Çorlu Belediye Meclisi, Eylül ayı toplantısını yaptı

Çorlu Belediye Meclisi'nin Eylül Ayı Olağan Toplantısı Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt başkanlığında yapıldı. Çorlu Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda gündem m

Çorlu 2.09.2021 17:05:00 0
Çorlu Belediye Meclisi, Eylül ayı toplantısını yaptı

Toplantı öncesi Başkan Sarıkurt, Çorlu’da belediye ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verirken, Başkan Yardımcısı Özcan Veysel Tunçcan da Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Çorlu genelinde yürütülen yol çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Yapılan bilgilendirmelerin ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.  Cem Vakfı Yenice Şubesi tarafından belediyeile ortak proje geliştirilmesi talebinin görüşülerek konuyla ilgili belediye başkanına yetki verilmesi konusunun oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından Nusratiye Mahallesi’nde bulunan bir taşınmazın bisiklet meydanı yapılması amacıyla tahsisinin talep edilmesi konusu da görüşülmek üzer Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

KOMİSYON RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Plan ve Bütçe Komisyon raporunun oy çokluğuyla kabul edildiği toplantıda, İçişleri Komisyonu raporu ise oy birliğiyle kabul edildi. İmar planı değişikliklerinin görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edilmesinin ardından İmar Komisyonu raporu da görüşüldü.

 

PARKA İSİM VERİLMESİ TALEBİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Bülent Ecevit Bulvarı’nda bisiklet yolu yapılması konusunda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile protokol yapılması için belediye başkanına yetki verilmesi konusunun oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından toplantının son gündem maddesinde ise Hürriyet Mahallesi’nde yapımı tamamlanmak üzere olan, engelli vatandaşların kullanabilmesi için tasarlanan parkın adının “Çorlu Kent Konseyi Parkı” konulması talebi de görüşülmek üzere İçişleri Komisyonu’na havale edildi.

 

Haber / Cengizhan KÜPELİOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10