Futbol sezonun açılışını 'ilk vuruş' ile yaptılar 

Çerkezköylüler Samsunlular Yaşar Doğu Spor Kulübü, 2021-2022 Futbol Sezonunun açılışını 'İlk Vuruş' ile yaptı. Programda sırasıyla penaltı atışı davetliler, sporculara başa

Çerkezköy 13.09.2021 17:25:00 0
Futbol sezonun açılışını

Çerkezköy 29 Ekim Spor Kulübü’nde Cumartesi günü saat 17.30’da yapılan sezon açılışına; Memleket Partisi Tekirdağ Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Onur İnciroğlu, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Bşakanı Yasemin Altın Erseçkin, Memleket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ali Çalışkan, Memleket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Fatoş İşbilir, Çerkezköy Kadın Geliştirme Derneği Başkanı (KAGADER) Zeynep Bozkurt, antrenörler ve futbolcular katıldı.  



U-18 ve A Takımı olmak üzere 2 takım ile lige takılacak olan Çerkezköy Samsunlular Yaşar Doğu Spor Kulübü, antrenmanlarına başladı. 2021-2022 sezonu için 70 futbolcuları ile hazırlıklara başladıklarını kaydeden Kulüp Başkanı Musa Kavlak, geçen sene şampiyon olduklarını bu seneki hedeflerinin de şampiyonluğu göğüslemek olduğunu kaydetti.


“HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK”


Çerkezköy Samsunlular Yaşar Doğu Spor Kulübü Başkanı Musa Kavlak, “Bugün bizi burada yalnız bırakmayan tüm arkadaşlarımıza ve tüm misafirlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 2021-2022 Futbol Sezonu başladı. Çerkezköy’de 6 yıldır kulüp başkanlığı bu yapıyorum. Maddi ve manevi olarak sporun zor aşamalarında daima öncüsü olduk. Bütün sorunları kendi imkanlarımızla kendi çabalarımızla çözdük, başardık. Geçen sene zor şartlar altında nasıl şampiyon olduysak inşallah bu sene de hedefimiz şampiyonluk” ifadelerini kullandı. 

 


“SPORDA AYRIMCILIK OLMAZ”


Kavlak, sporcuların “Bu sene Adem Yavaş hocamızla çalışmalara başladık, çok tecrübeli bir hocamız. Bölgemizin bilinen ve profesyonel sporcularını takımımıza transfer ettik. İnşallah onların da sayesinde bu sene hedefimiz şampiyonluk. Yalnız şöyle bir şey var; Çerkezköy bölgesinde spora ve gençlere sahip çıkılmıyor. Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Bizi yönetenler ve bölgeyi yönetiyorum diyenler gençlerimizi görmezden geliyorlar. Onlara aslında buradan seslenmek istiyorum; Sporda ayrımcılık olmaz, sporda tartışma olmaz. Gelin bu gençlere sahip çıkalım. Gelin bu gençlerin hep beraber elini tutalım ve gençleri sokağa bırakmayalım” şeklinde konuştu.


“BİZ BU ŞEHRİN TAKIMIYIZ”


Takım kaptanı Medet Erbey de, “Bu kulübün yaklaşık 5 yıldır kaptanlığını yapıyorum. Kulübümüz Çerkezköy Samsunlular Yaşar Doğu Spor Kulübü olarak geçiyor. Samsunlular olmasına aldanmayalım; kulübümüz dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmaksızın bütün gençlere kucak açtı, kucak açmaya devam edecek. Biz bu şehrin takımıyız. Bu şehrin insanlarının takımıyız. Sadece maddiyat değil, manevi olarak da bizlere destek çıkmalarını ve yanımızda olmalarını istiyoruz. Geçen sene şampiyon olduk bu sene de çok iddialıyız. Şampiyon olmayı hedefliyoruz” dedi.

 
“GENÇLERİN İYİ İZLENMEDİĞİNİ GÖRDÜK”


Kulübün yardımcı kaptanı Ramazan Topal da, “Kendim şahsi olarak bu bölgede hem sporcu sakatlanmaları hem de fizik tedavi uzmanlığı yapıyorum. 5 yıldır sporun içindeyim. 7 yaşından beri Çerkezköy’deyim. 1990’lardan beri bu bölgedeyiz, bu bölgeyi çok iyi tanıyoruz, bu bölgenin insanlarını çok iyi biliyoruz. Uzun zamanlar ülkemizin çeşitli profesyonel takımlarını izledik. Bu bölgede futbola sahip çıkılmadığını, futbola yeterli maddi desteğin, manevi desteğin, sosyal tesisleşmenin, sporla alakalı yapılacak olan hizmetlerin eksik yapıldığını gördük. Gençlerin iyi izlenmediğini, iyi keşfedilmediğini, psikolojilerinin iyi anlaşılmadığını gördük. Bu doğrultuda gençlerin aileleriyle ve kendileriyle görüşerek bu bölgeye gelmelerini istedik. Burada bizimle beraber çalışmalarını istedik. Yetenekli yeteneksiz futbolcu ayırt etmeden biz kendi harmanladığımız futbolla günümüzün futbolunu birbirine entegre ederek kişilerle, topçularla, arkadaşlarımızla, başkanımızla iyi iletişim kurarak bu sezon yeni bir hedef belirledik” ifadelerini kullandı. 

 


“TESİSLEŞMEYLE ALAKALI EKSİKLİKLER VAR”


“Hedefimiz bu bölgenin yetişecek olan çocukları Türkiye profesyonel futboluna kazandırmak, ülke futboluna kazandırmak, Avrupa futboluna kazandırmak, dünya futboluna kazandırmak” diyen Topal, “Eksiklerimiz olabilir, hatalarımız olabilir hepimiz insanız, yanlış yapabiliriz. Bir yanlışı bilerek yapmaktan değil de bilmeden yapmanın sıkıntılarını zaten biliyoruz. Bundan dolayı da kendimiz hata yaptığımız zaman kendimizi eleştiriyoruz. Futbolcularımızı, çocuklarımızı kırmadan, incitmeden bu sahada kendilerinin fiziksel gelişimlerini tamamlamak, psikolojik gelişimlerini tamamlamak, başarı psikolojisine odaklı bir çalışma yaptırarak burada şehir futboluna kazandırmak istiyoruz. 3-4 sene içerisinde mutlaka bu takımı profesyonel ligde, 3’üncü ligde görmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi. 


“SADECE SALON FUTBOLUNA ÖNEM VERİLİYOR”


Topal, “Siyaseten bu bölgede bulunan yöneticilerimizin, belediye başkanımızın sesimizi duymasını istiyoruz. Bu bölgede futbolla ve tesisleşmeyle alakalı eksikliklerin olduğunu biliyoruz. Şu anki yapılan çalışmaların yeterli olmadığını biliyoruz. Buradaki birçok futbol takımına buradaki tesis yetmiyor ve kullanım alanlarımız çok kısıtlı. Burada sadece salon futboluna önem veriliyor, salon futboluna önem verilirken de futbol aksatılıyor. Futbolun ekonomik getirisinin çok olduğunu biliyoruz o yüzden burada yetiştireceğimiz çocuklarımızı futbola kazandıralım. Aynı zamanda buraya hem maddi hem manevi hem de ekonomik olarak destek gelmesi gerekiyor. O destekle beraber buranın sporu da kalkınacak. Burada devletimize yük olmadan belli bir seviyede iş yapmak istiyoruz. Bu işi başarmak için vatandaşlarımız, siyasetçilerimiz, eğitmenlerimiz bize destek versinler, yardımcı olsunlar. Biz burada sadece gençliğe hizmet etmek istiyoruz, spora katkıda bulunmak istiyoruz. İnşallah hepimiz için hayırlı, bereketli, barış içinde, sevgi içinde ve muhabbet içerisinde bir sene olsun. Allah nasip ederse sezon sonunda kupayı kaldırmak istiyoruz” dedi. 


Haber / Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10