Başkan Albayrak ve Akay muhtarlarla buluştu

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile birlikte ilçede görev yapan mahalle muhtarları ile bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy genelinde 2021 yılında yapı

Çerkezköy 20.10.2021 18:43:00 0
Başkan Albayrak ve Akay muhtarlarla buluştu

Yalı Restaurant'ta gerçekleştirilen programa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, kurum müdürleri, muhtarlar ve basın mensupları katıldı.

 

"ÇERKEZKÖY’ÜN ÖZEL BİR DURUMU VAR"

 

Programda konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “ Çerkezköy Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte büyük önem arz eden ilçelerin başında yer aldı. Çerkezköy’ün özel bir durumu vardır. Büyükşehir olmadan önce Kapaklı ile Çerkezköy’ün yaklaşık 350 kilometrekare alanı vardı. Kapaklı ilçe olunca 125 kilometrekareye düştü. Nüfus olarak 180 bin nüfustan 120 binlere düştü. Çerkezköy’de her yıl nüfus artışı hızla yaşanıyor. Üç ay sonra açıklanacak yeni nüfus rakamlarına göre Çerkezköy’ün nüfusunun 200 binleri bulacağını düşünüyorum. Bu nedenle de Çerkezköy’ün sorunlarını ötelemeden yerine getirmek gerekiyor. Birinci dönemde okul, park yaparak ilçeye nefes aldırdık. İkinci dönemde de çok önemli projelerimiz var. Atatürk ve Öztrak caddesinin alt yapısı taşımıyordu. Yetersizdi ve yenilenmesi gerekiyordu. Büyük meydan projesi ve katlı otopark projesini bu sene yatırımına aldık. Hangi siyasi partiden olursak olalım sonuçları görmeden ‘ bu olmaz, yanlış yerden başladılar’ demek yerine sabır etmek gerekiyor” dedi.

 

 

"BUNUN BAŞKA ÇARESİ YOK"

 

Sabrın ne olduğunu ve alt yapı yapmanın ne kadar zahmetli bir iş olduğunu çok iyi bildiğini kaydeden Albayrak, “ Bugüne kadar 2 bin 850 kilometre yağmur suyu ve içme suyu yapmış Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu zahmetlerin ne olduğunu çok iyi bilirim. Vatandaşlarımıza da hak veriyorum. Bunun başka çaresi yok. Çocuklarımıza sağlıklı bir alt yapı bırakmak zorundayız. İlçe merkezinde değişmesi gereken içme suyu hatları var. Çünkü o boruların da değişmesi gerekiyor. Baştan yanlış yapılan Atatürk Viyadüğü için geçtiğimiz günlerde genişletme çalışmaları başladı. Yaklaşık 4 milyon TL para harcanan projeyi de en kısa zamanda vatandaşımızın hizmetine sokmak istiyoruz” dedi.

 

"2022 YILINDA SİZLERDEN SABIR İSTİYORUM"

 

Albayrak, “ Özellikle karayollarının yapması gereken, iki kilometre kadar yaptığı yolu ben bu saatten sonra yapmıyorum dediği tepe kavşağını büyükşehir olarak yapıp vatandaşlarımızı hizmetten mahrum bırakmayacağız. Vatandaşlarımızı rahat ettirmek için bu seneki yatırıma  da koyduk. Ayrıca Bağlık Mahallesi köprüsünü de yatırım programına koyduk. Kızılpınar Mahallesi Atatürk caddesi yağmur suyu projesi, GMKP ilave yağmur suyu projesini programa koyduk. Çerkezköy’de yüzme havuzuna ihtiyaç vardı. Projesi çok güzeldi, ihaleye çıkmıştık ama ihaleyi alan müteahhit bitiremedi. Yeniden ihaleye çıktık. Yüzme havuzu projesine 25 milyon TL para harcayacağız. Çerkezköy’ün gençleri ve çocukları için olimpik yüzme havuzu gereklidir. Sonuç olarak sizlerden 2022 yılında sabır istiyorum” dedi.

 

"VERDİĞİMİZ SÖZLERİN HEPSİNİ YERİNE GETİRECEĞİZ"

 

Kimsenin siyasal beklenti içinde olmaması gerektiğini kaydeden Albayrak, “ Daha 2,5 senemiz ve 900 günümüz var. Bundan sonra önümüzde süratli bir şekilde çalışmamız gereken bir süreç vardır.13 Mart 2020’de başlayan ve 1 Haziran tarihinde hafifleyen pandemi sürecinde çok zaman kaybettik. 2022-2023 yıllarında sizlere seçim meydanlarında verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a sahip çıkalım, sonucu görmeden siyasal mesajlar verip Çerkezköy’de yaşayan vatandaşların sıkıntılarını artırmayacağız. Sıkıntıları çözüp güzel bir Çerkezköy yaratma idealimiz var. Tüm muhtarlarımızın da gününü kutluyorum” diye konuştu.

 

KISA SÜREDE BİTİRİLECEK

 

2021 yılının bahar ve yaz aylarının yoğun bir çalışma temposu içerisinde geçtiğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 2021 yılının son çeyreğinin, 2022 yılının bahar, yaz ve sonbahar aylarının da yine yoğun bir çalışma temposu içerisinde geçeceğini açıkladı. Akay, Haziran ayında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, TESKİ ve Çerkezköy Belediyesi iş birliği ile başlayan Atatürk ve Öztrak Caddesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi’nin devam ettiğini ve altyapı çalışmalarının yüzde 30’luk kısmının tamamlandığını belirterek, üst yapı çalışmalarının da başladığını ifade etti. Altıyol Kavşağı ile Osmanlı Camii arasında kalan kısımdaki üst yapı çalışmalarının kasım ayı sonuna kadar bitirilmesinin hedeflendiğini belirten belediye başkanı Vahap Akay, projenin hedefledikleri sürede bitirileceğini ifade etti.

 

YIL SONUNDA BİTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

 

Tam Otomatik Meydan Altı Otoparkı ile ilgili de fore kazıkların birkaç gün içerisinde çakılacağını ve ardından hafriyat alımının başlayacağını ifade eden Akay, TESKİ tarafından Fevzipaşa Mahallesi Yağmur Suyu Hattı İnşaatı ile polis evi arkası kalan kısımdaki altyapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu sözlerine ekledi. Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Viyadüğü Yaya Yolu Genişletme Projesi’nde çalışmaların başladığını ve yılsonuna kadar bitirilmesinin planlandığını belirterek, viyadüğün dekoratif aydınlatmasının ise Çerkezköy Belediye tarafından sağlanacağını ifade etti. Akay konuşmasının devamında ise kent genelinde ihtiyaç duyulan bölgelerde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi olarak işçi durakları yapımına devam ettiklerini, Atatürk Kültür Merkezi’nde dekorasyon (ses, ışık, kontrol odası vs.) yapım çalışması yapıldığını, 29 Ekim Kapalı Spor Salonu’nda izolasyon yalıtım çalışması yapıldığını, yine kapalı spor salonunda zemin yenile çalışmalarının startının verildiğini, İstasyon Mahallesi Celal Bey Mesciti’nin restorasyonuna başlanıldığını kaydetti.

 

ALTERNATİF YOLLAR OLDU

 

Utku ve Güler Sokak’ta başlattıkları yol genişletme ve düzenleme çalışmalarında artık sona gelindiğini, benzer bir çalışmanın İstasyon Mahallesi Hakim Sami Sokak’ta ta yapılacağını ifade eden Akay, kentin ihtiyaç duyulan noktalarında refüj ve aydınlatma çalışmaları, yol genişletme ve kavşak düzenleme çalışmaları yapıldığını belirterek, Fatih Mahallesi Ambardere Açık Düğün Salonu, Veliköy Kapalı Pazar Yeri ve Narin Caddesi düzenleme çalışmalarının da 2022 yılında yapılacağını ifade etti. 2021 yılında Çerkezköy genelinde tespit edilen 17 cadde ve sokakta 232 bin metrekarelik sıcak asfalt, 8 mahalle ve 14 sokakta 13 bin 650 metrekare demirli beton yol, 13 cadde ve sokakta 22 bin 500 metrekare sathi kaplama (soğuk asfalt), 8 mahalle 59 sokak ve caddede 33 bin 900 metrekare kaldırım çalışmalarının yapıldığını kaydeden Akay, Ambardere Bölgesi’nde bulunan Necmettin Erbakan Caddesi’nde yol genişletme ve kaldırım düzenleme ile bisiklet yolu yapım çalışmasının sürdüğünü kaydetti.

 

50 ARAÇLIK OTOPARK VE MUHTARLIK BİNASI YAPILDI

 

Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Şelaleli Park’ın yerine 50 araçlık otopark ve muhtarlık binası yapımının tamamlandığını, 14 adet park, durak ve üst geçitlerde dekoratif aydınlatma yapıldığını, Veliköy Mahallesi’nde ihtiyaç duyulan cadde ve sokaklarda parke taş yapım ve onarım çalışmasının gerçekleştirildiğini ifade eden Akay, ilçe genelinde 6 ayrı noktada 11 bin 420 metrekare yeni park, 4 bin 82 metrekare revize park yapımı çalışmasının hayata geçirildiğini belirtti. Akay, “ Ayrıca ilçe genelinde altı farklı noktada 5 bin 462 metrekare yeşil alan çalışması yapıldı. 7 adet spor sahası yapımı ve bakımı da tamamlandı” diye konuştu.

 

VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLDUK

 

Çerkezköy Belediyesi’nin Kültür ve Sanat çalışmaları hakkında da bilgi veren Akay “Kültür sanat kurslarımız kapsamında 375 kursiyerimize 12 farklı branşta eğitim verdik. Vatandaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda eğitmen ve derslik sayımızı arttırarak Çerkezköy Sanat Akademisi’ni kurduk ve 496 kursiyerimizin kayıtlarını gerçekleştirerek 9 ay sürecek olan kurslarımıza 6 eğitmen ile başladık. Milli ve dini bayramlar ile özel gün ve gecelerde halkımızla birlikte olduk.Çerkezköy Belediyesi olarak bu yıl 3. Kültür ve Sanat Festivalimizi büyük bir coşku ve katılım ile gerçekleştirdik. Kentpark’ta açık hava sinema günlerinde kent sakinlerimiz ile bir araya geldik. Atatürk Gönüllüleri Kütüphane Oluşturma Platformu’nun kitap katkılarıyla birlikte Belediyemiz tarafından çağın niteliklerine göre düzenlenen ve Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi’nde bulunan kütüphanemiz yenilenen yüzüyle yeniden vatandaşlarının hizmetine girdi.  Bağlık, Veliköy ve Kızılpınar Mahalle Evlerimizde kültür ve sanat kurslarımız devam etmektedir. Ayrıca bilgisayar sınıflarımız öğrencilerimize hizmet vermektedir.

 

 

 

Yaklaşık 11 bin vatandaşımıza erzak paketi dağıtımı gerçekleştirildi. Ramazan ayı boyunca 600 adet iftar kumanyası dağıtımı yapıldı. 2 bin 185 aileye hoş geldin bebek paketi verildi. 2021 yılı içerisinde engelli ve kimsesi olmayan ihtiyaç sahibi yaşlılara (günde 2 öğün olmak üzere) 6575 adet sıcak yemek kumanyası hizmeti verildi.  Kızılpınar Kültür Merkezi’nde yer alan el ele butik mağazamızda ihtiyaç sahibi vatandaşlar kıyafet ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir.Kentimiz genelindeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara 7 hasta yatağı, 8 tekerlekli sandalye, 1 solunum cihazı ve 1 bebek arabası yardımı yapılmıştır.  Engelli araçlarımız düzenli olarak okula giden engelli öğrencilere ve hastane ulaşımı gibi hizmetlerden faydalanmak isteyen vatandaşlara hizmet vermektedir. İkram çeşmemiz 4 ekimden itibaren yeniden faaliyete girerek 2022 yılı yaz sezonuna kadar günlük çorba dağıtımı yapılacaktır.  Kandillerde ve Muharrem ayında vatandaşlarımıza kandil simidi ve aşure dağıtımı gerçekleştirildi. Kentimizde vefat eden vatandaşımızın cenaze merasimi için talep halinde mezarlığa taziye pilavı gönderilmektedir. Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezimizdeki düğün salonumuz ve Veliköy Düğün Salonumuz 2021 yılında toplam 208 düğüne ev sahipliği yaptı” dedi.

 

"ÇERKEZKÖY HALK AKADEMİSİNİ KURDUK"

 

Akay, “Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda ilçemiz okul öncesi çocukları için ahşap boyama, yaratıcı drama, akıl ve zeka oyunları atölyelerini içeren okul öncesi eğitim programını hayata geçirmeye dair hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. 2021-2022 eğitim-öğretim yılında ilkokul ve ortaokul kademelerinde öğrenim gören öğrencilerimiz için robotik kodlama atölyesini hayata geçireceğiz. Kentimizde ikamet eden ekonomik gelir düzeyi bağlamında dezavantajlı ve başarılı 8. sınıf öğrencilerimizin kurs desteği hizmeti alabilecekleri Çerkezköy Hak Akademisi’ni kurduk. Söz konusu akademide Fen Bilimleri, Türkçe, Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Matematik branşlarında eğitim hizmeti sunacağız. Öğrencilerimizin ulaşım, yeme-içme ve kaynak yayın ihtiyaçları bütünüyle tarafımızdan karşılanacaktır” dedi.

 

MUHTARLARIN İSTEK VE TALEPLERİNİ DİNLEDİ

 

Çerkezköy Belediyesi’nin yaptığı diğer çalışmaları da anlatan Belediye Başkanı Vahap Akay, 19 Ekim Muhtarlar Günü de kutlayarak, mahalle muhtarlarımızın istek, talep ve şikayetlerini dinledi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10