Ruhsatlar işletmelere belediye ekipleri tarafından teslim ediliyor

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından, işletmeleri için işyeri ruhsatı çıkaran, ruhsatlarını yenileyen esnaf ve girişimcilere yönelik yeni bir uygulama başlatıldı. Başlatılan uygulama ile işlemleri tam

Süleymanpaşa 26.10.2021 17:45:00 0
Ruhsatlar işletmelere belediye ekipleri tarafından teslim ediliyor

Uygulamanın amacının işyeri ruhsatı alımının özendirilmesi, işyerlerinin işleyişinde ortaya çıkabilecek sorunların azaltılması, resmi prosedürler nedeniyle esnafın zaman kaybını önlemek, belediye-esnaf etkileşiminin arttırılması olduğunu belirten yetkililer, “Süleymanpaşa Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ile Halkla İlişkileri Müdürlüğüne bağlı Gönül Elçileri ekipleri tarafından yerine getiriliyor” dedi.

 

BEKLENTİ VE TALEPLER İLGİLİ BİRİMLERE İLETİLİYOR

 

Ruhsat çıkarma ve yenileme başvurusu yapan işletmelere ziyarette bulunarak ruhsatlarının ekipler tarafından teslim edildiğini de kaydeden yetkililer, “Esnafın belediyeden beklenti ve talepleri varsa not ederek ilgili birimlere iletiyor. Ruhsatla birlikte işletmelere Süleymanpaşa Belediyesi hatırası hediyelikler de takdim ediliyor. Ruhsat başvurularının durumunu öğrenmek, ruhsatlarını teslim alabilmek için işlerini bırakarak Süleymanpaşa Belediyesi hizmet binalarına gitmek zorunda kalmadan ruhsatlarına kavuşan esnaf ve iş sahipleri, uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirerek bu hizmeti başlatan Süleymanpaşa Belediyesine teşekkür ettiler” ifadelerine yer verdi.

 

“HER ZAMAN ESNAFIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ”

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Süleymanpaşa’mızda faaliyet gösteren esnafımıza ve girişimcilerimize kolaylık sağlayacak çalışmalara imza atmaya devam ediyoruz. Yeni uygulamamızla ruhsat başvurusu yapan işletmelerimize ruhsatlarını belediye olarak biz teslim ediyoruz. Böylece esnafımızın zaman kaybının önüne geçiyor, varsa bizden taleplerini öğrenerek gerekeni hızlı bir şekilde yerine getiriyoruz. Her zaman esnafımızın yanında olmaya, işlerini kolaylaştıracak uygulamaları hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10