BOZDAĞ'DAN AHİLİK HAFTASI MESAJI

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ 13-19 Eylül tarihleri arasında kutlanacak Ahilik Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Tüm esnafın Ahilik Haftası'nı kutlayan Bozdağ, "EsnafÄ?

Çerkezköy 13.09.2021 18:32:00 0
BOZDAĞ

Bozdağ, “ Ahilik teşkilatının temelleri, 13. yüzyılda Ahi Evran-ı Veli tarafından atılmıştı. Türk örf ve adetlerinde önemli bir yer teşkil eden Ahilik teşkilatının temel amacı toplumda huzur ve barışı temin etmektir. Bu amaç doğrultusunda dürüstlük, güvenilirlik, kul hakkı, helal lokma, çalışma, yardımlaşma, paylaşma gibi ahlaki erdemleri aşılamayı hedef olarak belirtmiştir. Bundan dolayıdır ki bu muhteşem gelenek ve kültürümüzün devam etmesi, yaşatılması için her vatandaşımıza, özellikle de esnaf ve sanatkarlarımıza önemli görevler düşmektedir. Esnafımız olmazsa sokağımız ışıksız kalır. Esnafımızın bu dönemde daha çok yaşatılması ve desteklenmesi gerekmektedir. Esnafımız ülke ekonomisine kayda değer katkı sağlamakla birlikte sokağımızın ışığı, her zaman en büyük destekçimizdir. Bu vesileyle tüm esnaflarımızın Ahilik Haftası’nı kutluyor, 2021 yılı Ahilik Haftasının birlik ve beraberlik içerisinde geçmesini, ülkemize ve bütün insanlığa güzellikler getirmesini temenni ediyorum” dedi.

 

BAŞVURU SÜRESİ YIL SONUNA KADAR UZATILMALI

 

Esnafın borçlarına erteleme talebinde bulunan Bozdağ, “ Esnaf 1,5 yıllık kapalı olunan dönemde bankalara borçlandı, tedarikçilere borçlandı, çek ve senetlerini ödeyemedi. Borçlarının bir kısmını kapatabilmek için tüm birikimini tüketen esnafın birikmiş borçlarını kısa sürede kapatmasının imkanı yok. Bu dönemde esnafın üzerindeki bu borç yükü büyük baskı oluşturuyor. En azından geçmiş dönem vergi ve prim borçlarının ödenmesi için yapılandırma taksit ödemeleri 2022 yılında başlamalı. Başvuru süresi de yıl sonuna kadar uzatılmalı” dedi.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10