Dr. Süalp Palabıyık'ın ismi Çerkezköy Hastanesi'nde yaşatıldı

Geçen yıl evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Çerkezköy Devlet Hastanesi Biyokimya Uzmanı Dr. Süalp Palabıyık'ın ismi Çerkezköy'de yaşatıldı. Çerkezköy Devlet Ha

Çerkezköy 19.09.2021 17:47:00 0
Dr. Süalp Palabıyık

Törene İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Ali Filiz, doktorlar, hastane müdürleri, personeli, Uz.Dr. Süalp Palabıyık’ın ailesi katıldı.

 

İSMİNİ YAŞATMAK İSTEDİK

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan programda konuşan Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr. Mehmet Ali Filiz, “ Dr. Süalp Palabıyık hocamızı geçtiğimiz yıl kaybettik. Bizde hastane yönetimi ile bir araya gelerek ismini yaşatmak istedik. Merhum Süalp hocamızı unutmadık, unutmayacağız. Kendisine Allah’tan rahmet yakınlarına da tekrardan baş sağlığı diliyoruz” dedi.

 

KIYMETLİ BİR KARDEŞİMİZDİ

 

Başhekim Filiz’in ardından konuşan Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, “ Bugün burada yoğun programları olmasına rağmen katılım gösteren ailesinin bizleri onurlandırdı ve kendilerine de çok teşekkür ediyorum.  Geçen yıl hayatını kaybeden kardeşimizi yine burada sonsuzluğa uğurlamıştık. Kendisi çok kıymetli bir kardeşimizdi. Biz hepimiz onun kişiliğine, yardımseverliğini, arabulucu kimliğini çok iyi biliyorduk. Kimse hakkında kötü konuşmazdı, kötü konuşanların analizini yaparak, çözümcü ve arabulucu yaklaşımda bulunuyordu. Hangi kademede olursa olsun hep görevini yapıyordu. Onun için makamın anlamı yoktu. Her zaman müdürdü, her zaman başhekimdi. İkinci adam olmanın önemini değerini veya bulunduğu yerde bütün mevki ve makamın nasıl temsil etmenin gerektiğini anlattı. Ben onu hep öyle hatırlıyorum. Sıcaklığı gülümsemesi hep önemliydi. Böyle miras bıraktığı için kendisini hayırla anıyorum. Böyle örnek bir insan yetiştirdikleri için kıymetli ailesini saygıyla anıyorum” dedi.

 

BÜYÜKLERİMİZİ HEP ANALIM

 

Kalkan, “ Umuyorum bu gelenek hep devam etsin. Büyüklerimizi hep hayırla analım. Küçüklerimizi sevelim. Bu ibadetlerin en büyüğüdür. Birbirimizi unutmayalım. Yaşarken de unutmayalım. Küçük jestlerle analım. Vefat ettiğimizde daha çok analım. Böylece aramızda yaşamaya devam etsin. Bulunduğunuz için ve anımıza ortak olduğunuz için teşekkür ediyorum. Toplantı salonun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından toplantı salonunun açılışı gerçekleştirilirken, Uz. Dr. Süalp Palabıyık için dualar edildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10