Geç tahakkuk ettirilen TESKİ faturaları, emeklileri çileden çıkartıyor

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (TESKİ) Çerkezköy'deki su faturaları geç tahakkuk ettirilince artan rakamlar karşısında emeklilerin çaresizliği yetkililerin duyarsızlığı ile birleşi

Çerkezköy 2.09.2021 17:14:00 0
Geç tahakkuk ettirilen TESKİ faturaları, emeklileri çileden çıkartıyor

FevzipaşaMahallesi Eren Sokak No:6 Kat:2’de oturan işçi emeklisi Saffet Çakır “Benim aldığım maaş 2 bin 500 TL maaş. Bana gelen 55 günlük 35 metreküp su kullanımı için gelen fatura 397,50 TL. Faturalar aylık olarak yazılmadığı için rakam da yüksek oluyor ve böyle olunca ödemekte de zorlanıyoruz” dedi.

 

“PERSONEL EKSİKLİĞİNİN FATURASINI BİZ ÖDEMEK ZORUNDA DEĞİLİZ”

 

Konuyla ilgili şikayetini iletmek üzere TESKİ Çerkezköy Şube Müdürlüğü’nü aradığı söyleyen Çakır, “TESKİ Çerkezköy Şube Müdürlüğü’nü arayarak derdimizi anlattım. Oradaki görevli bana eleman olmadığını, bazı elemanların da izinde olduğunu söyledi. Bunun üzerine Tekirdağ TESKİ Genel Müdürlüğü’nü aradım. Fakat orada muhatap bulamadım, beni tekrar Çerkezköy Şubesi’ne yönlendirdiler” dedi. Tekirdağ’da su faturalarının zaten yüksek olduğunu ve zamanındayazılmamasından dolayı rakam artınca ödemenin daha da zorlaştığını dile getiren Çakır, “Tekirdağ olarak zaten en pahalı suyu biz içiyoruz. Eleman eksikliği varsa eleman alsın. Bunun faturasını biz ödemek zorunda değiliz” diyerek tepkisini dile getirdi ve yetkililerin bu soruna çözüm bulmasını istedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10