Okul servislerine uygunluk denetimi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) görevlileri, Çerkezköy'de faaliyet gösteren 320 öğrenci servisini denetledi. Kapalı Pazar Yeri önünde dün saat 09.00'da baÅ?

Çerkezköy 8.09.2021 19:18:00 0
Okul servislerine uygunluk denetimi

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As da denetimlerle ilgili yaptığı açıklamada Çerkezköy’de trafik sıkıntısı olduğunu ifade ederken, yeni düzenlemeler ile birlikte önümüzdeki günlerde bu sorunun aşılacağını düşündüğünü kaydetti. Hem okul müdürleriyle hem de veliler ile sürekli iletişim halinde olduklarını söyleyen As, “Öğrencilerimizin okullarına zamanında varması ile ilgili çalışmalarımız oldu fakat saat uygulamaları konusunda İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün ve okul müdürlerimizin fedakarlık yapmasını rica ediyoruz. Yeni açılan okullarımızın mesafesi biraz uzak olduğu için varış saatlerinde sıkıntı olabiliyor ama adapte süreci için o okullarımızın da bize müsaade etmesini istiyoruz. Velilerimiz de bize güvensin, biz öğrencilerimizi en sağlıklı ve en güvenli şekilde okullarına ulaştıracağız” dedi.

 

 

“UYGUNLUK DENETİMLERİ DÜZENLİ OLARAK YAPILIYOR”

 

Uygunluk denetimlerinin de düzenli olarak yapıldığını kaydeden As, Araçların koltuk sayısından tutun da cam filmine kadar, emniyet kemerinden kamera sistemine kadar her şey ince ayrıntısına kadar denetleniyor” dedi. En ufak bir eksik olduğu zaman aracın uygunluktan geçemediğini ve UKOME tarafından da Çalışma İzin Belgesi verilmediğini kaydeden As, personel denetimini ise Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın yaptığını ancak zaman zaman emniyet ve zabıta ekiplerinin de destek verdiğini dile getirdi.

 

FİYAT TARİFESİNİ PAYLAŞTI

 

Öğrenci servislerinde bu yıl uygulanacak fiyat tarifesini de paylaşan Mustafa As, servis ücretlerine geçen yıla göre yaklaşık yüzde 15-17 arasında zam yapıldığını ifade etti. Yeni fiyat tarifesinin 3 Eylül’de kendilerine ulaştığını söyleyen As, “En kısa mesafe için aylık 225 TL. 0-3 kilometre 225 TL, 3-8 kilometre arası 255 TL. 8-15 kilometre arası 290 TL ama bunun haricinde 15 kilometreden fazlasında kilometre başına 5,75 TL fark alınıyor. Öte yandan ilköğretimlerde biliyorsunuz araçlarda rehber personel var, olması zorunlu. Geçen sene rehber personel için öğrenci başı 40 TL alınıyordu. Bu yıl 50 TL alınacak” dedi.

 

 

“ÖNCELİKLERİ ÖĞRENCİ SERVİS TAŞIMACILIĞI YAPMAK”

 

Hedeflerinin öğrencileri kazasız belasız güvenli bir şekilde okullarına ulaştırmak olduğunu söyleyen As, “Biz bunun derdindeyiz. Öğrenci taşımacılığı dışarıdan görüldüğü kadar kolay değil. Bize müsaade etsinler, bu hafta içinde tekrar Milli Eğitim Müdürümüz ve okul müdürlerimiz ile görüşmelerimiz devam ediyor, hem saatler ile ilgili hem de bazı arkadaşlarımızın tedirginlikleri var o tedirginlikler ile ilgili istişareler yapıyoruz. Bazı arkadaşlarımız fabrikalara servis çekiyor, ‘acaba tekrar kapanma olursa ne yaparız?’ diye düşünüyorlar, düşünmek zorundalar da. Onların o tedirginliklerini de biz gidermek zorundayız. Onları ikna ederek kendi işlerine döndürmenin hesabını yapıyoruz ki dönecekler de çünkü J Plakanın önceliği öğrenci servis taşımacılığı yapmak, öğrenci servis taşımacılığı işini aksatmadığı sürece personel taşımacılığı yapabilirler. Yönetmelik böyle. Çok açık. Buna da arkadaşların uyacağına inanıyorum” dedi. Çerkezköy Kapaklı Pazar yeri önünde yapılan denetimlere Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Kenan Erez, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi yetkilileri ve zabıta ekipleri katıldı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10