Kapaklı Belediyesi'nin 2022 yılı bütçesi 310 bin TL olarak belirlendi

Kapaklı Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısının ikinci oturumunu Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında gerçekleştirdi. Komisyonlara havale edilen gündem maddelerinin görüşüldü

Kapaklı 6.10.2021 19:23:00 0
Kapaklı Belediyesi

 

Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 14.00’de gerçekleştirilen toplantı öncesi konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin,Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile bir görüşme gerçekleştirdiğini belirterek, “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’ın, meclisimizde grubu bulunan ilçe başkanlarımızla birlikte imzalayıp önerge olarak verdiğimiz konuların üzerinde hassasiyetle durduğunu gördüm. Yakın zamanda ilçemize gelerek konularla ilgili görüşme talebinde bulundu. Özellikle katlı otopark ve meydan projesinin 2022-2023 bütçelerine planlamasını yapmak istediklerini ifade etti. Üst geçit ve diğer konularla ilgili olumlu bir görüşme gerçekleştirdik. Çerkezköy ve Kapaklı arasında düşündüğümüz ortak terminalin yapılması için de yer tahsisi ve kamulaştırma sürecinin de başlatmak istediklerini ifade etti.Meclisimiz ve Kapaklı halkımız adına duyarlılığı için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak’a teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Çetin’in konuşmasının ardından İmar komisyonuna havale edilen raporlar okunurken,  Karaağaç Mahallesi Bereket Sokak ile Orkide Sokak arasında yer alan parka Aziz Yahya Başaran isminin verilmesi önergesi değerlendirilerek bahse konu parka Mehmet Akif Ersoy Parkı isminin verilerek önergeye konu olan ismin gerekli yazışmalar yapıldıktan sonra farklı bir park alanına verilmesi yönünde komisyonun oy birliğiyle aldığı karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi. Yanıkağıl Mahallesi 1359 nolu parsel tamamı 43 bin 750 metrekarelik mera vasıflı taşınmazda belediye tarafından Canlı Hayvan Pazarı yapılması planlandığından ve kamu yararı taşıyan bu hizmetin gerçekleşebilmesi için ilgili parselin mera alanından çıkartılması gerektiğinden konuya ilişkin başvurunun yapılması için 4342 sayılı Mera Kanununun Değişik 14. Madde uygulamaları başlıklı 2014/2 nolu talimatın 19. Maddesi (b) bendi gereği meclisin Kamu Yatırımı Kararı alarak söz konusu parselin Canlı Hayvan pazarı yapılmak üzere İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden talep edilmesinin uygun olduğuna komisyonca oy birliği ile karar verildi. Karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

 

DAHA AYRINTILI İNCELENECEK

 

Zübeyde Hanım isminin ilçemizde yer alan bir parka verilmesi konusunun daha ayrıntılı incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devam etmesine komisyonca oy birliği ile karar verildi. Karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin bir diğer maddesinde Plan Notu İlavesi konulu yazısı ile ilgili komisyonun oy birliğiyle aldığı karar meclisten de oy birliğiyle geçti. Mimar Sinan Mahallesi Mühendis Sokak yanında bulunan park alanına Şah Baba isminin verilmesi konusunun daha ayrıntılı incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devam etmesine oy  birliği ile karar verildi. Karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

 

2022 YILI BÜTÇESİ 310 BİN TL

 

İmar Komisyonu kararlarının oylanmasının ardından Plan ve Bütçe Komisyon kararları görüşüldü. 2022 Yılı Performans Programının sunulduğu şekliyle kabulüne komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi. Kapaklı Belediyesi  2022 Mali yılı ve izleyen iki yıla ait gelir ve gider bütçe tasarısı ile ilgili plan ve bütçe komisyonu kararı okunarak komisyonun almış olduğu karar doğrultusunda belediyenin 2022 yılı bütçesinin 310 bin TL olarak belirlenmesi oy birliği ile kabul edildi. Ekim ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Tarife Komisyon kararlarının okunmasıyla devam etti. 2022 yılında uygulanacak olan ücret tarifelerinin komisyonca düzenlendiği şekliyle kabulüne oy birliği ile kabul edilirken, Elektronik Haberleşme İstasyonları Yer Kullanım Bedeli Ücret Tarifesi konulu yazıda oy birliği ile kabul edildi.

 

"MECLİS BENİ ENGELLEDİ DİYECEKSİNİZ"

 

Toplantının dilek ve temenniler kısmında söz alan CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Erkan, “Anladığım kadarıyla bu sene ekonomik yönden belediyemiz bazı hedeflere ulaşamadıysa, bazı talepleri karşılamaz ise top meclise geliyor. Sanayi bölgesindeki 30 dönümlük projenizi hayata geçirmeyi engellemiş olduğumuzu iddia ediyorsunuz. Yarın öbürgün “Ben bu hizmetleri yapamazsam meclis beni engelledi” diyeceksiniz” dedi.

 

"HALKA ANLATIN"

 

Erkan’ın bu sözlerine cevap veren Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “O gün geldiğinde her şeyi söyleyeceğim. Burada mal kaçırmıyoruz. Aldığımız yeri de bu maksatla aldığımız için gündeme getirdik. Bütçeyi de planlarken 40 milyonluk açık görünüyor demiştiniz. O açık hala duruyor. Ya sizden gelip kredi talep edeceğiz, ya da başka bir proje yapacağız. Meclis bir projeye hayır derken gerekçelerini kamuoyuyla paylaşsın. Sadece siz değil, bizim meclis üyelerimiz de, Milliyetçi Hareket Partisi’nin de hep beraber aldığı bir karardı. Eğer meclis farklı bir şekilde değerlendirip ret veriyorsa benim gideceğim yer halktır. Meclis bunun gerekçesini halka anlatsın. Desin ki; burası bir oldu bittiye getirilip satılıyor, burası yaşam alanı için uygun değil ve yahut da buradaki amacımız gelecek geliri engellemekti. Kim hayır dediyse bunu söylesin. Kendi arkadaşlarıma da söylüyorum” diye konuştu.

 

NEDEN RED VERDİĞİNİ AÇIKLASIN

 

Daha sonra söz alan CHP’li Erkan, “O günkü şartlarda hadi diyelim bizim grubumuz hayır verdi, sizin grubunuz içerisinden de reddedildi. Sebep olarak MHP’li arkadaşlarımızın da söylediği gibi yeterli bir açıklama yoktu. Yoksa niye böyle bir duruma girelim ki?” dedi. Toplantıda ret kararı veren AK Parti meclis üyesi Adem Sekmen’i hedef alan Çetin’in sözleri meclisi gerdi. Çetin, “Bir yerin satışı için ne gibi yeterli açıklama gerekir ki ? Sizin daha önce sattığınız 135 dönümlük yerlerle ilgili ne tür açıklamanız var? Satıyoruz demişsiniz, yetkiyi almışsınız, satmışsınız. Biz burayı proje bazlı bir satış olarak satacağımızı söyledik. Bizim kaynaklarımız ve bütçemiz belli. Bu sözlerim ret veren herkesedir. Kim nasıl anlarsa anlasın. Burada siyaset yapmayın, ben Adem Sekmen’e neden ret verdiğini soruyorum. ‘Ben başkan yardımcılığını bıraktığım için ret verdim’ desin, açıkça söylesin” diye konuştu.

 

BEN SİZE BENİ ALIN MI DEDİM ?

 

Proje ile alakalı CHP grubunda bir takım şüpheler olduğunu ifade eden Erkan, “Ret kararının Adem Sekmen veya diğer meclis üyeleriyle alakalı değildir” derken, Erkan’ın bu sözleri üzerine Başkan Çetin’in “ Adem Sekmen’i de çok seviyorsanız, istersen tekrar yanınıza alabilirsiniz” sözü ortamı daha da gerdi. Çetin’in bu sözleri üzerine konuşan Adem Sekmen, “ Başkanım o koltuk kavga koltuğu değil, o koltuk birleştirici bir koltuktur. Adem Sekmen’i alın ne demek? Bunun anlamı nedir? Ben size ‘Beni alın’ mı dedim? Yoksa siz mi benim peşimden çok koşturdunuz. ‘Kapaklı halkı seni istiyor, birlikte yöneteceğiz’ diye yeminler eden sizdiniz. Sürekli kavga ortamı yaratarak bir yere varamazsınız. Ben 130 bin kişide 1 kişiyim, ‘Mustafa Çetin hizmet ederse beni mutlu eder’ diyen bir kişiyiz. Bu vesvese, fitne, fesat nedir? Böyle yaparsanız hizmete destek olamayız” dedi.

 

BU KARARI SANDIK VERECEK

 

Bu sözler üzerine Başkan Çetin, “ Siz 10 yıl başkan yardımcılığı yaptınız hangi projeyi Kapaklı’ya kazandırdınız” derken, Çetin’in bu sözlerine Sekmen ise “ Oturuyorsunuz bir meclis üyesinin çocuğu ile ilgili ‘Sizin çocuğunuz belediyede çalışıyor’ diyorsunuz. Bir belediye başkanı böyle bir şey söyler mi ya? dedi. Sert tartışmaların yaşandığı toplantıda konuşmasına devam eden Başkan Çetin, “ Sizden mi öğreneceğim ne söyleyeceğimi. Bu kararı sandık verecektir. Sandığa geldiği zaman vatandaşlar benim bugün söylediklerimi ödüllendirecek ya da cezalandıracak” dedi.

 

BİR DEDİKODU ÇIKIYORSA 3’ÜNCÜ KATTAN ÇIKIYOR

 

Başkan Çetin’in sözlerine sinirlenen AK Partili meclis üyesi Adem Sekmen, “İbrahim Aktür ile benim aramda ne gibi bir ilişki görmektesiniz ki bu söylemleri söylüyorsunuz. Buralara fitne ve fesatı siz sokuyorsunuz. Bir dedikodu çıkıyorsa, üçüncü kattan çıkıyor. Bunu bütün Kapaklı halkı biliyor. Belediye Başkanlığı yapın da biz size destek olalım. Aralara adamlar koyarak mesajlar atan sizsiniz. Adem Sekmen sen yöneteceksin sana ihtiyacımız var diyen de sizsiniz. 30 ayınız var. Hizmet yaparsanız yanınızdayım. Görev sürem sonuna kadar da AK Parti Belediye meclis üyesi olarak devam edeceğim” sözleri üzerine Başkan Çetin, “ Gün olur yaptıklarınızı da belgeleriyle çıkartırız. Görev esnasında yaptıklarınızı kamuoyuyla paylaşırız. Yanlış yapılan bir şey varsa hiç çekinmeden söyleyiniz” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10