Yel: Çerkezköy'e yakışır bir hükümet konağımız olacak

Çerkezköy'de bir dizi ziyaretler gerçekleştiren AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, geçtiğimiz günlerde görevine başlayan Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru'yu da makamında ziyaret etti. Ziyare

Çerkezköy 11.10.2021 18:37:00 0
Yel: Çerkezköy

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, dün saat 15.15’te Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru’yu makamında ziyaret etti.

 

HUZUR İÇEREN BİR YER

 

Mustafa Yel’e ziyaretinde AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, İl Başkan Yardımcısı Akın Yılmaz ve partililer de eşlik etti. Geçen haftadan itibaren sahaya çıktıklarını söyleyen Mustafa Yel, “Ağustos ayında büyük, ölümcül bir kazadan Allah kurtardı bizi. 1 Ekim itibariyle de meclisimizi açtık. İlçe ilçe dolaşmaya başladık” dedi. Çerkezköy’ün 81 ilden vatandaşın yaşadığı bir bölge olduğunu kaydeden Yel, “Biraz zor bir bölge gibi görülüyor. Ama artık insanlar birbiriyle kaynaşmış. 20 yıl önce Çerkezköy’e gelenler daha çok zorlanıyorlardı ama şuanda oturmuş. Yerlileriyle dışarıdan gelenler kaynaşmış. Herkesin kendince bir dünyası oluşmuş ama yan dünyayı da artık tanıma fırsatı bulmuş. Çerkezköylülük bilinci de pek çok kişide var artık. İnsanlar önceden cenazesini memleketine götürürken, artık burada defin işlemleri yapılmaya başlandı. Bu da kabullenmek, sahiplenmek anlamına geliyor. Bence insanların rahat ve huzur içinde yaşadığı bir yer” diye konuştu.

 

“YOK DERSEK NANKÖRLÜK ETMİŞ OLURUZ”

 

Çerkezköy’deki sıkıntıların daha çok sanayi ve işçi kesimiyle ilgili olduğunu söyleyen Yel, “Çevre kirliliği sorunları oluyor. İşveren-işçi sorunları yaşanıyor. İstanbul’a yakınlığından kaynaklı asayişle ilgili olaylar oluyordu zaman zaman. Ama çok şükür geçtiğimiz mart ayında Süleyman Soylu bakanımızla yaptığımız Çorlu Güvenlik Toplantısı’nda Cumhuriyet tarihinde en fazla polisin gönderileceği sözünü aldık ve polislerimiz geldi. Tekirdağ’a Haziran ayında yaklaşık 750 yeni polis geldi. Bu aydan sonra başka gönderebileceklerini de söylemişti sayın bakanımız. Şu haliyle bile yeterli bence. Yok dersek nankörlük etmiş oluruz. Şuanda vatandaş da memnun. Polisimizi daha dolu solu görüntüsü var. Uygulamalar aktif hale geldi. Tekirdağ daha güvenli bir kent haline geldi. Çerkezköy de bundan nasibini alıyor” dedi.

 

“GÖÇÜN HIZINI YAKALADIK”

 

Eğitimle ilgili de konuşan Milletvekili Mustafa Yel, “Ben Tekirdağ’da genel sekreterlik yaptım. Çerkezköy, Kapaklı, Çorlu, Ergene gibi ilçelerde bazı sınıflarda 76 öğrencinin olduğu günleri biliyorum. Çok büyük bir problemdi o zaman. Hükümetimiz, bakanlığımız, o dönem özel idare olarak biz gerekli olan çalışmaları başlattık. Sizden önceki kaymakamımızdan da Allah razı olsun. Çok emek sarf etti. Herkesin emeği büyük. Çok sayıda hayırsever ortaya çıkmaya başladı. Bizim bölgenin en büyük sıkıntısı hayırseverlik alanındadır. Ama 4-5 yıldır bu biraz değişmeye başladı. Artık çok sayıda hayırsever var. Devletimiz de yatırımlar yapıyor. Ama göç hala geliyor. Hala çok göçümüz var. Bu nedenle yeni okullara ihtiyaç olacak. Göçün hızını yakaladık şuanda ama altında kalmamak lazım. Biraz geride kalırsak yine eziliriz” diye konuştu.

 

“400 BİN NÜFUSA HİTAP EDİYOR”

 

Milletvekili Mustafa Yel, sağlıkla ilgili sorunlara da değindi. Çerkezköy’e 400 yataklı bir hastane yapıldığını belirten Yel, “400 bin nüfusa hitap eden bir hastanemiz var. Kapaklı’da hastanemiz yok. Silivri’nin yakın köylerinden de buraya gelenler oluyor. Ergene’den, Saray’dan, Vize’den gelenler var. Böylesine bir nüfus popülasyonu var. Zaman zaman yeterli olmuyor. Branşlarda gelen doktorlarımız az değil ama ayrılan çok oluyor. Mesela şuanda göz doktoru yok. Devamlı sirkülasyonun olduğu bir yer burası. Başarılı olanları da özel hastaneler alıyor. Böyle olunca sağlıkla ilgili halen sorun olan bir ilçe Çerkezköy. Fakat bu geçtiğimiz yıla göre nispeten biraz daha iyi hale geldi. Daha önce sabah erken saatlerde kuyruğa girenler oluyordu, randevu sistemi biraz değişti, biraz daha iyi hale geldi. Ama yine zaman zaman da olsa sızlanmalar var” dedi.

 

“SAĞLIKLA İLGİLİ GEREĞİNİ YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

 

Kapaklı Devlet Hastanesi inşaatının devam ettiğini, Ergene’de de 50 yataklı hastane projesinin olduğunu söyleyen Milletvekili Yel “Onlar tamamlanınca bölgede 2 tane daha hastane olmuş olacak. Burası nispeten rahatlayacak. Saray’daki hastanemiz D sınıfı olduğu için doktorların branşları yeterli değil. Gelenler de kalmıyor. Oraya da çok doktor gönderdik ama çoğu 1 yıl içinde geri döndü. Hal böyle olunca burada acayip bir yığılma var. Biz bunu bakanlıkla görüşüyoruz en azından sınıfını yükseltmeyle ilgili buraya bir takviye yapmamız lazım. Bunu hep beraber takip edeceğiz. Sağlıkla ilgili de inşallah gereğini yapmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

 

21 MİLYON METREKÜP SU TOPLANACAK

 

Altyapıyla ilgili sorunların yerel yönetimlerin sorunu olduğunu söyleyen Yel, “Çerkezköy zaman zaman sel felaketleri yaşadı. O sel felaketleri bir müddet daha yaşanmaya devam edebilir. Bizim burada Küçükyoncalı Deresi üzerinde Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin Devlet Su İşleri ile yaptığı protokol kapsamında yapılması gereken bir barajımız var. Fakat bu barajla ilgili şanssızlıklar üst üste geldi. Zaman zaman maddi sorunlar, bir de hukuki sorunlar çıktı. Onlardan bir tanesi de tam baraj yatağının olduğu yerde bir tarihi eser kalıntısı bulundu. İş, sit alanı ilan edilmesi ve Anıtlar Kurulu incelemesine vardı. 3 yıldır onunla uğraşılıyor. Bu çözüldü diye biliyorum artık ama yine de tam hızlanamadı. Bu barajda 21 milyon metreküp su toplanacak. Bu su sanayide kullanılacak ve Çerkezköy’e de faydası selden koruyacak. Bu olduğu zaman artık sorun kalmayacak. Aslında TESKİ’ye ait olan bu işi biz Devlet Su İşleri’nden rica ediyoruz. Bu yıl da hem Pınarca Deremizi hem diğer derelerimizi temizletiyoruz. Ama asıl yapması gereken TESKİ. O da yapmıyor. Böyle bir yapısal sorun da var” diye konuştu. Bazı yerlerde derelerin üzerinden geçen menfezlerde problem olduğunu söyleyen Yel, “Devlet Su İşleri bir kısmını ortadan kaldırdı ama bazıları hala kalkmadı. Dereyi daraltan bazı yapılar var. Bu sefer baraj etkisi yapıyor, su buraya taşıyor. Velimeşe, Veliköy tarafından bu sıkıntılar var” dedi.

 

ÇERKEZKÖY’E YAKIŞIR BİR HÜKÜMET KONAĞIMIZ OLACAK

 

Hükümet Konağı ile ilgili de konuşan Milletvekili Mustafa Yel, “Çorlu’da yaptığımız güvenlik toplantısında yıkılması ve yeniden yapılması gereken bazı binalarla ilgili söz geçtiği zaman Çerkezköy de buna dahil edildi. Burası sel yatağında olan bir bölge. Güçlendirilmesi, yeniden yapılması konusu gündeme geldi. Bunun avam projesi yapıldı. Çok kısa süre içerisinde çalışma başlayacak. Bu yıl içerisinde olmasını bekliyoruz. İnşallah o konuda Çerkezköy’e yakışır bir hükümet konağımız olacak. Büyük bir ilçe, eski bir hükümet konağımız var. İnşallah daha iyi hale getireceğiz” diye konuştu. 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Ziyaretten dolayı AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ve partililere teşekkür eden Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Çerkezköy’ün görev yaptığı 9’uncu ilçe olduğunu belirtti. 2012-2014 yılları arasında Kırklareli Vize’de görev yaptığını, oradan da Kahramankazan’a gittiğini söyleyen Kaymakam Duru, “Kahramankazan’da görev yaptıktan sonra darbe girişiminden 2 buçuk ay önce Develi’ye geçtim. Develi’de 5 yıl 4 ay çalıştım” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10