Bakan Yardımcısı Büyükdere Tekirdağ'da incelemelerde bulundu

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ve Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Gülle Entegre Tekstil İşletmeleri San. Ve Tic. A.Ş.'yi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Tekirdağ 5.10.2021 14:45:00 0
Bakan Yardımcısı Büyükdere Tekirdağ

Ziyarette Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Büyükdede ve Vali Yıldırım’a, Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Osman Kılıç, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, Gülle Tekstil A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Gülle eşlik etti. Gülle Tekstil’de Tenoks Sıfır Atıksu ile Geri Kazanım Tesisi ile ilgili bilgi alan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Büyükdede  ve Vali Yıldırım daha sonra tesiste incelemelerde bulundu.

 

YÜZDE 95’İ SU GERİ KAZANIMI SAĞLANDI

 

Gülle Tekstil Entegre Tekstil İşletmeleri ile Tenoks firmasının uygulamalı olarak gerçekleştirdiği proje ile; biyolojik ve kimyasal arıtma sistemine gereksinim kalmaksızın boyahane üretim atık suyun inovatif bir sistem ile yüzde 95 geri kazanımı sağlandığı ifade edilirken, sistem enerjilendirilmiş oksijen ile atık su ve atık gaz ortamlarında organik bileşikler üzerinde enerjilendirilmiş oksijen ile yüzde 99’a varan organik madde mineralizasyon verimlerinde arıtma gerçekleştirebilen Tetroks olarak adlandırılan bir Cold Atmospheric Plasma (CAP) sistemi ile gerçekleştirildiği belirtildi. Sistemde herhangi bir kimyasal kullanılmadığı, yüzde 95’i su geri kazanımı sağlandığı ifade edildi.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10