"Bebekler kütüphanede emekler"

Kapaklı İlçe Halk Kütüphanesi'ni ziyaret eden Belediye Başkanı Mustafa Çetin, kütüphane bünyesinde faaliyet gösteren Bebek Kütüphanesi'nde minikler ve aileleriyle bir araya geldi. Çetin, "

Kapaklı 13.10.2021 19:42:00 0

Kütüphanede minik çocuklar ve aileleriyle sohbet eden Başkan Çetin, Tekirdağ İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile Kapaklı Belediyesi arasında imzalanan protokolün ardından Atatürk Kültür Merkezi’nde yetişkin, çocuk ve bebek bölümleriyle vatandaşlara hizmet veren Kapaklı İlçe Halk Kütüphanesi’nin Türkiye’de en iyi ve en donanımlı ilk 5 kütüphaneden biri olduğunu kaydetti.

 

“3 BÖLÜMÜYLE VATANDAŞLARIMIZA HİZMET VERİYOR”

 

Kütüphanenin içerisinde 10 bine yakın kitap envanteri ve süreli yayın barındırdığını belirten Başkan Çetin, “Türkiye’de örneği çok fazla olmayan bir projeyi İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile ortaklaşa ilçemize kazandırdık. İlçe Halk Kütüphanemiz yetişkin, çocuk ve bebek olmak üzere 3 bölümüyle vatandaşlarımıza hizmet veriyor. “Bebekler kütüphanede emekler” sloganıyla hayata geçirdiğimiz bebek bölümümüzde 0-4 yaş arası yavrularımız ebeveynleriyle beraber hoşça vakit geçiriyor. Erken yaşta kitapla ve masallarla tanışan çocuklarımız ve aileleri birbirleriyle tanışarak, kaynaşıyor. Tüm ailelerimizi kütüphanemize bekliyorum” ifadelerini kullandı.

 

“KİTAP SEVGİSİ İLE BÜYÜYEN NESİLLER GELECEĞİMİZDİR”

 

‘Kitap sevgisi ile büyüyen, büyütülen nesiller geleceğimizdir’ anlayışıyla hareket ettiklerini de kaydeden Çetin,“Böylesine güzel bir kütüphanenin ilçemize kazandırılmasında emeği olan Kültür ve Turizm Bakanlığımıza ve İl Müdürümüz Ahmet Hacıoğlu’na Kapaklı halkımız adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber / Faik ONUR KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10