Gündoğdu: Okul saatleri içinde servis taşımacılığı yapanlara cezai işlem uygulanmalı

Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu yaptığı basın açıklamasında okul saatleri içerisinde J plaka ile servis taşımacılığı yapanlara gerekli cezai iÅ?

Çerkezköy 25.09.2021 17:42:00 0
Gündoğdu: Okul saatleri içinde servis taşımacılığı yapanlara cezai işlem uygulanmalı

Geçtiğimiz günlerde Velimeşe’de yedi kişinin hayatını kaybettiği kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı dileğinde bulunan Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu, “ Biz UKAME’ye elden yol belgesi verdikleri zaman ileride kornanın önünü açacağını söyledik. Ayrıca ileride büyük sıkıntı yaşanacağını, her zaman bunun sıkıntısının servisçiye mal edileceğini defalarca söyledik. Toplantı esnasında taşıma barışını bozacağını ve korsanı daha fazla üreteceğinden dolayı buna olumsuz oy vermemize rağmen oy çokluğuyla bu ST4’ler verildi. Biz bunun akabinde D4, S1 belgesini alanlar oldu” dedi.

 

DENETİM YETERSİZ

 

Bu işin denetiminin olmadığını kaydeden Gündoğdu, “ Biz bunu Tekirdağ 1. İdare Mahkemesi’ne taşımamıza rağmen Tekirdağ İdare Mahkemesi’nden de bu konuyla ilgili yürütmeyi durdurma kararına ret geldi. Biz bunu tekrardan istinafa taşıdık. Eğer bu tür belgeler bu şekilde esnafa verilmeye devam ederse bu tür tren kazalarının sonu gelmez. Çünkü denetim yok. Denetim yetersizliği var. Zabıtanın S plakayı durdurma gibi bir yetkisi yok. Akabinde emniyetten de çoğu kez bu konuyla ilgili de zaman zaman uygulamalar yapmalarına rağmen yetersiz. Çünkü denetim yetersizliği var. Bir an önce can kaybının fazla olmaması için buna çözüm üretmeleri gerekiyor. Burada kaç kişinin öz malıyla çalıştığını ve hiç öz malı olmayan S bir plaka alıyor. Normal büyük harfleri yapıştırıyor devam ediyor” dedi.

 

CEZAİ İŞLEM UYGULANMALI

Okul servislerinin yeterli olmasına rağmen bazı art niyetli servisçilerin sıkıntıları bazı okullarda görüldüğünü kaydeden Gündoğdu, “ Biz bunu Tekirdağ Servisler Derneği olarak kooperatif başkanlarımızla istişare ederek ve bu konunun üstüne birlikte giderek ve bu konunun çözüme kavuşması için istişareler yaptı. Bazı arkadaşlarımız hiç okul çekmeden direkt olarak kreşten öğrenci alarak personel taşıma belgesi ile üç vardiya ile servise çıkıyorlar.  Halbuki okul servisi çeken bu insanların direk fabrikaya gitmemeleri okul saatleri içerisinde saat 7.45’ten sonra 9.30’a kadar okul yapmalarını ama bazı arkadaşlarımızın hiç okulla alakası yok. Belgeyi almış direk fabrika çekiyor. Kreşten sonra fabrikaya gidiyor. Kreşe 7.30’da giriş yapıyor. Daha sonra geliyor okul çekmesi gerekirken direk fabrikaya 3-4 vardiya servis çekiyor. Bizim en büyük sıkıntımız ise ortaokul ve liselerdi.  Çünkü servis saatleri ile okul saatleri çakıştığı için okula gitmiyorlar direk fabrikaya 3 vardiya çalışıyorlar. Okul saatlerinde 7.45’ten sonra 9.30’a ve 15.00’ten 17.30’a kadar öğrenci taşıyan servislerimizin içerisinde personel servisi görüldüğünde gerekli cezai işlemin yapılmasını ve personel taşıma belgelerinin iptal edilmesini istiyoruz” dedi.

 

DİĞER İLÇELERDEN GELİP ÇERKEZKÖY’DEN SERVİS ÇEKİYORLAR

 

Tekirdağ genelinde öğrenci sorunu olduğunu kaydeden Gündoğdu, “ 2018 yılında Ergene’de plaka yetersiz dediler. Plaka açtılar fakat orada öğrenci servisi çekmiyorlar. Okul saatlerinde UKAME’nin karar alması gerekiyor. Okul saatleri içerisinde araçların personel içerisinde görüldüğü zaman gerekli cezai işlemin yapılmasını istiyoruz. Servisçilerin hepsi yapıyor demiyoruz, bunların içinde art niyetli insanlar var. Bugün öğrenci servisleri eskisi gibi değil. Hostes istiyor, çeşitli şartların olması gerekiyor. Masraf olan şeyler. Bu öğrenci servislerinin direk fabrika çektiğini ve bunlarının içerisinde de J plakalarda şirketlere kayıtlıdır. Bu adamlar öğrenci servisi çekmiyor. 40-50 tane şirket adına kayıtlı J plaka var. Ve bu plakaların da bir an önce öğrenci taşımaya dönmesi UKAME’nin yapması gereken bir şey var. 7.45’ten sonra 9.30’a kadar öğrenci servisleri içerisinde personel gördüğü zaman o servisin belgesini iptal etmelidir.  Saray’ın, Malkara’nın, Şarköy’ün, Hayrabolu’nun J plakası gelmiş Çerkezköy’de servis çekiyor.  Yapılması gereken tek şey öğrenci servislerinde personel görüldüğü zaman belgelerinin alınması gerekiyor” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10