Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, 6 bin kişiyi ağırladı

Çorlu'da geçtiğimiz yıl 9 Eylül'de açılan Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi'ne ilgi artıyor. Çorlu Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Çorlu'nun ilk sanat mÃ

Çorlu 9.09.2021 17:09:00 0
Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, 6 bin kişiyi ağırladı

Pandemi sebebiyle yılın belirli günleri kapalı olan müze bir yıl içinde toplam 216 gün açık kalırken, Çorlu Belediyesi’nden yapılan açıklamada Bu 216 gün içerisinde de pandemi kuralları çerçevesinde ziyaretçilerini ağırlayan müzeyi 6 bin 24 kişi ziyaret etti. Bu kişilerden 3 bin 509’u yetişkin, 2 bin 140’ı öğrenci, 375 kişi ise müzeyi ücretsiz olarak ziyaret etti. Pazartesi günleri kapalı olan müze, diğer günler 10.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlıyor. Tarihsel ve sanatçı kişilerin heykellerinin sergilendiği müzeyi ziyaret eden vatandaşlar büyük bir memnuniyet ile müzeden ayrılıyor” denildi.

 

110 HEYKEL BULUNUYOR

 

Tarihî karakterler ile yerli ve yabancı 110 önemli kişinin balmumu heykelinin yer aldığı Çorlu Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’nde Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve ailesinin yanı sıra devlet adamlarının, sanatçıların, medya mensuplarının balmumu heykelleri de yer alıyor. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, bir yıl içinde müzeye vatandaşların bu denli ilgi göstermesinden bir hayli mutluluk duyduğunu ifade ederek “Çorlu’muzun ilk sanat müzesi olan Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzemizi 2020 yılında kentimize kazandırmış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki tekniğin gerektirdiği şeyleri yapmaz; itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur.’ ilkesinden yola çıkarak Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzemizi Çorlu’muzda hayata geçirdik. Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Hocamızın ve ekibinin büyük emekleri sonucu ortaya çıkan, tarihi isimler ile yerli ve yabancı 110 ünlü kişinin balmumu heykeli müzemiz ziyaretçilerini bekliyor. Gelecek nesillere en güzel mirasımız ‘sanat’ olacak” dedi.

 

MÜZEYE DAVET ETTİ

 

Müzeyi ziyaret eden vatandaşlardan övgü dolu sözler duymaktan hem belediye başkanı olarak hem de Çorlulu bir vatandaş olarak gurur duyduğunu söyleyen Sarıkurt, Müzemizde pandemi kurallarına riayet ederek ziyaretçilerimizi ağırlıyoruz” diyerek, maske takan, sosyal mesafeye uyan ve hijyen kurallarını ihmal etmeyen tüm vatandaşlarıÇorlu Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’ne davet etti.

 

Haber / Yunus BÜYÜKKABAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10