Minik öğrencilerden sevimli dostlara ziyaret

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeni ile Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret eden Kızılpınar İlkokulu ana sınıfı öğrencileri, Çerkezköy Beled

Çerkezköy 4.10.2021 18:05:00 0
Minik öğrencilerden sevimli dostlara ziyaret

Öğretmenleri ile birlikte Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine gelen Kızılpınar İlkokulu ana sınıfı öğrencileri merkezde misafir olan hayvanları ziyaret ederek, bilgi aldılar.

 

SEVİMLİ DOSTLARLA İLETİŞİM KURDULAR

 

Öğrenciler ilk olarak yanlarında getirdikleri mamaları merkezdeki  köpeklere vererek besleme yaptı. Herhangi bir hastalığı bulunmayan, sağlıklarına kavuşmuş, saldırganlık göstermeyen sahipsiz hayvanları ziyaret eden öğrenciler, kafeslerin ardından da olsa sevimli dostlarla ilk iletişimlerini kurdu. Veteriner Hekimlerde çocuklara hayvanlar ile yaptıkları faaliyetlerle ilgili bilgiler verdi. Çocukların küçük yaşta doğa ve hayvanlarla iç içe olmalarının gelecekte daha çevreci ve hayvan sevgisi edinmiş bireyler olarak yetişmelerine büyük katkı sunacağını belirten öğretmenler de etkinliğin çocuklar için çok verimli olduğunu ifade etti. 

 

BAKIMLARI VE TEDAVİLERİ YAPILIYOR

 

4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü’nü kutlayan Belediye Başkanı Vahap Akay, Burada kentimizin dört bir yanından toplanan sevimli dostlarımızın bakımları ve tedavileri yapılıyor. Ardından ekiplerimiz sevimli dostlarımızı alındıkları noktalara geri bırakıyorlar. Bunun yanında barınağımızda yaralı hayvanların tedavi edilebilmesi için oluşturduğumuz bir ameliyathane de bulunmaktadır. Tüm canlılar yaşama hakkına sahiptir. Dolayısıyla hayvanlara kötü muamele edilemez ve zalimce davranışlarda bulunulamaz. Tüm hayvanlar kendi doğal ortamlarında özgürce yaşama hakkına sahiptir. Hayvanların özgürlüğü kısıtlanamaz. Hayvanlar üzerinde fiziksel ve psikolojik deneyler yapılamaz. Hayvanların kendilerine özgü yasal hakları hukuk tarafından tanınmak zorundadır. Bireylerin, çocukluktan itibaren hayvanlara saygı göstermeyi öğrenmeleri için olanak sağlanmalıdır. Bu anlamlı günde öğrencilerimizin ziyareti bizleri mutlu etmiştir. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize ziyaretleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10