Kapaklı Belediyesi, muhtarları akşam yemeğinde ağırladı

Kapaklı Belediyesi, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla ilçe merkezinde görev yapan 14 mahalle muhtarı ve kıymetli ailelerini Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen akşam yemeğinde ağırladı. Geced

Kapaklı 20.10.2021 17:40:00 0
Kapaklı Belediyesi, muhtarları akşam yemeğinde ağırladı

 

Yemeğe Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanvekili Mustafa Sandıkçı, belediye başkan yardımcıları, kamu kurum müdürleri, mahalle muhtarları ve aileleri katıldı.

 

 

DEVLET VE VATANDAŞ ARASINDA KÖPRÜ GÖREVİ GÖRÜYOR

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Muhtarlar Derneği Kapaklı Temsilcisi Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Seçkin Dilsiz, "Geçmişi 1829 yılına, 2. Mahmut dönemine dayanan köklü bir kurumda görev yapmaktan diğer muhtar arkadaşlarım gibi onur ve gurur duyuyorum. Bu makamlara bizleri seçen mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum. Muhtarlık seçimi en demokratik yöntem olup hiçbir siyasi parti arkamızda olmadan tamamen ismimizle halkın karşısına çıkıyoruz. Halkın teveccühüyle bu makama getiriliyoruz. İlçemizde görev yapan 14 muhtarımıza özverili ve gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Muhtarlar devlet ve vatandaş arasında köprü görevi görür. Halk nezdinde devleti devlet nezdinde halkı temsil ederler. Çalışmalarımızda hep yanımızda olan, bizleri yalnız bırakmayan Kaymakamımız Bayram Sağır’a, Belediye Başkanımız Mustafa Çetin’e teşekkür ediyorum. Rabbim birliğimizi bozmasın. Tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

 

MUHTARLARIN GÜNÜNÜ KUTLADI

 

Dilsiz’in ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Semih Sönmez, Kapaklı Belediyesi olarak her zaman muhtarların yanında olmaya devam edeceklerini ifade ederek, muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutladı.

 

“MUHTARLARIMIZ BİZİM ELİMİZ, AYAĞIMIZ”

 

Muhtarlık müessesesinin kökeninin Osmanlı dönemine dayandığını ve muhtarların doğrudan demokrasinin en bariz örneklerinden biri olduğuna vurgu yapan Kaymakam Sağır, “İdareci olarak muhtarlarımız bizim elimiz, ayağımız. Birçok üzerimizdeki yükü de kendi üzerlerine aldılar. Bizi her noktada da çok rahatlatıyorlar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Görev sürelerinde başarılar diliyorum. Tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü tebrik ediyorum" dedi.

 

HEDİYELER VERİLDİ

 

Konuşmaların ardından Kapaklı Belediyesi tanıtım ve faaliyet video gösterimi gerçekleştirildi. Yemeğin ardından Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır ve Kapaklı Belediye Başkanvekili Mustafa Sandıkçı tarafından muhtarlara hediye seti takdim edildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10