Şehit bekçi Fırat Doğan dualarla ve gözyaşlarıyla sonsuzluğa uğurlandı

Tekirdağ'da, silahlı kavga ihbarı üzerine gittikleri mahallede üzerlerine pompalı tüfekle ateş açılan bekçilerden Gökçen Koşal'ın şehit olduğu saldırıda yaralanan 30 yaşındaki Fırat

Süleymanpaşa 4.10.2021 18:22:00 0
Şehit bekçi Fırat Doğan dualarla ve gözyaşlarıyla sonsuzluğa uğurlandı

Süleymanpaşa ilçesi Karadeniz Mahallesi'nde, 14 Temmuz gecesi, silahlı kavga ihbarına giden bekçiler Gökçen Koşal ile Fırat Doğan'a, Necip Sevil tarafından pompalı tüfekle ateş açıldı. Silahlı saldırıda Koşal şehit olurken, Fırat Doğan ise ağır yaralanmıştı. Tekirdağ Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesindeki tedavisinin ardından İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne sevk edilen Doğan, önceki akşam saat 22.30 sıralarında, 81 günlük yaşam savaşını kaybetti.

 

YOĞUN BAKIMDAYKEN BABA OLDU

 

Bu arada, bekçi Fırat Doğan yoğun bakımda tedavi gördüğü sırada eşi Nesibe Doğan 27 Temmuz'da Yağız Alp ismini verdikleri bebeğini dünyaya getirmişti.

 

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE TÖREN DÜZENLENDİ

 

Şehit Bekçi Fırat Doğan için Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. Törenden sonra şehidin naaşı Süleymanpaşa Rüstemapaşa Camii’ne getirildi. Şehit bekçi için ikindi namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazına Şehit bekçi Fırat Doğan’ın yakınları, mesai arkadaşları ve polis ekiplerinin yanı sıra İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım,Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun,Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık ve diğer kurum müdürleri katıldı.

 

AİLESİ AYAKTA GÜÇLÜKLE DURABİLDİ

 

Cenaze töreninde şehidin yakınları ay yıldızlı Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Cenazede şehidin babası Halil İbrahim Doğan, annesi Sefinaz Doğan, eşi Nesibe Doğan ve kardeşleri güçlükle ayakta durabildi. Şehit Bekçi Fırat Doğan’ın cenazesi daha sonra Tekirdağ Yeni Şehir mezarlığında bulunan şehitliğe dualarla ve gözyaşlarıyla defnedildi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10