Albayrak: Yol konusunda atılımlara hız kesmeden devam ediyoruz

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, SSB beton yol olarak yapımı tamamlanan Marmaraereğlisi-Yakuplu Mahallesi arasındaki 12.5 kilometrelik bağlantı yolu, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Programda ko

Tekirdağ 23.09.2021 15:39:00 0
Albayrak: Yol konusunda atılımlara hız kesmeden devam ediyoruz

Marmaraereğlisi Yakuplu Mahallesi Muhtarlığı önünde düzenlenen törene, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, TESKİ Genel Müdürü İbrahim İçöz, önceki dönem Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Pakdil, Yakuplu Mahalle Muhtarı Hayrettin Kurt, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

TEKNİK BİLGİLER PAYLAŞILDI

 

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Pakdil,hayata geçirilerek olan Marmaraereğlisi-Yakuplu Mahallesi bağlantı yolu ile ilgili teknik bilgilerİ paylaştı. Yol konusunda atılımlara hız kesmeden devam edeceklerini kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “ Marmaraereğlisi'nin özel bir durumu var; kış nüfusu ile yaz nüfusunun arasında fark var. Bu bölgenin hizmetlerinin aksatılmadan yapılması gerekiyor. Bu yatırımlardan en önemlisi de ulaşım alanındadır. Bu nedenle yeni bir proje başlattık. Bu projenin ilk ayağı Yakuplu Mahallesi oldu. Buradaki yolun birçok sorunu vardı. Allah'a şükür yolumuzu bugün açıyoruz." ifadelerini kullandı.

 

"15-20 MİLYON TL YATIRIM YAPMIŞ OLACAĞIZ"

 

Yeniçiftlik-Türkmenli arasında 3 kilometre, Türkmenli-Çeşmeli arasında 1600 metre, Türkmenli- Şahbaz arasında 5200 metre, Yakuplu-Şahbaz arasında 1800 metre beton yol yapılacağını da belirten Albayrak, "Biz sene başından bu yana yol yapımına 15-20 milyon lira yatırım yapmış olacağız. 2014 yılından bu yana Marmaraereğlisi'ne Büyükşehir Belediyesi olarak 50 milyon lira, TESKİ olarak da 100 milyon lira yatırım yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Rahmi Özcan Bulvarı'nın ihalesi yapıldı, onu sahile kadar uzatmayı planlıyoruz. Bunların dışında Yeniçiflik Mahallesi'nin altyapısını yapmak zorundayız. Bununla ilgili 6 yıldır uğraşıyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak il genelinde halkımıza dokunan, vatandaşlarımızın refahını artıracak yatırım ve projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz." dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10