Çorlu'da hafızlar icazetlerini aldılar

Çorlu İlçe Müftülüğü ve Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle "Okul Kur'an Kursu İşbirliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık" Proje

Çorlu 16.10.2021 17:29:00 0
Çorlu

Düzenlenen törene Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Hafızlık Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, İl Müftüsü İsmail İpek, ReisülKurra Mustafa Demirkan, hafızlar ve hafızeler, aileleri ve vatandaşlar katıldı.

 

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

İcazet Töreni’nde konuşan Vali Aziz Yıldırım; “Burada toplanma vesilemiz olan kardeşlerimiz Yüce Kitabımız Kuran-ı Kerim’i ezberlediler. Hafızlarımıza ve hafızlarımızı yetiştiren hocalarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Gençlerimizin yetişebilmesi için yardımcı olanlara da teşekkürü bir borç biliyorum. Gençlerimize bundan sonraki hayatlarında muvaffakiyetler diliyorum” ifadelerini kullandı.Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından icazet almaya hak kazanan hafız ve hafızelere ödülleri, Vali Aziz Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından verildi. Yapılan duanın ardından Hafızlık İcazet Töreni sona erdi. İcazet Töreni’nin ardından Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Rasim Açıkgöz Uygulama Camii’nin yapımına katkıda bulunan hayırseverlere Vali Yıldırım ve protokol üyeleri tarafında plaket taktim edildi.  Daha sonra kurdele kesilerek camiinin açılışı gerçekleştirildi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10