Kapaklı meclisi ilk oturumu tamamladı

Kapaklı Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısının ilk oturumu Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin Başkanlığında gerçekleştirdi. Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan ilk o

Kapaklı 1.10.2021 18:39:00 0
Kapaklı meclisi ilk oturumu tamamladı

Kapaklı Kültür Merkezi’nde Cuma günü saat 14.30’da gerçekleştirilen ilk oturuma mazeret bildiren Ender Dubaz, Tahsin Aras, Naciye Topçu katılmadı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Gündem maddelerinin görüşülmesi öncesi konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “ Ekim ayı meclis toplantımız hayırlı olsun. Ulaşılabilen ve çözüm üreten bir belediyecilik anlayışıyla vatandaşlarımızın taleplerini birinci elden tespit ederek, kayıt altına almak ve en kısa sürede etkin bir şekilde çözüme kavuşturmak amacıyla  “Çözüm İçin KİM Var” sloganıyla hayata geçirdiğimiz Kapaklı İletişim Merkezimiz ilk yılını geride bıraktı. Bir yıl içerisinde belediyemize toplam 90 bin 655 talep iletilmiş. Taleplerin yüzde 96,5’i çözülürken, yüzde 3,50’si işlem yapılmak üzere sıraya konulmuş durumda. Kurduğumuz bu sistemle belediyemizin tüm birimlerinin performanslarını denetliyor, vatandaşlarımıza geri bildirim yapıyoruz. Bir süreç olan Toplam Kalite Yönetimi Yolculuğumuza başkan yardımcılarımız, birim müdürlerimiz ve personelimizle beraber daha sürdürülebilir bir hizmeti ortaya koymak adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bir yıl sonra daha kurumsal yapıya ulaşacağımıza inanıyorum. Katkılarından dolayı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürümüz Serhat Karagöz’e ve tüm birimlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

YAKIN ZAMANDA BAŞLATACAĞIZ

 

25-26 Eylül tarihlerinde Kapaklı pınar şenliğini ilk kez gerçekleştirdiklerini kaydeden Çetin, “Temmuz ayında düzenlemeyi planladığımız şenliğimizi ülkemizde yaşanan yangınlardan dolayı ertelemiştik. 25-26 Eylül tarihlerinde gerçekleştirdik. Etkinlik sonrasında yaptığımız ankette Pınar Bulvarı’nın trafiğe kapatılmasıyla ilgili sorduğumuz soruya ankete katılanların yüzde 37.4’ü tamamen kapatılması yönünde oy kullandı. Yüzde 25.1’i kısmen kapatılması yönünde oy kullanırken, yüzde 17’si de kapatılmaması yönünde oy kullandı. Şenliğimiz halkımızın teveccühü çok iyiydi ve çevre ilçelerden de şenliğimize gelenler oldu.  Pınar Bulvarımızın cephe iyileştirme çalışmalarını da yakın zamanda başlatacağız” diye konuştu.

 

MECLİS ÜYELERİMİZİN KATKILARINI BEKLİYORUZ

 

Dumlupınar, Yaşar Doğa, Zengin caddelerinden devam eden dekoratif aydınlatma ve baskı beton kaldırım yapım çalışmaları ile şehre estetik kazandırdıklarını ifade eden Çetin, Canbazlar ve Vatan Caddelerimizi de aynı şekilde şehrimize değer katacak estetiğe büründüreceğiz. Kazak Gölü yolunda aydınlatma yapacağız. Kazak Gölümüzü birkaç projeyle daha da zenginleştirerek ailelerimizin huzur içinde vakit geçireceği mekan haline döndüreceğiz inşallah. Olumlu bir ivme yakaladık. Yol, park çalışmalarımız ve sosyal belediyecilik ile ilgili iyileştirmeler yaşıyoruz. Aşevini faaliyete geçirdik. Atatürk Kültür Merkezimiz, Emek Sepeti Üretim Atölyemiz ve Karaağaç ek hizmet binamızda düzenlediğimiz kurslarla kadınlarımızın, gençlerimizin sosyalleşmesine katkı sağlıyoruz.  Kapaklı halkının çok daha iyisini hak ettiğini biliyor, bu anlamda çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Meclis üyelerimizin katkılarını bekliyoruz.” dedi.

 

MÜTEŞEBBİS HEYETE BEŞ ASİL BEŞ YEDEK ÜYE SEÇİLDİ

 

Çetin’in konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçilirken, gündeme ek olarak sunulan üç gündem de gündem maddelerine eklendi. Gündemin ilk maddesinde Kapaklı OSB’de katılım payına tekabül eden 5 asil ve 5 yedek müteşebbis heyet üye seçimi yapıldı. Asil üyeliklere Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ile birlikte Şakir Demirel, Şakir Sezgin, Naciye Topçu ve Ali Aras, yedek üyeliğe Eray Güner, İbrahim Aktürk, Mustafa Sandıkçı, Özgür Cengiz ve Ziya Arslan seçildi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Bahçelievler Mahallesi 675 ada 14 parselde bulunan 8,23 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satışı konulu yazısı görüşülüp oy birliği ile kabul edilirken, Bahçelievler Mahallesi 1229 ada 22 parselde bulunan 16 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satışı konulu yazısı görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Bahçelievler Mahallesi 1181 ada 11 parselde bulunan 3 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satışı konulu yazısı görüşülerek oy birliğiyle kabul edilirken, Yanıkağıl Mahallesi 1359 nolu parsel 43 bin 750 metrekarelik mera vasıflı taşınmazın “Canlı Hayvan Pazar Alanı” olarak kullanılması için gerekli “Kamu Yatırımı” meclis kararı alınması konulu yazısı görüşüldü. İlgili gündem maddesi de meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Gündemin bir diğer maddesinde Atatürk Mahallesi 1484 ada 27 parselde bulunan 16,63 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satışı konulu yazısı görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

 

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

 

2022 Yılı Performans Programı oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edilirken, 2022 mali yılı ve izleyen iki yıla ait gelir ve gider bBütçesinin görüşülmesini içeren gündem maddesi de oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.2022 yılı ücret tarifesinin görüşülmesini içeren gündem maddesi ve Elektronik Haberleşme İstasyonları Yer Kullanım Bedeli Ücret Tarifesinin görüşülmesini içeren gündem maddesi oy birliğiyle Tarife Komisyonuna havale edildi. Gündeme ek olarak sunulan 3 gündem maddesi de oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından komisyona havale edilen konuların karara bağlanması için ikinci oturumun 6 Ekim Çarşamba günü saat 14.00’da yapılacağını kaydedildi.

 

KAPAKLI’YI GELİŞTİRMEYE DEVAM EDİYORUZ

 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Yıldızkent Kavşağı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Adliye binası ile ilgili meclis üyelerine bilgi verdi. Çetin “Yıldızkent kavşağımızın ihalesi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. İtiraz süresinin tamamlanmasının ardından 15 gün içerisinde ihaleyi alan firma açıklanacak ve yer teslimi yapılıp inşaat başlayacak. İlçe Emniyet binamızın tüm prosedürleri tamamlandı ve bu ay içerisinde ihaleye çıkacak. Adliye binası ile ilgili de İlçe Başkanımız Recep Biyik’in girişimleri aralıksız şekilde sürüyor. Adliye binamız ile ilgili önümüzdeki günlerde olumlu haberleri kamuoyu ile paylaşacağız. Adım adım Kapaklımızı geliştirmeye devam ediyoruz. Katkı veren tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10