Tekirdağ Göç Kurulu Vali Yıldırım başkanlığında toplandı

Tekirdağ'da yaşayan yabancıların ülkemizdeki hayata ve vatandaşlarla uyum içinde yaşamalarına dair faaliyetlerin planlanıp yürütüldüğü İl Göç Kurulu Toplantısı, Tekirdağ Valisi Aziz

Tekirdağ 18.10.2021 15:36:00 0
Tekirdağ Göç Kurulu Vali Yıldırım başkanlığında toplandı

Toplantıya İlçe Kaymakamları, Uyum Proje Koordinatörü Kemal Pehlivanlı ,İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutan V. J. Alb. Mustafa Çetinkaya, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, İl Göç İdaresi Müdürü Ömer Gümüş ve kurum müdürleri katıldı.

 

BİLGİLER VERİLDİ

 

Tekirdağ Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Ülkemizdeki yabancılarla toplumun uyumunu artırmak, uluslararası koruma ve geçici koruma usullerine ilişkin süreçlerin daha iyi bilinmesini sağlamak, doğru bilinen yanlışlarla ilgili yaşanan sorunların önüne geçmek ve yerel düzeyde Uyum Strateji Belgesi ve Ulusal Eylem Planı’nın uygulanması temine etmek amacıyla düzenlenecek olan “Uyum Buluşmaları Toplantısı” hakkında İl Göç İdaresi Müdürü Ömer Gümüş tarafından bilgi verildi” denildi. İl Göç İdaresi Müdürü Gümüş, Tekirdağ’daki yabancılar hakkında istatistiki bilgiler verdi ve sonrasında yabancıların Tekirdağ’a uyumuyla ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi. Toplantıda Tekirdağ İI Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından Namık Kemal Üniversitesi ve Uluslararası Şehit Münir Alkan Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne kayıtlı uluslararası öğrencilerin uyumuna yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlenmesine, İl Göç Kurulu'na üye olarak İI Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün davet edilmesine, kurul üye kurumlarının bir uyum irtibat personeli belirleyip belirlenen personel bilgilerinin İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderilmesine karar verildi. Görüş ve önerilerin sunulmasıyla toplantı sona erdi.

 

Haber/Fatma Nur VURAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10