Başkan Albayrak: Trakya'nın en büyük ve kapsamlı terminali olacak 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, yapım çalışmaları sürdürülen Çorlu Otobüs Terminali ve Aktarma İstasyonunu, 2022 yılının ilk çeyreğinde vatandaşların hizmetine sunmaya hazırlanıyor.

Tekirdağ 21.10.2021 17:50:00 0
Başkan Albayrak: Trakya

İnşaat çalışmalarının kesintisiz bir şekilde devam ettiği Çorlu Otobüs Terminali ve Aktarma İstasyonu'nda incelemelerde bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, şantiyede görevli teknik personelden devam eden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

 

YÜZDE 85’İ TAMAMLANDI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Daha yaşanılabilir bir Tekirdağ için ekiplerimizle birlikte çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Yatırımlarımızı şekillendirirken, kentsel büyüme ve nüfus artışını da göz önünde bulunduruyoruz. Çorlu Otobüs Terminalimiz de bunun güzel bir örneği. Yaklaşık yüzde 85 oranında tamamlanan bu tesisimiz tamamlandığında Trakya Bölgesi'nin en büyük ve kapsamlı terminali olacak. Terminalimizi 2022 yılı ilk çeyreği içerisinde vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz. Terminalimizin halkımıza ve ulaşım sektöründe faaliyet gösteren emekçilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 

İKİ BÖLÜMDEN OLUŞUYOR

 

Terminalle ilgili bilgi veren yetkililer, “ Çorlu ilçesi Hıdırağa Mahallesi sınırları içerisinde Çevre Yolu'na yakın bir konumda, 51 bin 84 metrekare alan üzerinde 17 bin 363 metrekare kapalı alan olacak şekilde inşa edilmekte olan Çorlu Otobüs Terminali, Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Çevre Yerleşkeler Terminali olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde 20 gişe, giden ve transit yolcu katında 30 peron, giden yolcu katında 10 peron ve 20 otobüs bekleme cebi bulunuyor.  Çevre Yerleşkeler Otobüs Terminali'nde ise 10 gişe yer alıyor. Ayrıca terminal bünyesinde danışma, polis, zabıta noktaları, banka, ATM'ler, araç kiralama, PTT, kargo, emanet eşya büroları, 9 adet dükkân, sağlık birimi, kuaför, pastane, büfeler, otobüs bakım atölyesi, mescit, WC'ler, teknik hizmet birimleri, 110 araçlık misafir araç otoparkı, 26 araçlık servis, 32 araçlık işletme otoparkı ve taksi durağı da olacak” dedi.

 

Haber/Fatma Nur VURAL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10