Dalından toplanan ilk meyvelerin tadına baktılar

Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü yerleşkesinde her yıl eylül ayında yapılan, bu yıl da Süleymanpaşa protokolünün katılımıyla gerçekleştirilen bağbozumu törenine katılan SÃ

Süleymanpaşa 7.09.2021 18:30:00 0
Dalından toplanan ilk meyvelerin tadına baktılar

Enstitü Müdürü Mehmet Ali Kiracı’nın ev sahipliğinde düzenlenen bağbozumu törenine Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in yanı sıra Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül, Tekirdağ Vali Yardımcısı Murat Eren ve Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Öcal katıldı.

 

ÜZÜM ÇEŞİTLERİNİ TANITTI

 

Tören, Enstitü arazisinde bulunan üzüm bağlarının temsili olarak bozulması ile başladı. Daha sonra Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Mehmet Ali Kiracı, enstitü bünyesinde yetiştirilen çok sayıda üzüm çeşidi ve özellikleri ile ilgili bilgilendirmede bulunurken, enstitüde üretimi yapılan salamura asma yaprağı, üzüm suyu, üzüm sirkesi gibi birçok ürünü de katılımcılara tanıttı. Tören düzenlenen halk oyunları gösterisi de izlendi.

aza

TANITIM BRİFİNGİ İZLENDİ

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Tekirdağ’ımızın verimli topraklarında yetişen eşsiz lezzete sahip üzümlerimiz için bağbozumu etkinliğine katılarak, dalından topladığımız ilk meyvelerin tadına baktık. AK Parti Tekirdağ Milletvekilimiz Sayın Çiğdem Koncagül, Vali Yardımcımız Sayın Murat Eren ve İl Tarım ve Orman Müdürümüz Sayın Oktay Öcal ile birlikte katıldığımız etkinlikte, Enstitü Müdürümüz Sayın Mehmet Ali Kiracı tarafından yapılan üzüm çeşitlerinin tanıtım brifingini izledik. Bu vesileyle, üzüm üreticilerimiz için bol bereketli bir hasat dönemi olması temennisini de paylaşmak istiyorum” dedi.

 

Haber / Cengizhan KÜPELİOĞLU 


0282 726 91 91
0282 747 65 10