Koçak: İşçiyi yok saymayın, sesine kulak verin

Türk Metal Sendikası Çerkezköy ve Kapaklı Şubesi üyeleri sendikanın Çalışma Bakanlığından yetki belgesi almasına rağmen üye oldukları için işten çıkartılan Veliköy Organize Sanayi B

Çerkezköy 13.10.2021 20:01:00 0
Koçak: İşçiyi yok saymayın, sesine kulak verin

Dün fabrika önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden, sendika üyeleri katıldı.

 

BUNU ENGELLEMEK SUÇTUR

 

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı ve Türk-İş Tekirdağ temsilcisi Murat Koçak yaptığı açıklamada “ VeliköyOrganize Sanayisinde Metalsektöründe faaliyet gösterenKleidco çalışanları anayasal haklarını kullanarak sendikamız Türk Metal’e üye olmuşlardır. Örgütlenme özgürlüğü anayasal ve yasalar tarafından güvence altındadır.Bunu engellemek suçtur.  Türk Metal Sendikası olarak amacımız işyerine güvenli ve sağlıklı iş ortamı sağlamak,çalışanların sosyal haklarını geliştirmek ve iyileştirmektir. Örgütsüz bir toplum her zaman ezilmeye, sömürülmeye ve yenilmeye mahkumdur. En büyük güç sendikal birlik ve beraberlikten geçmektedir.Buradan Kleidcoyöneticilerine sesleniyoruz. İşçiyi görmezden gelmeyin,işçiyi küçümsemeyin, işçiyi yok saymayın,işçinin sesine kulak verin ve sendikal özgürlüklerini kısıtlamayın” dedi.

 

 

BARIŞTAN EKMEKTEN YANAYIZ

 

Koçak, “ Biz geçen hafta itibari ile işyerinde örgütlenme sürecini başlattık ve çoğunluğu sağladık. 08-10-2021 Cuma günü çoğunluğu sağladığımızı gösteren yetki belgemiz gelmiştir. Türk Metal Sendikasına üye olan emekçi kardeşlerimizi öğrenen bundan haberdar ve rahatsız olan işveren, öncelikle İşçi arkadaşlarımızdan 5 üyemizin işine bugün itibari ile son verdi. Bu arkadaşlarımız sırf Anayasal Haklarını kullandıkları için işine son verildi. İşveren bu hukuksuzluklarının önüne hiç kimsenin geçemeyeceğini düşünse de yanılıyor. Biz Türk Metal Sendikası olarak bugün itibariyle öncelikle ekmeğinden edilen5 arkadaşımızın uğradığı bu hukuksuzluktan başlayarak, işverenin hukuk tanımaz kanun tanımaz tüm gayri yasal ve gayri ahlaki davranışlarının hukuksal çerçevede takipçisi ve şikayetçisi olduk. Avukatlarımız şu an suç duyurusunda bulundular ve haksızlığa uğrayan 5 arkadaşımız adına, işe iade davasını açmış bulunuyorlar. Biz Türk Metal Sendikası olarak kavgadan yana değil barıştan emekten yanayız. Üretmek kazanmak, kazandırmak istediğimizi her sözümüzde söyler ve sadece bunu sözde bırakmayız. Buradan Kleidco işverenine sesleniyorum, gelin bu kanunsuz tavırlarınızdan vazgeçin. İnsanların haklarını yemekten Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarını çiğnemekten vazgeçin, yaptığınız bu yanlıştan bir an önce geri dönün. İnsanların ekmeği ile oynamaktan vazgeçin” dedi. Konuşmaların ardından işçiler sloganlar atarak işten çıkarılan 5 arkadaşlarının yeniden işe döndürülmesini talep etti.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10