanayici olduğunu ve bu süreçte 11 tane kaymakamın değiştiğini belirterek “Bu kaymakamlarımızın içerisinde gerçekten değerli hizmet verenler de oldu ama sayın kaymakamımın yeri bambaşka. Çok değerli hizmetler verdi. Biz onu hep eğitime verdiği katkılarla öne çıkardık ama ben onun insani yönüne ve babacan tavrına da bizzat kendim şahit oldum” dedi. Abban’ın iyi bir devlet adamı olduğunu söyleyen Sözdinler “Sizi unutmayacağız” dedi.

 

 

“SİZDEN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK”

 

Kaymakam Abban’ın Çerkezköy’e iz bırakan bir kaymakam olarak tarihe geçeceğini söyleyen Belediye Başkanı Vahap Akay da “Sizden çok şey öğrendik. Ben şahsım adına genç bir belediye başkanı olarak sizinle 5 yıl çalışmaktan, yan yana olmaktan, sizinle beraber mesaiyi paylaşmaktan çok mutlu oldum” dedi. Kaymakam Abban’ın eğitimde de Çerkezköy’e önemli hizmetlerde bulunduğunu söyleyen Akay, “Çerkezköy’ün çocuklarına bir gelecek kazandırdınız. Türkiye’deki tüm dengeleri bir kenara bırakarak görev anlayışınızın gereğini yerine getirme azim ve kararlılığınızın önünde saygıyla eğildiğimi bir kere daha buradan ifade etmek istiyorum. Ne zaman dizlerini vura vura zeybek oynayanları görsem benim aklıma Atilla Selami Abban gelecek. ‘Bir Denizli efesi Çerkezköy’e geldi, iz bıraktı ve emekli oldu’ diyeceğim” diyerek kendisine emeklilik yaşamında sağlık, mutluluk ve huzur diledi.

 

 

“BÜTÜN EMEK VE BAŞARI SİZLERİNDİR”

 

Çerkezköy’e 14’üncü tayin olarak geldiğini belirten Kaymakam Atilla Selami Abban ise “Her defasında veda yaptık ama demek hala alışamamışım. Gerçekten çok duygulandım. 40 yıllık meslek hayatımın son 5 yılı Çerkezköy’de geçti. Acı tatlı pek çok anım var. Ben ve ailem hiçbir zaman Çerkezköy’ü unutmayacağız. Ben sadece koordinasyonu sağladım. Ben kurumlar arası koordinasyonu, eşgüdümü sağlayarak hayırseverleri ikna ederek ilgi ve desteklerini almaya çabaladım. Bütün emek ve başarı sizlerindir” dedi.

 

“BUNDAN SONRA DA ÇERKEZKÖY’Ü TAKİP EDECEĞİM”

 

Okul arsaları konusunda Belediye Başkanı Vahap Akay’ın da çok fazla ilgi ve desteğini gördüğünü dile getiren Abban, “Teknik eleman konusunda da aynı şekilde Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ve mesai arkadaşlarım gecesini gündüzüne katarak çalıştı. Tabii sadece okul değil bunun yanında ilçeye jandarma karakolu kazandırıldı. Hele son 1 buçuk yılda pandemiyle olan mücadelemizde arkadaşlarım gecesini gündüzüne katarak çalıştı” dedi. emeklilik hayatını Yalova’da geçireceğini söyleyen Abban, “Şimdiye kadar olduğu gibi telefonum ve gönlümün kapısı herkese açık. Hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Benim varsa benden yana helal olsun. Kaymakamlık bir bayrak yarışıdır. İnancım odur ki gelecek kaymakam arkadaşımla da çok güzel hizmetler yapacaksınız. Çok güzel günler geçireceksiniz. Bundan sonra da zaten Çerkezköy’ü takip edeceğim” diye konuştu. ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün tarafından Kaymakam Abban’a teşekkür plaketi takdim edilirken, Belediye Başkanı Vahap Akay da Çerkezköy’e hizmetlerinden dolayı Abban’a Fahri Hemşehrilik Beratı takdim etti.  Saat 14.00’da Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen veda programına  Belediye Başkanı Vahap Akay, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdürü Ferhat Akın, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, öğretmenler ve kaymakamlık personeli katıldı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10