BAL'da yeni sezon fikstürü çekildi

TFF Bölgesel Amatör Ligde 9.bölgede toplam 27 grupta kuralar çekilirken, temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor 8.bölge 1.grupta yer aldı. 1911 Çerkezköyspor sezonu MarmaraereğlisiBelediyespor deplasmanı ile açarken, grupt

14.10.2021 16:29:00 0
BAL

2021-2022 sezonu Bölgesel Amatör Lig kura ve fikstür çekimi TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapıldı.TFF Başkan Vekili ve Amatör İşler Kurulu Başkanı Ali Düşmez tarafından gerçekleştirilen bölge ve grupların kura ve fikstür çekimi töreninde TFF Malatya Bölge Müdürü ve BAL Koordinatörü Fahrettin Eserdi, TASKK Genel Başkan Yardımcıları Cahit Erdem, Şener Aydın ve Remzi Ay ile MHK Üyesi Ahmet Erdoğan katıldı. 


ÇALIŞAN BİR GRUBUZ


Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında kulüp temsilcilerinin katılmadığı kura çekimi töreni TFF YouTube kanalından canlı olarak yayınlandı. TFF Başkan Vekili ve Amatör Kurul Başkanı Ali Düşmez, fikstür çekimine başlamadan önce bir konuşma yaptı ve önemli mesajlar verdi. Ali Düşmez, "Amatör camiasına ve BAL camiasına, şahsım ve arkadaşlarım adına merhaba diyorum. TFF Başkanı Sayın Nihat Özdemir ve Yönetim Kurulunun selamlarını ve başarı dileklerini iletmek istiyorum. Hemen hemen 2 seneye yakındır devam eden bir pandemi süreci var. Bu sürecin başından beri amatör ligleri oynatmak için çaba gösteriyoruz. 120 bin maça ulaşmış bir organizasyonu yürütmeye çalışıyoruz. Pandeminin başladığı mart ayından itibaren TFF ve TAASK'ın tek düşüncesi bu liglerin oynatılması yönündeydi. Belki 100 yılda, 200 yılda olabilecek bir olay pandemi ve amatör camiamızı da etkiledi. 


TFF olarak biz bu dönemde, devletimiz ve devletimizin kurullarının fikirleri, görüşleri ve kararlarını uyguladık. Başka düşüncemiz olmadı. İnsan sağlığının olmadığı bir ortam varsa, orada hiçbir şeyden bahsedilemez. Devletimiz ile birlikte hareket ederek bu noktaya geldik. BAL'ı oynattık. Bu süreçte adalet terazimiz şaşmadı. Oynayanın bir hakkı, oynamayanın bir hakkı oldu. Herkesi mutlu etmenin mümkün olmadığı bir ortamda, gönüllülük esasına göre çalışan bir grubuz. Etap etap tüm çalışmalarımız yürüttük. TFF Yönetimi olarak da bu ligleri bu sezon oynatmaya karar verdik. Sağlık Kurulumuzun, Bilim Kurulumuzun, devletimizin aldığı kararlar hepimizi bağlıyor, her zaman o kararlara uymak durumundayız. Ümidimiz bu ligin en güzel şekilde oynanması. BAL’da diğer liglerdeki uygulamalarımız geçerli olacak. Aşısı olanlar ve aşısı yoksa PCR testi negatif çıkanlar bu ligde oynayacak. Burada da adaleti sağladık. TFF Başkanımız Nihat Özdemir ve Yönetim Kurulu olarak amatörlerin daima yanındayız ve destekliyoruz. Tüm gücümüzle de desteklemeye devam edeceğiz.
Yeni sezon öncesinde bu sporun her aşamasında bulunmuş birisi olarak çağrım dostlukların, arkadaşlıkları, FairPlay'i ön plana alalım, birbirimize saygı duyalım, saygı gösterelim. Herkesin hukukuna, hakkına riayet edelim. Başkanlardan, yöneticilerden ricam şu; herkes kulüplerine sahip çıksın. Sözlerime son verirken Fair Play çerçevesinde, kardeşçe, hak edenin kazandığı güzel bir lig diliyoruz. TFF Başkanımız ve yönetimimiz adına tüm kulüplerimize başarılar diliyorum. Allah herkesin yardımcısı olsun, yeni sezon hayırlı olsun” dedi.

 

260 TAKIM MÜCADELE EDECEK


2021-2022 Sezonunda BAL'da 260 takım mücadele edecek 2021-2022 sezonunda BAL, her biri üç ayrı gruptan oluşan 9 bölgede toplam 27 grupta 260 takımın katılımıyla oynanacak. 6 ve daha fazla takımla temsil edilen İstanbul, İzmir, Kocaeli, Bursa, Ankara, Diyarbakır, Manisa ve Trabzon illeri birden fazla, beş ve daha az takımla temsil edilen iller ise aynı grupta yer aldı. Grup müsabakaları çift devreli lig usulüne göre yapılacak. Her bölgede grup birincisi olan 3’er takım, kendi bölgelerindeki grup birincileri ile tarafsız bir sahada tek devreli lig usulüne göre karşı karşıya gelecek. Bölge Birinciliği Play Off müsabakaları sonunda 9 takım TFF 3. Lig’e çıkmaya hak kazanacak. 2021-2022 sezonu Bölgesel Amatör Lig’de grup müsabakaları 30-31 Ekim 2021 tarihlerinde başlayacak ve 27 Mart 2022 tarihinde sona erecek. Bölge birinciliği müsabakaları ise 9-17 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek. Bölgesel Amatör Lig Statüsü, önümüzdeki günlerde TFF Yönetim Kurulu’nun onayından sonra ilan edilecek. 

 

İŞTE GRUPLAR

 

Çekilen kura sonunda 1.bölge 1.grupta Vangölü Sportif Faaliyetler, Cizre Serhatspor, Hakkarigücüspor, Kurtalanspor, Güroymakspor, Van Yolspor, Şırnak İdmanyurduspor, Yüksekova Belediyespor, 1960 Silopispor, Bitli Özgüzelderespor, 2.grupta Batma 72 Belediyespor, 1955 Batman Belediyespor, Bağlar Belediyespor, Kızıltıpe Sportif, Mazıdağı Fosfatspor, Silvan Belediyespor, Muş Belediyespor, Muş 1984, Diyarbakırspor, 3.grupta Çınar Belediyepor, Kovancılarspor, Elazığ Yolspor, Karlıova Yıldırımspor, 12 Bingölspor, Dilege A.Ş Fırat Üniversitesi Gençlikspor, Bismil 21 Sportif Faailiyetleri, Dersimspor, Bismil 1936 Gençlikspor yer alıyor. 2.bölge 1.grupta Salarha, Bahcecikspor, 1461 Trabzon, Bayburt Belediyespor, Erzincan Ulalarspor, Çayelispor, Trabzon Doğanspor, Çarlıbaşıbelediyespor, Rize Özel İdarespor, Erzincan 1968 Spor Kulübü, 2.grupta Ulubey Belediyespor, Sebat Gençlikspor, DSİ Karadenizspor, Görelespor, Eynesil Belediyespor, Ünye 1957 Spor Kulübü, Erdoğduspor, SögütlüHilalspor, Ordu Gücü Futbol Kulübü, 1926 Bulancakspor, 3.grupta Kars 36 Spor Kulübü, Yakutiyespor, Arshavispor, Iğdıresspor, Ağrı Vefaspor, Kağızman Gençlerbirliğispor, Erzurum İdmanocağıspor, Artvin Çoruhspor, Serhat Ardahanspor, DoğubeyazıtBelediyespor bulunuyor.

 

3.GRUPTA YER ALAN TAKIMLAR

 

3.bölge 1.grupta Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor, Malatya İdmanyurduspor, Darendespor, Pütürge Belediyespor, Arguvan Belediyespor, Siverek Belediyespor, İmamağa Spor Kulübü, Besni Akınspor, Viranşehir Belediyespor, 2.grupta Nizipspor, Reyhanlıspor, Payasspor, 5 Temmuz İskenderunspor, Gaziantep Ankaspor, Elbeylispor, Kilis Belediyespor, Gaziantep Anadoluspor, 3.grupta Kayseri Emar Grup, Elbistanspor, Ürgüpspor, Yahyalıspor, Abdulvahabigazispor, Develispor, Andırın Yeşildağ, SuvermezKapadokyaspor, TalasgücüBelediyespor, Cumhuriyet Üniversitesi GSK yer aldı.

 

4.GRUP TAKIMLARI

 

4.bölge 1.grupta SıraçamKürkçülerspor, Mersin 33 Spor Kulübü, Erdemli Belediyespor, Niğde Belediyespor, Kozanspor, Adana 1954 Spor Kulubü, Silifke Belediyespor, İdmanyurdu 1925 Spor, Düziçispor, Pozantı Belediyespor, 2.grupta Sarayönü Belediyespor, Eskil Belediyespor, Gelendostspor, Konya Ereğlispor, Akşehirspor, Çatalhüyük Çumra Belediyespor, Elit NaturelEşmekayaSultanhanıspor, Isparta 32 Emrespor, Su Durağı Gençlerbirliği, GölyazıBelediyespor, 3.grupta ise Denizli Sarayköyspor, Korkuteli Belediyespor, Manavgat Belediyespor, Demre Belediyespor, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü, Serinhisarspor, Antalya Kemerspor, Kepez Belediyespor, BağbaşıZeytinköyspor, Bucak Belediye Oğuzhanspor bulunuyor.

 

5 BÖLGEDE 30 TAKIM YER ALIYOR

 

5.bölge 1.grupta Gerze Belediyespor, Merzifonspor, Tokatspor, Evcispor, Karasamsunspor, Boyabat 1868, Erbaa Gençlikspor, Amasyaspor 1968 Futbol Kulübü, Niksar Belediyespor, Ladik Belediyespor, AtakumBelediyespor, 2.grupta Haymana Belediyespor, Bartınspor, 1074 Çankırıspor, Çubukspor Futbol Kulübü, Kastamonu Özel İdare, Sincan Belediyespor, Amasraspor, Kurşunlu Belediyespor, Kırıkkale Yahşihanspor, Taşköprüspor, 3.grupta Sorgun Belediyespor, Ankara DSİ, Ankara T.K.İ, Yeşil Karamanspor, Keçiören Belediyesi Bağlumspor, Yozgat 1959 Futbol Kulübü, Osmancık Belediyespor, Çayıralan Esnafspor bulunuyor.

 

6.BÖLGEDE İSTANBUL EKİPLERİ BULUNUYOR

 

6.bölge 1.grupta Beşyüzevler, Sultanbeyli Belediyespor, Görükleİpekspor, İnegöl Kafkas Gençlikspor, Yenişehir Belediyespor, Mustafa Kemal Paşaspor, Sultangazispor, Alibeyköyspor, Üsküdar Futbol Yatırımları A.Ş yer alırken, 2.grupta Dudulluspor, Bayburt 1918 Futbol Kulübü, Bursa Kültür 1987, Zaferspor, Elmasbahçelerspor, Bursa Nilüfer Futbol Kulübü, Vefaspor, Bağcılar Spor Kulübü, Yeniköyspor, 3.grupta Kuruçeşme, ArifiyeKalaycıspor, Sapanca Gençlikspor, Pamukova 1968, Beylerbeyi 1911 Futbol Kulübü, Beykoz İdman Yurdu Futbol Yatırımları, Serdivaspor, Erenlerspor, Kavacıkspor, Yeşilköyspor bulunuyor.

 

SİLİVRİSPOR 7.BÖLGE 1.GRUPTA BULUNUYOR

 

Silivrispor’un yer aldığı 7.bölge 1.grupta Karadeniz Ereğli Belediyespor, Bakırköyspor, Maltepespor, Beykozspor 1908 A.Ş, Çilimli Belediyespor, Devrek Belediyespor, 2.grupta İstanbul Siirtgücüspor, Ortaköyspor, BaşişkeleDoğantepespor, Yuvacıkspor, Arslanbey Gençlerbirliği, Değirmenderespor, Cevizli Anadoluspor, Nişantasıspor, Bulvarspor, 3.grupta Gebzespor, İnkilap Spor Kulübü, Gazi Mahallesipor, 1877 Alemdağspor, Karamürselspor, Kullar 1975, Irmakspor, İstanbul Sinop, Gölcükspor, Çayırovaspor bulunuyor.

 

TEMSİLCİLERİMİZ 8.BÖLGE 1.GRUPTA YER ALIYOR

 

Temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor’un yer aldığı 8.bölge 1.grupta Babaeskispor, Kapaklıspor, Tekirdağspor, Marmara Ereğlisi Belediyespor, 1911 Çerkezköyspor, Vizespor, Tuncaspor, Uzunköprüspor, Lüleburgazspor yer alırken, 2.grupta Altınova Belediyespor, Etispor, AyvalıkgücüBelediyespor, Burhaniye Belediyespor, Bozcaadaspor, Yalova Kadıköyspor, Bigadiç Belediyespor, Gönen Belediyespor, Yalovaspor, Bigaspor, 3.grupta Eskişehir Yunusemrespor, Anadolu Üniversitesi, Yeniçağa, Kütahya Yeşilayspor, Bayırköyspor, Eskişehir Sağlıkspor, Evliya Çelebi Çağlayan Azotspor, Gerede 1970 Spor Kulübü, TKİ Tavşanlı Linyitspor ve Bozüyük Vitraspor yer alacak. Son bölge 9.bölge 1.grupta ise NK. Karavan Ahmetli Belediyespor, Yunus Emre Belediyespor, Torosgücü, Tire 2021, İscehisarspor, BeksperHacırahmanlıspor, Belediye Bolvadin Termal, Kınık Belediyespor, Bornova Futbol Kulübü, Sandıklıspor, 2.grupta Manisa Sanayispor, Aliağa Futbol, Çiğli Belediyespor, Torbalıspor, İzmirspor, Salihli Belediyespor, Sivaslı Belediyespor, Bölgespor, Manisaspor, 3.grupta ise Alaçatıspor, Aydın Yıldızspor, Eşin Grup Sökespor, Efeler Spor Kulübü, Yatağanspor, Bornova Yeşilovaspor, Aydın Büyükşehir Belediyespor, Çine Madranspor, Kemalpaşaspor, Muğlaspor yer alacak.

 

İLK HAFTA EREĞLİ DEPLASMANINDA OYNAYACAK

 

Temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor sezonu deplasmanda Marmara Ereğlisi Belediyespor karşılaşması ile açacak. İkinci hafta evinde Kapaklıspor’u konuk edecek olan temsilcimiz bir sonraki hafta ise deplasmanda Lüleburgazspor’a konuk olacak. 4.hafta Tuncaspor ile karşı karşıya gelecek olan 1911 Çerkezköyspor beşinci haftayı bay geçecek. Altınca hafta deplasmanda Tekirdağspor ile karşılaşacak olan temsilcimiz yedinci hafta evinde Babaeskispor’u konuk edecek. 1911 Çerkezköyspor sekizinci hafta Uzunköprüspor’a konuk olurken, son hafta maçında ise evinde Vizespor’u konuk edecek.

 

HABER/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10