Yozgatlılar Arabaşı etkinliğinde buluştu

Çerkezköy'de faaliyetlerini sürdüren Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nde önceki akşam saat 19.00'da dernek binasında Arabaşı Etkinliği düzenlendi. Çerkezköy'Ã?

Çerkezköy 25.10.2021 18:46:00 0
Yozgatlılar Arabaşı etkinliğinde buluştu

Arabaşı etkinliğine, Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, AK Parti İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Gelecek Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Veysel Karakoç, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, Türk Ocakları Çerkezköy Şube Başkanı Burak Candaş, Kızılay Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca, siyasi parti temsilcileri, dernek yönetimi, üyeler ve davetliler katıldı.

 

 

“PATENTİ YOZGAT’A AİT”

 

Arabaşı yemeğinin patentinin Yozgat’a ait olduğunu kaydeden Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Emin Sungur, “Yozgat yöremize ait arabaşı etkinliğimizde sizleri aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz, hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Arabaşı yemeğimiz yörük yemeğidir. Türkmen beylerinin misafir ağırlamak için yaptıkları yemektir. Yozgat’ımıza aittir ve patenti de alınmıştır” ifadelerini kullandı. Sungur’un ardından konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Yozgatlılar’ın fahri hemşehrisi olduğunu, pandemi sürecinde aşılamalarla birlikte rahatlayacaklarını ve etkinlikte olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

 

“BAYRAĞIMIZIN DALGALANDIĞI HER YER BİZLER İÇİN KUTSAL TOPRAKTIR”

 

Bayram’ın ardından konuşma yapan Kaymakam Duru, “Genel hatlarıyla Trakya’yı ve Çerkezköy’ü biliyorum. Müslüman necip büyük Türk milletine aşk düzeyinde bağlıyız. Hakkari’ den Edirne’ye kadar Sinop’tan Antalya’ya kadar 742 bin kilometrekarelik altı dolu üstü dolu cennet Anadolu topraklarına aşığız. Bu nazlı bayrağımız, şerefli bayrağımız nerede dalgalanıyorsa bayrağımızın dalgalandığı her yer bizler için kutsal topraktır” dedi.  

 

“BİZİM GÖREVİMİZ BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLMAK

 

Çerkezköy’ün Türkiye’nin özeti olduğunu kaydeden Duru, “81 ilimizin her bir köşesinden insanımız burada yaşıyor. Bin yıldır emperyalist ve kapitalist güçlerin hayalinde Anadolu topraklarından Müslüman Türk milletini söküp atmak var. Yüzlerce Haçlı Seferi olmuş. Çanakkale, Kurtuluş Savaşı, darbe süreçleri, en son 15 Temmuz süreci de aslında hepsi birer Haçlı Seferiydi. 15 Temmuz darbe süreci en son yapılmış haçlı seferi denemesiydi. 45 yıldır devam eden terör örgütünün yapmaya çalıştığı büyük bir haçlı seferiydi.  Bizim görevimiz burada olduğu gibi birlik beraberlik içinde olmak. Bu güçlere ‘Sonsuza kadar, Müslüman Türk çocukları bu topraklarda yaşamaya devam edecek’ diyoruz. Bu toprakların çocuğuyuz. Bu topraklara çok iyi sahip çıkmak durumundayız.  Birlik ve beraberliğimize katkı sunmak durumundayız” dedi.

 

“DERNEKÇİLİK GÖNÜL İSTER”

 

Sivil toplum kuruluşları tarafından gelenek ve göreneklerin yaşatılmasından mutluluk duyduğunu da sözlerine ekleyen Kaymakam Murat Duru, “Bu toprakların gelenekleri, görenekleri, inançları, kültürü kaybolmamalı. Gelecek nesillerimize aktarılmalı. Sivil toplum kuruluşları derneklerimiz de en güzel şekliyle bunları yerine getirmeye çalışıyor. Dernekçilikte armudun sapı, üzümün çöpü demeden, birlik ve beraberlik içerisinde, o derneğimizi en güzel şekilde insanlarımıza faydalı olacak ölçekte organize etmek gerekir. Bu anlamda ilk dernek toplantısına burada katılmış oluyorum. Dernekçilik gönül ister. Zor iş, ama yaptıktan sonra inanılmaz faydaları var” dedi. Konuşmaların ardından Yozgat’ın yöresel yemeği olan Arabaşı katılımcılara ikram edildi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10