Dünya Temizlik Günü'nde atık toplama etkinliği

Çorlu Belediyesi tarafından Dünya Temizlik Günü'nde Let's Do It! Türkiye Tekirdağ İl Temsilciliği ile birlikte çevre farkındalığı oluşturmak amacıyla Hürriyet Mahallesi'nde atık toplama etkinli

Çorlu 10.09.2021 18:08:00 0
Dünya Temizlik Günü

Ülkemizin farklı illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan etkinlik Çorlu’da da 18 Eylül Cumartesi günü saat 10.00'da ağaçlandırma alanında düzenlenecek. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “2008 yılında küçük bir Baltık ülkesi olan Estonya’da ortaya çıkan ve bugün 116 binden fazla gönüllüye ulaşan Let’s Do It hareketi, 2016 yılından beri Türkiye'de de faaliyet gösteriyor. Çorlu Belediyesi olarak Let’s Do It Türkiye Tekirdağ İl Temsilciği ile 18 Eylül 2021 Cumartesi Dünya Temizlik Günü'nde gerçekleştireceğimiz bu etkinlikte kentimiz, ülkemiz ve dünya üzerinde çevre farkındalığı oluşturmak istiyoruz. Yaşadığımız kentler başta olmak üzere dünyamızı temiz tutmalı, toplumsal olarak atık ve çevre bilinci oluşturmalıyız. Daha yaşanabilir ve sürdürülebilir çevre için çevreci çözümlerle doğaya borcumuzu ödemeliyiz. Değerli Çorluluları da aramızda görmekten mutluluk duyarız” dedi.

 

“KAYNAĞINDAN AYRIŞTIRILARAK TOPLANIYOR”

 

Çorlu Belediyesi olarak sürdürülebilir temiz bir çevre yaratabilmek için atık yönetim sistemini uygulamaya koyduklarını kaydeden Sarıkurt, “Sürekli olarak çevre alanındaki gelişmeleri yakından takip ediyor ve uyguluyoruz. Bu kapsamda ‘Sıfır Atık’ projemizi devreye soktuk. Bu projemizi 'Çorlu Sıfır Atık' mobil uygulaması ile de destekliyoruz. Daha temiz bir Çorlu için ekiplerimizle birlikte yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tekstil atıklarının toplanması konusunda bir adım attıktan sonra 'Sıfır Atık' projemiz kapsamında ambalaj atıklarının evlerde ayrı ayrı toplanması ve evlerden alınabilmesi için Bayrec Geri Dönüşüm firması ile bir protokol imzaladık. Protokol kapsamında Belediyemiz sınırları içerisinde ambalaj atıkları kaynağında ayrıştırılarak toplanıyor” dedi. Bunların yanı sıra plastik kapaklar ve evlerde kullanılan bitkisel atık yağların geri dönüşümünü de sağladıklarını söyleyen Sarıkurt, “Evlerde kullanılan bitkisel atık yağları da geri dönüşüm kampanyası kapsamında toplamaya devam ediyoruz. Aynı zamanda muhtarlık binalarımıza konuşlandırdığımız kumbaralarda toplanan plastik kapaklar, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından düzenli aralıklarla yetkili geri dönüşüm firmalarına teslim ediliyor. Geri dönüşüm konusunda bilinçli ve çevreye duyarlı çocuklar yetiştirebilmek için okullarımızda çevre konusunda eğitim ve etkinlikler düzenliyoruz. Bu kapsamda geri dönüşüme katkıda bulunan çevre dostu okulları destekliyor ve ihtiyaçları doğrultusunda da ödüllendiriyoruz” dedi.

 

Haber / Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10