Kütüphanesiz Okul Kalmayacak

Millî Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesinin tanıtım toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Millî Eğitim Bakanı

28.10.2021 18:30:00 0
Kütüphanesiz Okul Kalmayacak

Programda konuşan Eminer Erdoğan, “Bugün, bu güzide eğitim yuvasında sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duydum. Okul kütüphanelerimizde yapılacak yeniliklerin sizlere büyük heyecan verdiğinden eminim. İnşallah, kütüphanelerin zenginliğinden bol bol istifade edersiniz. Çünkü kitaplar sizi muhteşem insanlarla tanıştırır. Kitap kapaklarının arasında farklı coğrafyalara gidebilir, uzayın derinliklerine yol alabilir, birçok nefes kesen hikâyenin parçası olabilirsiniz. Çantasında kitabı olan birinin asla yalnız olmadığını hiç unutmayın” çağrısında bulundu.

 

KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMAYACAK

 

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, iki ay gibi kısa sürede 57 bin 108 okulda kütüphanesiz olanın kalmayacağını belirterek, “Gerekli tüm kaynakları, bugün itibarıyla okullarımıza aktarmış bulunuyoruz. Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projemiz ile amacımız; öğrencilerimize okuma kültürünü kazandırarak öğrencilerimizin sorgulayan, araştıran, analitik düşünen ve bilgi üreten bireyler olarak yetişmelerini sağlamak, onları hayata ve geleceğe hazırlamaktır. Ülkemiz münevverlerinden Cemil Meriç'in de ifade ettiği gibi 'Kitaplar, istikbale yollanan birer mektuptur'. Güncelleyeceğimiz veya yeni yapacağımız kütüphanelerin kitap ihtiyaçlarının karşılanmasına Kültür ve Turizm Bakanlığımız destek verecek” dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da “Gençlerimizin kültür ve sanat dünyasına dâhil olmaları için müzeleri, kütüphaneleri, sanat merkezlerini, sergi ve sinema salonlarını daha da yaygınlaştıracağız” dedi.

 

TEKİRDAĞ PLANLAMA TOPLANTISI YAPILDI

 

Projenin tanıtım toplantısının ardından Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan başkanlığında İl Yöneticileri ve 11 İlçe Milli Eğitim Müdürünün katılımı ile "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesinin Tekirdağ planlama toplantısı yapıldı.

 

Haber / Fatma Nur VURAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10