Geleneksel Yayla Şenlikleri sona erdi

Süleymanpaşa Belediyesi ve Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliği ile bu yıl 17'ncisi düzenlenen ve 4 gün süren Geleneksel Yayla Şenlikleri sona erdi.

Süleymanpaşa 6.09.2021 16:17:00 0
Geleneksel Yayla Şenlikleri sona erdi

Önceki gün düzenlenen kapanış töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başladı. Karadeniz Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterisinin ardından konuşan Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Akyüz, şenliğin geçtiğimiz yıl salgın tedbirleri nedeniyle yapılamadığını, bu yıl Tekirdağ Valiliği ve Süleymanpaşa Kaymakamlığının izinleri, Süleymanpaşa Belediyesinin destekleri ile gerçekleştirilebildiğini ifade etti. Karadeniz Mahallesi Muhtarı Muzaffer Batıkan da zor şartlar altında da olsa şenliğin yapılmasının sevindirici olduğunu dile getirdi.

 

 

HEM EĞLENDİLER HEM FARKLI KÜLTÜRLERİN ZENGİNLİĞİNİ YAŞADILAR

 

Kapanış programında konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ise “Süleymanpaşamıza geçmişte ya da yakın zaman önce ülkemizin dört bir yanından gelip yerleşmiş ve burada bizlerle birlikte yaşayan tüm hemşehrilerimiz bizim değerimizdir. Onların yerel kültürlerini, değerlerini yaşatarak Süleymanpaşamızın kültürüne katkı vermelerinden mutluluk duyuyoruz. Karadeniz kültürü, lezzetleri, müzikleri eşliğinde dört gün boyunca bu alanda şehrimizde yaşayan binlerce insanımız hem eğlendiler hem farklı kültürlerin zenginliğini yaşadılar” dedi. Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya da şenliğin düzenlenmesinin Süleymanpaşa’da Korona virüsü vakalarının düşüklüğü sayesinde mümkün olduğunu ifade ederek, “Sağlık çalışanlarına, salgın tedbirlerini eksiksiz uygulayan vatandaşlara, şenliğin organizasyonunda emeği ve desteği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Dernek Başkanı Muharrem Akyüz, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’e Karadeniz kemençesi hediye etti.

 

Haber / Sevay SÖNMEZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10