Erseçkin: Şiddeti önleyen yasalar bir an önce çıkartılmalı

Pazartesi sabahı Çerkezköy'de çocuğunu okula bırakırken, eski eşi tarafından sokak ortasında katledilerek yaşamına son verilen Ayşe Taşma'ya Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağl

Çerkezköy 5.10.2021 14:56:00 0
Erseçkin: Şiddeti önleyen yasalar bir an önce çıkartılmalı

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, her geçen gün kadına şiddetin arttığını ve caydırıcı önlemlerin alınmamasından dolayı bir kadının daha çocuklarının gözleri önünde cinayete kurban gittiğini kaydetti.

 

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YENİDEN GÜNDEME ALINMALI”

 

“Bir kadın cinayeti haberi daha okumaktan bıktık” diyen İlçe Başkanı Erseçkin, “Bir insanın yaşamına kıymak bu kadar kolay olmamalı, acilen önlem alınmalı. Her gün, ülkemizin dört bir yanından, artık sokak ortalarına kadar taşan, kadına yönelik şiddet görüntüleri geliyor. Bugün de çocuklarının gözleri önünde bir kadın kardeşimiz daha katledildi. Ayşe Taşma isimli kardeşimiz boşandığı eşi tarafından sokak ortasında vuruldu. Kardeşimize Allah’tan rahmet dilerken, bu katliamların da son bulması en büyük dileğimiz. Çünkü, bu katliamlar giderek artarken sokakta yürümekten imtina ediyoruz. Çocuklarımız bile, şiddetin, tacizin, tecavüzün mağduru. Boşanmalar çığ gibi artıyor, aile yapımız sarsılıyor ve şiddetin, bundaki payı büyük. Biz diyoruz ki, 'Devlet, kadınları, çocukları, aileyi korumak zorundadır’ Bunun için şiddeti önleyici yasalar bir an önce çıkartılmalı ve İstanbul Sözleşmesi yeniden gündeme alınmalıdır. Caydırıcı cezalar olmadığı zaman ne yazık ki bu şiddet bitmeyecek. Daha da artarak devam edecek. Bu şiddetler durana dek biz mücadelemizi sürdüreceğiz. Kadınlarımızın saçının teline zarar geldiğinde biz yine tepkimizi koyacağız. Çünkü, bizim hayalimizdeki Türkiye’de bir kadına elini uzatan o alçağın elinin kırıldığı bir Türkiye var” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10