Beyzanur Pehlivan şampiyonaya iddialı hazırlanıyor 

Taekwondo dalında, Türkiye Şampiyonu olması yoluyla, Kübra Kepenek'ten sonra Yıldızlar Kategorisi'nde Milli Takım'a giren 2. bayan sporcu olan, Oğuz Güzel Spor Kulübü sporcularından, Rüzgar Beyza lakaplı

Çerkezköy 13.09.2021 17:23:00 0
Beyzanur Pehlivan şampiyonaya iddialı hazırlanıyor 

Turnuva hakkında açıklamalarda bulunan Antrenör Oğuz Güzel, “ 6.WT Başkanlık kupası gerçekten 
zorlu ve çetin geçeceği kanaatindeyim. Ülkemizde, 2021 yılında Türkiye Şampiyonası'nda ilk 8'e giren ve daha önceki yıllarda, kariyerinde ulusal ve uluslararası anlamda başarılar göstermiş, Milli Sporcu vasfına sahip sporcularla birlikte, yarışmaya katılan yabancı ülkelerde de aynı şekilde, uluslararası anlamda başarılar göstermiş, Milli Sporcu vasfına sahip sporcuların olduğu yoğunlukta olduğu bir katılımla gerçekleşecek. Büyükler Kategorisi'nde 349 adet, Gençler Kategorisi'nde 565 adet, Yıldızlar Kategorisi'nde 352 adet, Poomse dalında 152 adet olmak üzere, toplamda, bin 418 adet sporcu mücadele edecek” dedi. 


 BAŞARI BEKLİYORUZ 


Güzel, “ Biz de bu yarışmaya,  kulüp olarak, sporcumuz Rüzgar Beyza ile Milli Takım adına, Yıldız Bayanlar 51 kilogram kategorisinde katılacağız.  Gerçekten çok zorlu bir kg'de yarışacak Rüzgar Beyza. Çünkü, Yıldız Bayanlar 51 kilogramda, 2021 Türkiye Yıldızlar Şampiyonası'nda, 11 adet ilk 8' de yer almış sporcu bulunuyor.  Bununla birlikte, gene Yıldızlar Kategorisi'nde, en çok katılım, 352 sporcu arasından 30 sporcu ile 51 kilogramdadır. Ama. Rüzgar Beyza, 5 yaşından beri taekwondo sporu ile içiçe, kendisi, bu zamana kadar bir çok zorlu antrenmanlardan geçti, bir çok kez ulusal ve uluslararası anlamda müsabakalara katıldı. Var olan tecrübeleriyle, kilosundaki zorluğun üstesinden de gelmeyi inşallah başarabilecektir.  Sporcumuz,  Estonya'da düzenlenen Avrupa Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası'nda, 28 Ağustos 2021 tarihinde döndükten sonra, hemen kulübümüze gelerek antrenmanlarına başladı. Kendisindeki bu istek ve azim, biz antrenörlerin işini kolaylaştırmakta, Rüzgar Beyza gibi sporcuları çalıştırmaya bizlere büyük bir zevk vermektedir. Rüzgar Beyza, kulübümüzde, gerek çalışma disiplini, gerekse de antrenörüne olan saygılı davranışlarıyla, örnek teşkil eden bir sporcumuzdur. Kendisine, bayrağımızı göndere çektirmesi, Milli Marşımızı kürsülerde okutabilmesi, ilçemize, uluslararası alanda başarılarla dönmesi için, çok yoğun çalışma programı uyguladık. Allah, emeklerimizi zayi etmez inşallah. Son olarak, turnuvada  yarışacak olan tüm sporcu ve antrenörlere de  başarılar dilerim” dedi.


BAŞARI ELDE ETMİŞ OLARAK DÖNECEĞİM 


Turnuvaya iyi hazırlandığını kaydeden başarılı sporcu Beyzanur Pehlivan, “ İlçemize, uluslararası alanda başarı elde etmiş bir sporcu olarak dönmek istiyorum. Böylelikle, ilçemizin sportif puanının artmasına katma değerde bulunan sporcular arasına adımı yazdırmak, bütün bunlarla birlikte, bağlı bulunduğum kulübüm Oğuz Güzel Spor Kulübünün den de adının uluslararası arenalarda duyulmasını istiyorum.  Amacıma ulaşabilmek için, günde çift antrenman yapıyorum. Okulların açılmasıyla günde çift antrenman yapmak zor olsa da, antrenörü ün, ailemin desteğiyle, hedefimden kopmamaya çalışıyorum. Bunun yanında, çevremizde bulunan ve bünyesinde ulusal ve uluslararası alanda başarıları bulunan kulüplere de antrenmana giderek, kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Bana, bu fırsatları sunan antrenörlere ve sporcularına minnettarım. Her zaman, başarı çıtamı yükseltmek için uğraşacağım.  Son olarak, başkanlık kupasında, bölgemizden katılan tüm sporculara sonsuz başarılar dilerim. Hangi kulüpten olursa olsun, en büyük dileğim, kürsülerde bölgemizdeki sporcuların adının yer almasıdır” dedi. 


Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10