Kaçak makaron operasyonunda 13 tutuklama

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından makaron kaçakçılığına yönelik 11 ay süren fiziki takip sonucunda farklı zamanlarda yapılan operasyonlarda 18 kişi gözaltına alınırken, tutu

Çerkezköy 12.10.2021 19:03:00 0
Kaçak makaron operasyonunda 13 tutuklama

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 11 ay kadar süren teknik ve fiziki takip sonrası geçtiğimiz hafta yapılan operasyonda 18 kişi gözaltına alındı.

 

ÇERKEZKÖY’DE FABRİKASI VARMIŞ

 

Operasyon kapsamında gözaltına alınan isimler arasında İzmir Aliağa’da bulunan bir makaron fabrikasının ortakları Tanyol G., Şehmus K. Hacı K., Abdurrahman T. ve İsmail A. ile Veliköy Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir makaron fabrikasının sahibi Zekeriye Y. de yer aldı. Zekeriye Y.’nin ‘örgüt lideri’ olarak suçlandığı soruşturmada, şüpheliler ‘bandrolsüz makaron satışı yapmak’, ‘kaçakçılık’ ve ‘suç işlemek amacı ile örgüt kurmakla’ suçlandı.

 

18 KİŞİDEN 13’Ü TUTUKLANDI

 

Bakırköy 1. Sulh Ceza Hakimliği, tutuklanması istenen 18 kişiden 13’ü için tutuklama kararı verirken, Zekeriya Y., Ahmet Mesut Y., Abdurrahman T., Ahmet A., Fırat P., Gökhan A., Hacı K., Şehmus K., İsmail A., İsmail T., Öner B., Selahattin G., Tanyol G. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Ç. E., D. T., E. S., M. A. ile T. B. ise mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bıraktı.

 

‘MAKARONCU DEĞİLİZ TÜTÜNCÜYÜZ’ SAVUNMASI YAPTILAR

 

Sigara filtresi olarak da bilinen makaron kaçakçılığına yönelik geçen hafta yapılan operasyonda önemli detaylar ortaya çıktı. ‘Örgüt kurma’ suçlaması ile tutuklanan isimler “Makaroncu değil tütüncüyüz. Aramızda hiyerarşi yok, birbirimizin rakibiyiz” savunması yaptı.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10