NKÜ'de yeni eğitim öğretim yılı 27 Eylül'de başlayacak

Namık Kemal Üniversitesi'nde 2021-2022 eğitim öğretim yılı güz yarıyılı 27 Eylül'de başlayacak. Senato tarafından alınan kararlara göre önlisans, lisans ve lisansüstü programlarında

Tekirdağ 8.09.2021 16:39:00 0
NKÜ

Namık Kemal Üniversitesi 2021-2022 eğitim öğretim yılı güz yarıyılına ilişkin alınan senato kararlarına göre; akademik takvimde belirtilen tarihlerde öğrencilerin ders kayıtları esnasında Hayat Eve Sığar uygulamasında üretilen HES kodları e-öğrenci sistemine girilecek.

 

KAYIT DONDURMA TALEPLERİ DEĞERLENDİRİLECEK

 

Pandemi koşulları nedeniyle gerektiğinde sınıflar fiziksel mesafe gözetilerek birimlerin ilgili kurullarınca alınacak kararlar doğrultusunda gruplara bölünecek ya da dersler seyreltilecek. Uzaktan eğitimle verilecek her bir ders saati 25 dakika olacak şekilde düzenlenecek. Pandemi koşulları nedeniyle ülkemize giriş yapamayan uluslararası öğrenciler ile Sağlık Bakanlığı’nca risk grubunda olan öğrencilerin kayıt dondurma talepleri, birimlerin ilgili kurulları tarafından değerlendirilecek.

 

PCR TESTİ İSTENECEK

 

Aşı olmamış veya aşıları tamamlanmamış öğrenciler, öğretim elemanları ve çalışanlar binalara girişte haftada 2 kez PCR testi sonucunu ibraz edecek. Aşı olmamış ziyaretçilerden ve spor tesisleri gibi sosyal alanları kullanacak kişilerden son 72 saatte alınmış PCR testi sonucu istenecek.

 

KARANTİNA SÜRESİ DEVAMSIZLIK SAYILMAYACAK

 

Yüz yüze ve uzaktan öğretim yöntemiyle yürütülen derslerde mevcut yönetmelik hükümlerince devam şartı aranacak ve öğrencilerin Covid-19 nedeniyle karantinaya alınması durumunda, karantina süresi devamsızlıktan sayılmayacak.

 

BLOK DERS YAPILMAYACAK

 

Yüz yüze yapılacak derslerde, sağlıklı ve hijyenik bir sınıf ortamı oluşturmak için, blok ders yapılmayacak. Uzaktan öğretim yoluyla verilecek olan derslerin ara sınavlarının yüz yüze ya da online olarak yapılmasına ilişkin nihai karar ilgili birimlere bırakılacak. Yükseköğretim Kurumlarınca Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esasları kapsamında, birinci ve ikinci öğretim programlarında yüz yüze yürütülen her bir ders özelinde o dersin toplam ders saatinin/müfredatının yüzde 40’a kadarı uzaktan öğretimle yapılabilecek ve uzaktan öğretimle yapılacak olan dersler ilgili birim kurulları tarafından belirlenerek öğrencilere duyurulacak. Tüm programlarda akademik takvimde belirtilen yarıyıl sonu, bütünleme, tek ders sınavları yüz yüze olarak yapılacak. Yüz yüze gerçekleştirilecek olan eğitim öğretim sürecinde maske, mesafe ve temizlik tedbirlerin ilgili kurumlar ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Covid-19 Güvenlik ile İlgili Çalışma Komisyonunun bilgilendirme ve duyurularına uygun olarak yürütülecek.

 

Haber / Cengizhan KÜPELİOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10