Kaymakam Murat Duru göreve başladı

20.08.2021 tarihli ve 2021/31574 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile Çerkezköy Kaymakamlığına atanan Murat Duru görevine başladı. Görev süresi içinde Çerkezköy'de yaşayan tü

Çerkezköy 13.09.2021 18:56:00 0
Kaymakam Murat Duru göreve başladı

Resmi Gazetede geçtiğimiz ay yayımlanan atama kararnamesi ile 624 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirilmiş, emekliliğini isteyen Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Tekirdağ Vali Yardımcılığına atanırken, yerine ise Kayseri’nin Develi Kaymakamı Murat Duru atanmıştı.

 

TÜM VATANDAŞLARA KAPIMIZ AÇIK

 

Çerkezköy’deki görevine başlayan Kaymakam Murat Duru yaptığı açıklamada, “ Ülkemizin en güzel ilçelerinden biri olan ve Tekirdağ’ın kıymetli ilçesi Çerkezköy’de göreve başlarken sizlere hizmet etme fırsatına sahip olmanın onur ve mutluluğu içerisinde tüm Çerkezköylü vatandaşlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Devlet kurumları özellikle valilik ve kaymakamlık müesseseleri Devletin halkına açılan kapılarıdır. Bu doğrultuda görev sürem boyunca Çerkezköy’de yaşayan bütün vatandaşlarımıza kapımızın açık olduğunu, vatandaşlarımıza gece gündüz demeden hizmet etmekten onur duyacağımı ifade etmek istiyorum. Çerkezköy’de ki görev sürecimin her anında yaptığımız hayırlı hizmetlerle Çerkezköy’ün güzel insanları hemşerilerimin hayır dualarını alarak yaşam kalitesini ve refah düzeyini arttırmayı amaçlayarak; Vatandaş odaklı hizmet anlayışı gereği, kamu hizmetlerinin etkin, adil ve tarafsız bir şekilde vatandaşlarımıza en kolay ve hızlı bir şekilde sunulması çabası içerisinde olacağım” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Duru, “ Toplumun huzur ve güveninin sağlanması başta olmak üzere, şehit ve gazilerimize, yaşlılarımıza, engellilerimize ve korunmaya muhtaç çocuklarımıza, daha hızlı ve etkin; eğitim, sağlık ve tüm kamusal alanda yüksek standartta bir hizmet anlayışı içerisinde olmayı hedeflemekteyim.

Tüm mesai arkadaşlarımla, yerel yöneticilerimizle, işadamlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla ve Bütün Çerkezköylü vatandaşlarımızla bir ekip ruhu içerisinde karşılıklı iş birliği ve koordinasyon anlayışı içerisinde, ilçemizi daha güzel hale getirmek yönündeki çalışmaların önceliğimiz olacağını belirtmek isterim. Bu duygu ve düşüncelerle benden önce görev yapan meslektaşlarım başta olmak üzere, bugüne kadar ilçemize hizmet eden, görevli veya gönüllü herkese teşekkür eder, desteğini benden esirgemeyeceğine inandığım hemşerilerime sağlık, huzur ve mutluluk dolu günler diler, mesai arkadaşlarıma da çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

 

MURAT DURU KİMDİR?

 

1971 Niğde İli Ulukışla İlçesi doğumlu olan Murat Duru, ilk ve orta eğitimini Niğde’de, lise eğitimini Adana Motor Teknik   Lisesinde tamamladı. Lisans Eğitimini ise Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi’nden 1996’da mezun olarak tamamladı. Daha sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Kentleşme Alanında Yüksek Lisans (master) yaptı. Son olarak Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Adalet Bölümünden 27.05.2019 yılında mezun oldu. 5 Ocak 1999 yılında Adana Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare mesleğine adım attı. Kaymakam adaylığı stajının, 9 ayını İngiltere’de tamamladı. Yine Kaymakam adaylığı süresinde Nevşehir – Derinkuyu, Isparta – Aksu, Sinop – Saraydüzü, Çankırı – Kurşunlu ilçelerinde vekaleten Kaymakamlık görevini yürüttü. 2002 yılında Kura ile Trabzon – Düzköy İlçesi Kaymakamlığına asaleten atandı. Daha sonra Tunceli – Pertek, Malatya – Arapgir, Nevşehir – Derinkuyu, Sakarya – Karasu, Kırklareli-Vize ve son olarak Ankara- Kahramankazan Kaymakamlığı görevinde bulundu.20.08.2021 tarihli ve 2021/31574 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile Çerkezköy Kaymakamı olarak atanmış olup, görevine devam etmektedir.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10