Taşkın riski ortadan kalkacak

Tekirdağ Naipköy Barajı Mansap Şartı Tedbirleri Yapım işinde çalışmalar devam ediyor. Çalışmaların tamamlanması ise birlikte Kumbağ Mahallesi Işıklar Deresi'nde, Yazır Mahallesi Yazır Der

Tekirdağ 2.09.2021 17:12:00 0
Taşkın riski ortadan kalkacak

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, DSİ’nin Tekirdağ’a yaptığı yatırımlarla bereketli toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ettiği belirtilerek, “Tekirdağ’da son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynamaktadır.Bu kapsamda Tekirdağ Naipköy Barajı Mansap Şartı Tedbirleri Yapım işinde çalışmalar hızla devam ediyor. Tekirdağ Naipköy Barajı Mansap Şartı Tedbirleri Projesinin tamamlanması ile Tekirdağ Kumbağ Mahallesi Işıklar Deresi’nde, Yazır Mahallesi Yazır Deresi’nde ve Çanakçı MahallesiÇanakçı Deresinde taşkın riski ortadan kalkacak ve 7 bin 900 dekar alanı da taşkınlardan korunacak” denildi.

 

YÜZDE 55 FİZİKİ GERÇEKLEŞME SAĞLANDI

 

Çanakçı Deresi’nde 3 bin 180 metre Trapez Kazı, 840 metre U Betonarme Kanal ve 2 adet Menfeze ait imalatların tamamlandığı belirtilen açıklamada “Işıklar Deresi’nde 5 bin 200 metre Harçlı Taş Tahkimat ve 650 metre Betonarme Duvarlı Kanal imalatları devam etmekte olup yüzde 55 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. 2022 yılında tesisin tamamlanması ile önceki yıllarda yaşanan taşkınlar kontrol altına alınacak” ifadelerine yer verildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10