Taziye çadırı ve yemeği hizmeti yeniden başlıyor

Pandemi ile birlikte yasaklanan taziye çadırı ve taziye yemeği Çerkezköy Belediyesi tarafından yeniden uygulamaya sokuldu. Çerkezköy halkının mutlu ve güzel günlerinde olduğu gibi hüzünlü gönlerinde

Çerkezköy 21.10.2021 18:28:00 0
Taziye çadırı ve yemeği hizmeti yeniden başlıyor

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Görevli arkadaşlarımız her gün Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’nden kentimizden vefat eden vatandaşlarımızın bilgilerini alarak yakınlarına ulaşıyorlar. İstek ve taleplerinin olup olmadığını sorarak, başsağlığında bulunuyorlar.  Şayet cenaze yakınları talep ederlerse görevlilerimiz tarafından hemen Taziye Çadırı kuruluyor. Ayrıca yine cenaze sahipleri talep ederse Çerkezköy Belediyesi tarafından cenaze defin olduktan sonra ücretsiz olarak definin gerçekleştiği mezarlıklarda taziye yemeği ikramında bulunuyoruz. Kurulan Taziye Çadırlarımız ile birlikte cenaze sahipleri ve yakınları, taziye için gelen konuklarını burada ağırlayarak taziyeleri kabul ediyor” dedi.

 

HER ZAMAN YANLARINDAYIZ

 

Vahap Akay, cenazenin defin edilmesinin ardından cenaze yakınlarından talep gelmesi durumunda Taziye Yemeği’nin de definin gerçekleştiği mezarlığa Çerkezköy Belediyesi görevlilerince getirilerek dağıtımının yapıldığını kaydederek “Pandemi tedbirleri nedeni ile bir süre ara verdiğimiz Taziye Çadırı ve Taziye Yemeği ikramlarımıza yeniden başladık. Çerkezköy halkının mutlu ve güzel günlerinde olduğu gibi hüzünlü günlerinde de yanında olmaya devam ediyoruz. Doğumdan ölüme kadar tüm hemşerilerimizin acı, tatlı, hüzünlü ve mutlu günlerinde yanlarında olmaya, mutluluklarına ortak olmaya, hüzünlerini paylaşmaya devam edeceğiz. Taziye Yemeği ve Taziye Çadırı hizmetimizden Çerkezköy’lühemşerilerimiz hiçbir ücret ödemeden faydalanabilirler. Bu vesile ile ebediyete intikal eden tüm ölmüş hemşerilerime Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10