Bir kadın daha çocuğunun gözünün önünde katledildi

Çerkezköy'de 44 yaşındaki Remzi Aksu, şiddetli geçimsizlik nedeniyle kendisinden boşanan 43 yaşındaki üç çocuk annesi eski eşi Ayşe Taşma'yı kızını okula götürürken tabancayl

4.10.2021 11:09:00 0
Bir kadın daha çocuğunun gözünün önünde katledildi

Türkiye’de son zamanlarda eşleri tarafından şiddet gören ya da öldürülen kadınlara bir yenisi de Çerkezköy’de eklendi.

 

ESKİ EŞİNİ TAKİP ETTİ

 

Olay, sabah saatlerinde İstasyon Mahallesi Doğan Sokak’ta meydana geldi. Ayşe Taşma, kendisine şiddet uyguladığı gerekçesiyle Remzi Aksu'dan boşanıp, 3 çocuğunu da yanına alarak aynı mahallede başka bir eve taşındı. İlçede boya, badana işleri uğraşan Remzi Aksu, uzun süredir takip ettiği Ayşe Taşma’nın oturduğu binanın önüne gitti. Sabah saatlerinde Ayşe Taşma, kızını okula götürmek için evden çıktı. Taşma’yı motosiklet ile takip eden Remzi Aksu, sokak ortasında kızının gözü önünde kurşun yağdırdı.  Vücuduna 2 kurşun isabet eden talihsiz kadın kanlar içinde yere yığılırken, cinayet zanlısı Remzi Aksu ise motosikletle olay yerinden kaçtı.

 

OLAY YERİNDE HAYATINI KAYBETTİ

 

İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, olay yerine gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Ayşe Taşma’nın hayatını kaybettiği belirlendi. Taşma’nın cansız bedeni, nöbetçi Cumhuriyet Savcısının yaptığı ilk otopsinin ardından Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin morguna, ardından ise İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

 

MOTOSİKLET İLE KAYIPLARA KARIŞTI

 

Olayın ardından Remzi Aksu, bu kez boşanma davalarında şahitlik yaptığı belirtilen eski komşusu Volkan A.'nın İstasyon Mahallesi Yazgan Sokak’taki evine gitti. Zemin kat pencerenin camını çekiçle kırarak içeri giren Aksu, eşi ve 2 çocuğuyla evde bulunan Volkan A.'yı tabanca ile sırtından vurarak yaraladı. Yaşanan arbedede Remzi Aksu, Volkan A.'nın eşi Fatma A.'yı da çekiçle yaraladıktan sonra olay yerinden kaçtı. Olay yerine çağrılan ambulansla Çerkezköy Devlet Hastanesine kaldırılan Volkan A. ile eşi Fatma A., hastanede tedavi altına alındı. Olayın ardından motosiklet ile kayıplara karışan Remzi Aksu’nun yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

 

 

 

 

Haber/Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10