Kaymakam Duru: Cumhuriyetimiz sonsuza kadar yaşatılacaktır

Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Çerkezköy'ün düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Tarihte eşine az rastlanır bir des

Çerkezköy 28.10.2021 19:37:00 0
Kaymakam Duru: Cumhuriyetimiz sonsuza kadar yaşatılacaktır

Kaymakam Duru, mesajında “Kadim bir medeniyetin ve gönülleri kaynaştıran şanlı bir tarihin mirasçıları olarak bizler bugün eşi benzeri görülmemiş zaferlerle kalbimize yazdığımız Cumhuriyetimizin 98’inci, Çerkezköy’ümüzün ise düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünü kutlamanın haklı sevinç ve coşkusunu yaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

98 YIL ÖNCE KABUL EDİLDİ

 

Küllerinden yeniden doğarak tarihin şahit olmadığı Kurtuluş destanını yazan necip bir millete liderlik etmiş büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim En Büyük Eserim” dediği Cumhuriyetin, milli egemenliğe dayanan, gücünü halktan alan, iktidarın millete ait olduğu bir rejim olduğunu kaydeden Duru, “Cumhuriyet rejimimiz kurucu Meclisimiz TBMM tarafından 98 yıl önce oy birliğiyle 29 Ekim 1923’te kabul edilmiştir. Bin bir emekle ve mücadele ile kurulan Cumhuriyetimiz altı dolu üstü dolu Cennet Anadolu toprakları üzerinde Müslüman Necip Büyük Türk Milletinin çocukları sonsuza kadar yaşatılacaktır” dedi.

 

TARİHTE EŞİNE AZ RASTLANIR BİR DESTAN

 

Tarihte eşine az rastlanır bir destanla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu günden bu yana vizyonunu geliştirerek emin adımlarla geleceğe yürüdüğünü ve muasır medeniyeti yakalamış modern ve büyük Türkiye ideali yolunda hedeflerini gerçekleştirdiğini dile getiren Kaymakam Duru, “Necip Büyük Türk Milletinin yüreğinden sızan vatan ve bayrak aşkının tercümanı İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’un; ‘Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım; Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım?, Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım. Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım’ dizelerinde de belirttiği gibi tarihte hür yaşamış gelecekte de hür yaşayacak bir milletin evlatları olarak bilim insanlarımız, devlet adamlarımız, sanatçılarımız, sporcularımız, zanaatkarlarımız, iş insanlarımız bugün dünyanın her yerinde ay yıldızlı bayrağımızı gururla, onurla, heyecanla dalgalandırmakta, adeta başarının, gelişmenin ve dinamizmin sınırlarını yeniden belirleyerek bize bu toprakları vatan olarak armağan eden atalarımızın ruhlarını şad etmektedirler” dedi. 98 yıl önce büyük mücadelenin başarılmasında ve Cumhuriyetin kurulmasında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bu uğurda canla, başla çalışan, hayatlarını kaybeden, adlı adsız kahramanları rahmet ve şükranla anan Kaymakam Duru, “Aziz hatıraları önünde saygıyla ve sevgiyle eğiliyoruz. Nice Cumhuriyet bayramlarına birlik beraberlik içinde, huzurla, güvenle, mutlulukla, sevinçle ulaşalım. Bu duygu ve düşüncelerle tekrar hepinizin 29 Ekim Cumhuriyet ve Çerkezköy’ümüzün Kurtuluş Bayramını kutlar, en derin sevgi ve saygılarımı sunarım” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10