CHP'li Aygun'dan Şarköy ve Hayrabolu yolları için uyarı

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, 36 kilometre uzunluğundaki Malkara- Tekirdağ Ayrımı-Şarköy Yolu ile yine 36 kilometre uzunluğundaki Malkara-Hayrabolu yollarının 2022 Yatırım

Tekirdağ 8.10.2021 18:06:00 0
CHP

CHP’li Aygun, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na verdiği soru önergesine gelen yanıta göre Malkara-Tekirdağ Ayrımı-Şarköy Yolu ile yine 36 kilometre uzunluğundaki Malkara-Hayrabolu yollarının Bitümlü Sıcak Karışık (BSK) kaplamalı olarak tek yol olarak yapılacağını ifade etti.

 

2-3 AY İÇİNDE BELLİ OLACAK

 

Karaismailoğlu’nun, 37 kilometre uzunluğundaki Hayrabolu-Alpullu yolunun da BSK kaplamalı yapılması için onaylı proje hazırlandığını ifade eden Aygun, “Bakan, bu yolların Yatırım Programı’na alınmasını müteakip yapım ihalesinin gerçekleştirileceğini söylüyor. Ben de 2022 Yatırım Programına alınıp alınmadığının takipçisi olacağım. 2-3 ay içinde bunun olup olmayacağı belli olacak” diye konuştu.

 

TEKİRDAĞ’IN TÜM YOLLARINI YAPACAĞIZ

 

Can güvenliği için çok önemli olan bu yolların uzun zamandır tamamlanamadığına işaret eden Aygun, “19 yıldır bu yollar yapılmadı. Şimdi de ekonomik krizin gölgesi var. Sürekli tarih verip ertelemeye giriyorlar. Yatırım Programına bile alınmayan bu yolların AK Parti iktidarında tamamlanması mümkün görünmüyor. CHP olarak inşallah bizim iktidarımızda Tekirdağ’ın tüm yollarını yapacağız” diye konuştu.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10