Başkan Yüksel: Bölge çiftçimize örnek olmaya devam edeceğiz

Ergene Belediyesi tarafından başlatılan proje ile çilek fideleri 20 dönümlük alanda çilek tarlası oluşturacak. Ergene Belediyesi olarak lavanta tarlasının ardından, çilek tarlasını 2022 yılında vatanda

Ergene 26.10.2021 17:41:00 0
Başkan Yüksel: Bölge çiftçimize örnek olmaya devam edeceğiz

Tekirdağ’da çiftçilere başka bir tarımın da mümkün olduğunu göstermek adına çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Yüksel, “Ülkemizin kalkınmasında tarım ve hayvancılığın büyük önem taşıdığını biliyor ve bu nedenle tarım politikalarına son derece önem veriyoruz. Türkiye’nin ayçiçeği deposu ve tahıl ambarı konumunda bulunan Tekirdağ’da çiftçilerimize başka bir tarımın da mümkün olduğunu göstermek adına çalışmalar yürütüyoruz. Bu bağlamda yüksek gelir getirici alternatif tarım ürünleri alanında başı çeken lavanta yetiştiriciliği konusunda Ergene Belediyesi olarak bölgemizin öncüsü, çiftçilerimizin yol göstericisi olduk” ifadelerini kullandı.

 

ÇİLEK GÜNLERİ DE DÜZENLENECEK

 

Lavanta ekimine ek olarak aynı bölgede 20 dönümlük alanda çilek tarlası oluşturmak için çalışmalara başladıklarını belirten Yüksel, “Şimdi lavanta günlerinin dışında çilek günleri de düzenleyeceğiz. Ergene artık hem lavanta hem de çilek kokacak. Lavanta ile başladığımız çilek ile devam ettirdiğimiz projemizi yeni ürünlerle genişleterek Ergene halkına ve bölgemizin çiftçilerine alternatif tarım örnekleri sunmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10