Gecekondu Önleme Bölgesi Planları askıya çıkarıldı

Çorlu Zafer Mahallesi'nde yer alan 'Gecekondu Önleme Bölgesi'ne ait geri dönüşüm paftası ve yeniden yapılan uygulama parselasyon planı askıya çıkarıldı.

Çorlu 10.09.2021 18:06:00 0
Gecekondu Önleme Bölgesi Planları askıya çıkarıldı

775 Sayılı Gecekondu Kanunu (Ek Madde-6) uyarınca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca onaylan tapuda Muhittin Mahallesi olarak kayıtlı olan Zafer Mahallesi 'Gecekondu Önleme Bölgesi'ne ait geri dönüşüm paftası ve yeniden yapılan uygulamaya ait parselasyon planı ve uygulama dokümanlarının Çorlu Belediye Başkanlığı Plan ve Proje Müdürlüğü’nce 31 Ağustos tarihi itibarıyla bir ay süre ile askıya çıkarıldığını belirten Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Turgut Bolat, “İmar uygulama alanı, ilçemiz Zafer Mahallesi'nde (Tapu kayıtlarında Muhittin Mahallesi olarak geçmektedir) yer alan, yaklaşık 175 hektar büyüklüğündeki 'Gecekondu Önleme Bölgesi'ni kapsamaktadır. Alanda bulunan parseller tapuda TOKİ, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çorlu Belediyesi, Türkiye Elektrik Kurumu (TEK) ve özel mülkiyet adına kayıtlı. TOKİ parselleri ile yakın çevresindeki Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çorlu Belediyesi ve şahıs mülkiyetlerini içeren bu alan, planlı kentleşmenin sağlanması amacıyla 23.02.2015 tarihinde TOKİ Başkanlığı oluru ile 'Gecekondu Önleme Bölgesi' olarak ilan edilmiş ve akabinde parselasyon işlemleri tamamlanmış, bölgedeki mevcut taşınmazlar plan ile uyumlu hale getirilmiştir. Ancak bölgede taşınmazı bulunan vatandaşlarımızca açılan dava sonucunda Tekirdağ İdare Mahkemesi'nin E:2017/458,K:2018/1051 sayılı kararı ile 'Gecekondu Önleme Bölgesi' ilan edilmesi işleminin iptal edildiği ve buna dayanarak yapılan imar planları ve parselasyon işleminin de iptal edildiği plan açıklama raporundan anlaşılmıştır” dedi.

 

GECEKONDU ÖNLEME BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

 

14.02.2020 tarihinde 775 sayılı Gecekondu Kanunu’nda yapılan değişiklik ile TOKİ'ye gecekondu önleme bölgesi ilan etme yetkisinin verildiğini, planlama bölgesine yönelik yaklaşık 175 hektar yüz ölçümlü sahada kontrolsüz yapılaşmasının önüne geçilmesi, arsa üretiminin gerçekleştirilmesi, sağlıklı ve sosyal konut alanlarının oluşturulması ve planlı kentleşmenin sağlanması amacıyla tekrard 13.04.2020 tarihli TOKİ Başkanlığı oluru ile Muhittin (Zafer) Mahallesi’nin 'Gecekondu Önleme Bölgesi’ ilan edildiğini kaydeden Bolat, “Onaylanan imar planlarına uygun olarak hazırlanan parselasyon planı 31.08.2021 tarihi 1. gün olmak üzere Çorlu Belediye Başkanlığı Plan ve Proje Müdürlüğü’nde ve belediyemiz internet sitesinde askıya çıkarılmıştır. Askıya çıkarılan parselasyon planında düzenleme ortaklık payı oranı 0.45 olarak hesaplanmıştır. İmar uygulaması sonucu oluşan parsellerin geometrilerinde, büyüklüklerinde ve hisse oranlarında değişiklikler olabilmektedir. Uygulama sahasında parseli bulunan vatandaşlarımızın daha sonra mağduriyet yaşamaması için İmar Uygulamasına ait evrakları incelemesi önem arz etmektedir” dedi.

 

Haber / Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10