Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nda Karaca güven tazeledi

Türkiye Gazeteciler Federasyon Genel Başkanlığının hafta sonunda Alanya'da gerçekleştirdiği 10'uncu genel kurulunda iki dönemdir üst üste başkanlığı yürüten Yılmaz Karaca tek liste ile

Çerkezköy 23.10.2021 17:21:00 0
Türkiye Gazeteciler Federasyonu

Türkiye’nin en büyük basın meslek örgütü Türkiye Gazeteciler Federasyonunun (TGF) 10. Olağan Genel Kurulu için Anadolu basını Antalya’da buluştu.

 

GAZETECİ ŞABAN KARDEŞ’TE KATILDI

 

Türkiye ve Türk devletlerinden 70 cemiyetten 200 federasyon delegesinin Alanya Hedef Resort  Hotelde gerçekleştirilen genel kurula yoğun katılım oldu. Genel kurula Tekirdağ’dan da delege olarak Çerkezköy Haber ve Marmara Haber Gazeteleri imtiyaz sahibi gazeteci Şaban Kardeş, Batı Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Necmi Işıksal, Ruhan Yalçın ve İsmet Karabey katıldı.

 

 

YENİDEN BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ

 

Genel kurula Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca’nın tek listesi ile gidildi. Karaca, genel kurula katılan delegelerin yaklaşık yüzde 85’inin oyunu alarak açık oylama ile yapılan 10. genel kurulda yeniden genel başkanlığa seçildi. İzmir delegeleri yapılan tüzük değişikliğine tepki göstererek salonu terke derken, delegelerin bir çoğu ise Karaca’yı alkışlarla destekledi.

 

YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU

 

Öte yandan genel kurulda yönetim kurulu üye sayısı 14’ten 16’ya, başkan yardımcısı sayısı ise 4’ten 6’ya çıkartıldı. Karaca’nın yeni yönetiminde  Batı Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Necmi Işıksal da yer aldı. Karaca başkanlığındaki yeni yönetimde Cafer Esendemir, Bayram Ekici, Semra Şener, Sezai Matur, Cemal İncesoyluer, Rüstem Kaya Tepe, Derya Akbıyık, Levent Altun, İbrahim Akkaya, Necmi Işıksal, Mehmet Mücahit Ceylan, Süleyman Akbulut, Reşat Akar, İlker Ülker, Mehmet Aydın ve Ercihan Çakmak yer aldı. Öte yandan Batı Trakya Gazeteciler Derneği Başkan Yardımcısı Gazeteci Şaban Kardeş ise 10’uncu genel kurulda Yılmaz Karaca’nın listesinde yönetim kurulu yedek üyeleri arasında yer aldı. Denetim Kurulu asil üyeliklerinde Faik Bakoğlu, Hikmet Kurada, Hakan Sezerer, Erol Tayhan, Bülent Özyazıcı, Bahar K. Erdoğan ve Ebru Küçükaydın yer alırken, Onur Kurulu asil üyeliklerinde Ahmet Abdullahoğlu, Okan Çalışkan, Erkin Sarıoğlu, Kemal Soylu, İsmet Köseoğlu, İbrahim Şahin ve Şafak Erel, Yüksek İstişare Kurulu asil üyeliklerinde Erdoğan Kahya, Turgay Demirtaş, İsmail Aydın, Kemal Kapaklı, Şahin Özer, Sermet Çuhadar, Arif Arslan, Birkan Demirci, Oğuzhan Bayrak, Avni Gelendost, Ali Cem Çom, Mehmet Murat Uygun, H. Özgür Özen, Abdulkadir Sabuncuoğlu, Ahmet Oğuz, Kemal Önder Demirkollu, Tarkan Kavas, Mehmet Işık, Orhan Akyüz, Musa Özdemir, Meryem Demir ve Sedat Balta yer aldı.

 

DİMDİK AYAKTAYIZ

 

Kongrenin ardından konuşan TGF Başkanı Yılmaz Karaca, güçlü bir şekilde yeni döneme hazırlandıklarını ve verimli bir genel kurul gerçekleştirdiklerini söyledi. Karaca, Türkiye Gazeteciler Federasyonu büyüyerek ve güçlenerek yoluna devam ediyor.  Üyelerimiz ve meslektaşlarımız ile birlikte dimdik ayaktayız. Anadolu basınını daha iyi yerlere getirmek için çalışmalara ara vermeden devam edeceğiz.  Üyelerimizle birlikte Türk basınının sorunlarını çözmek için gecemizi gündüzümüze katmaya devam edeceğiz. Bazı parazitlerle, mesleğimizi yerin dibine batırmaya çalışanlarla tabi ki mücadelemizi yapıyoruz.  Şuna inanınki TGF çok güçlü ve sorunlarımıza odaklanmış bir kuruluştur.

 

Sizlerin desteği bizlere güç veriyor. Geçmiş yıllarda bir güne sığdırılan genel kurulları artık TGF’ye yakışır bir biçimde 3 gün yapılma seviyesine getirdik.  Sizlerle 22-24 Ekim tarihinde yaptığımız kongremizle birlikte hasret gideriyoruz. Kongrede seçilen tüm yönetim kurulu üyelerimize yeni dönemde başarılar dilerken, seçimlerin ise camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10